• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Važnija je pobjeda od "ljepote" fudbala

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbaleri Rome su u drugom kolu Grupe C Lige šampiona slavili protiv Karabaga (1:2), ali nisu impresionirali igrom, iako su sjajno otvorili utakmicu i poveli sa dva gola razlike poslije 15 minuta igre.

Nakon susreta kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko, koji je bio strijelac drugog gola naglasio je da je nekada važnije pobijediti, nego igrati dobar fudbal, prenijela je agencija "Anadolija".

Kostas Manola i Džeko doveli su Romu u rano vođstvo i činilo se da će italijanski predstavnik bez većiih problema odnijeti bodove iz Azerbejdžana. Međutim u 28. minutu Pedro Enrike je vratio domaći tim u igru, pa je utakmica bila neizvjesna do samog kraja.

"Bilo je važno pobijediti u ovoj utakmici, vjerovatno važnije nego igrati dobar fudbal. Trebali smo sve riješiti u prvom poluvremenu, ali nakon njihovog gola sve je postalo mnogo teže. Izdržali smo zajedno kao grupa i tako treba biti na ovom nivou", kazao je Džeko za italijanske medije i nastavio:

"Počeli smo snažno i postigli dva gola za 15 minuta, od toga ne možete tražiti više. Potom smo popustili što je podiglo samopouzdanje Karabagu, počeli su da nas pritišću i nismo mogli da igramo naš fudbal. Ovdje nije lako pobijediti, a najvažniji je krajnji rezultat. Čak iako su svi mislili da će nam biti lako nije bilo tako. Možda smo previše razmišljali o nedjeljnoj utakmici sa Milanom, ali smo uspjeli slaviti".

Roma nakon dva kola u Grupi C ima četiri boda, dva manje od lidera Čelsija. Slijede ih Atletiko Madrid sa jednim i Karabag bez bodova. U trećem kolu 18. oktobra rimski klub gostuje na "Stamford Bridžu", a azerbejdžanski šampion dočekuje Madriđane.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC