• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Titula nije pitanje života i smrti

Predsjednik FSS nezadovoljan radom Zajednice superligaša, jer toleriše govor mržnje. Najavljuje mogućnost da Savez "preuzme" takmičenje.

 Karadžić: Titula nije pitanje života i smrti Izvor: MONDO

U Staroj Pazovi održana je Skupština Fudbalskog saveza Srbije.

Predsjednik Tomislav Karadžić je poslije sjednice izjavio da Savez uspješno ispunjava postavljene ciljeve, da je vidan napredak u regularnosti takmičenja, ali i da je nezadovoljan radom Zajednice klubova Super lige.

"Kada smo preuzeli dužnost 2008. godine prioritet je bio finansijska konsolidacija, a sada imamo veći budžet. Izborili smo plasman na Mundijal, Kuća fudbala se gradi i postigli smo napredak u regularnosti takmičenja", rekao je Karadžić.

Međutim, dodao je da se u posljednje vrijeme u domaćem fudbalu pojavio govor mržnje.

"Ove sezone funkcioneri pojedinih klubova postavili su za cilj osvajanje titule kao pitanje života i smrti. Pojavio se govor mržnje, a to je zabranjeno".

Karadžić je podsjetio na izjavu predsjednika UEFA Mišela Platinija da se namještanje utakmica i prodaja mladih igrača neće tolerisati i rekao da u te probleme moraju da se uključe i državni organi "pošto niko nije iznad države".

Takođe, on je nezadovoljan radom Zajednice superligaša i dodao da će FSS preuzeti vođenje lige ako se situacija ne promijeni.

"Nisam zadovoljan radom Zajednice i njenih organa. Ne može se o nekim stvarima pričati u javnosti, a da niko ne reaguje. Ne želimo da kontrolišemo Zajednicu, ali ćemo i to uraditi ako ne budu radili kako treba".

Karadžić je najavio da će poslije prijateljske utakmice reprezentacije Srbije u Japanu, uslijediti dogovor da od sljedeće godine u Zajednici superligaša budu čelni ljudi ili generalni sekretari, kako bi ta asocijacija naših najboljih klubova dobila "na težini i ozbiljnosti"

Izrazio je zadovoljstvo napredovanjem radova na Kući fudbala i dodao da se očekuje da će izgradnja biti gotova do oktobra.

Ovogodišnji budžet FSS trebalo bi da iznosi oko 17 miliona evra, a ovako visoka svota obezbijeđena je zahvaljujući plasmanu reprezentacije na SP u Južnoj Africi, sponzorima i radu svih zaposlenih u Savezu.

Karadžić je istakao da su svi sponzorski ugovori, koji omogućuju fudbalskoj organizaciji mirno poslovanje u narednom periodu, potpisani do kraja 2012. godine.

"Naša najveća investicija je pokretanje inicijative i ulazak u posao izgradnje srpske Kuće fudbala. Od UEFA i države smo dobili oko šest miliona evra za tu investiciju, a zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo, našoj zemlji pripada još osam miliona. Kako smo se ranije dogovorili, 2,4 miliona evra pripašće fudbalerima na ime nagrade, a ostala sredstva biće podijeljena u Savezu na ime troškova i drugih obaveza", istakao je Karadžić.

"Naš neposredni zadatak u narednoj godini biće da barem, na šest do osam stadiona ugradimo električno osvjetljenje", zaključio je Tomislav Karadžić.
FSS je za najperspektivnijeg fudbalera za 2009. godinu proglasio igrača Fiorentine, Adema Ljajića, koji je prošle godine sa Partizanom osvojio "duplu krunu".

Za najperspektivnijeg trenera proglašen je Zoran Milinković iz Spartaka.

Priznanje je pripalo i dugogodišnjem ljekaru raznih nacionalnih selekcija Miloradu Ercegu, a specijalnu plaketu FSS dobio je potpredsjednik UEFA, Marios Leftaridis.

Za najbolju sudijsku trojku u 2009. proglašeni su glavni sudija Milorad Mazić i pomoćnici Igor Radojičić i Saša Živković.

Najperspektivniji sudija je Srđan Obradović.

Savez je dodijelio "Zlatne značke" bivšem funkcioneru Miljanu Miljaniću i selektoru Vujadinu Boškovu za postignute rezultate.

(agencije, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC