• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tijanić: Država će platiti kaznu, ako je bude

"Zbog teme i situacije ovoga puta smo nastavili prenos iz Skupštine, umjesto utakmice, i sljedeći put ne dolazi u ozbir", rekao je Tijanić.

 Tijanić: Država će platiti kaznu, ako je bude Izvor: MONDO

Generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Aleksandar Tijanić izjavio je u četvrtak da su nadležni u vlasti obećali da će platiti eventualnu štetu Javnom servisu zbog toga što zbog prenosa sjednice iz Skupštine Srbije nije emitovao predviđeni prenos fudbalske utakmice u Ligi šampiona.

"Nadležni u vlasti obećali su da će platiti eventualnu štetu i gubitak zbog neprenošenja utakmice Lige šampiona, a riječ je o poslu čija bi vrijednost, zajedno sa štetom, mogla da iznosi i do četiri miliona evra", rekao je Tijanić za izdanje lista Danas od četvrtka.

RTS je u utorak 30. marta trebalo da prenosi prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona između Bajerna iz Minhena i Mančester junajteda.

Od toga je, međutim, odustao, pošto je predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović poslala pisani zahtjev da Javni servis nastavi sa emitovanjem sjednice na kojoj se razmatrala Deklaracija o osudi zločina u Srebrenici.

"Dobili smo zahtjev od predsjednice parlamenta da nastavimo prenos Skupštine, što smo mi najpre odbili, jer je ugovoren prenos Lige šampiona. Međutim, ponovo smo dobili molbu da ne prekidamo rad parlamenta, tako da smo donijeli odluku da, ipak, nastavimo sa prenosom", objasnio je Tijanić.

Đukić-Dejanović: Parlament nema novca za nadoknadu RTS-u

"Skupo smo platili prava na prenos Lige šampiona, riječ je o milionskim sumama. Ugovorena pravila su veoma stroga, obavezni smo da 15 minuta ranije pustimo najavu, a prema ugovoru, nemamo pravo na snimak, već samo na direktan prenos", istakao je generalni direktor RTS-a.

On je naveo i da je Javni servis zbog neprenošenja utakmice primio više hiljada poziva nezadovoljnih građana i poručio da "više neće ponoviti ništa slično".

"Zbog teme i situacije ovoga puta smo nastavili prenos iz Skupštine, umjesto utakmice, i sljedeći put ne dolazi u ozbir, pošto to predstavlja neku vrstu ataka na Javni servis. Iscrpili smo spremnost da parlament uređuje Javni servis, što je nedopustivo", rekao je Tijanić.

Predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je u četvrtak da parlament nema novca za nadoknadu sredstava Radio-televiziji Srbije što zbog skupštinskog zasjedanja nije prenosio utakmicu Lige šampiona i da će taj problem biti riješen u komunikaciji sa tom medijskom kućom.

"Skupština nema taj novac, ali sam uvjerena da ćemo u komunikaciji sa RTS-om, kako to uvijek činimo, riješiti sve probleme", rekla je Đukić- Dejanović novinarima u parlamentu.

U četvrtak, reagovala je i UEFA.

(agencije/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC