• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rutina "orlića" u Skoplju, "bomba" Živkovića!

Autor mondo.rs

Mlada reprezentacija Srbije upisala i drugu pobedu u isto toliko mečeva u kvalifikacionim utakmicama za EP 2019. godine pošto je savladala Makedoniju 2:0 (2:0) golovima Saše Lukića i Andrije Živkovića.

 Rutina "orlića" u Skoplju, "bomba" Živkovića! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

"Orlići", bravo!

Mlada reprezentacija Srbije odigrala je zrelu utakmicu pred oko 1.600 navijača u Skoplju i savladala domaćina Makedoniju, ekipu koja nam je ostala "dužna" sa prethodnog kontinentalnog prvenstva za uzrast do 21 godine.

Ta generacija Srbije je vodila, gubila i na kraju remizirala protiv Makedonije čime je praktično ostala bez šansi za prolaz, a "novi orlići" uspeli su da se "osvete" za taj rezultat.

Pogocima Saše Lukića iz 22. i Andrije Živkovića iz 37. minuta, Srbija je stigla do svoje druge pobede u ovim kvalifikacijama, pred duel sa Rusima u utorak (10. oktobar) u Novom Sadu kojim bi naša selekcija mogla do prvog mesta u grupi.

MAKEDONIJA - SRBIJA 0:2 (0:2)

Mirna atmsofera u trening centru reprezentacije Makedonije, na takozvanom stadionu "Petar Miloševski", sve do 22. minuta i lepog prodora Nemanje Radonjića.

Krilni fudbaler Crvene zvezde, jedan od najraspoloženijih na današnjem meču, lepo je prošao po levoj strani i poslao oštru loptu koju je sa druge stative u mrežu pospremio Saša Lukić. Usledio je još bolji period igre našeg tima, u istom minutu su šutirali Jović, Radonjić i Grujić, ali je do drugog gola vodio velelepan šut Andrije Živkovića sa oko 23-24 metra.

Živković
Izvor: YouTube

Neodbranjivo!

Malo toga se potom dešavalo na terenu sve do isteka sat vremena igre kada je Makedonija pretila iz kontri i testirala Borisa Radunovića, nakon čega se "trgla i publika", ali naš čuvar mreže besprekorno je izašao na kraj sa svim udarcem današnjih rivala.

Nemanja Radonjić je povukao nekoliko kontri, bio sebičan kada nije trebalo, i nesebičan kada je možda trebalo da šutira, a najbliži golu bio je iz "slobodnjaka" kada je pogodio prečku.

POVREDA PANTIĆA

Mladi fudbaler Partizana Danilo Pantić napustio je igru u 73. minutu zbog manje povrede, a zamenio ga je Đorđe Denić iz Rada.

U finišu meča Makedonija je ostala sa desetoricom kada je Češmenđijev dobio drugi žuti karton zbog faula nad Đorđem Denićem u kontri.

Ovo je druga pobeda Srbije koja sada ima šest bodova iz dva kola, dok Rusi, sa utakmicom više, odnosno Jermeni, koji su odigrali već četiri susreta, imaju po sedam bodova.

MAKEDONIJA: Ilić - Popzlatanov, Češmeđijev, Amanović, Simovski (od 78. Krivanjeva) - Elmas, Totre, Petkovski (od 65. Abaz), Đorđev, Kostadinov - Selmani (od 56. Georgijev).

SRBIJA: Radunović - Stevanović, Jovanović, Mašović, Bogosavac - Grujić, Lukić, Pantić (od 73. Denić), Živković, Radonjić (od 80. Pantović) - Jović (od 85. Šaponjić).

IZ MINUTA U MINUT: 

90+4' - KRAJ! POBEDA SRBIJE!

86' -
Češmeđijev dobija crveni karton zbog faula u kontri nad Đorđem Denićem.

80' -
Pantović na terenu umesto Nemanje Radonjića, pa velika šansa za Jovića koji je očajno zahvatio loptu na penaltiku, dok je gol bio...pa, gotovo prazan.

72' -
Đorđe Denić na terenu umesto Pantića koji je doživeo manju povredu.

69' -
Nisu ni Makedonci bezopasni, ali Radunović perfektno postavljen.

65' - Radonjić! PREČKA!

Iskosa sa leve strane, njegova pozicija, snažan šut, ali ovaj slobodnjak Nemanje Radonjića ostaje na okviru gola. Prečka. Emil Abaz menja Petkovskog...

62' - Radonjić!

Šest na tri kontra Srbije, ali ovoga puta loša odluka Radonjića koji je hteo sam da završi ovu akciju, no to je bila pogrešno rešenje...

60' -
Boban Georgijev u šansi nakon što su se malo probudili i navijači. Vukašin Jovanović besan na Makedonce jer nisu izbacili loptu dok je jedan član naše reprezentacije bio na travi...

48' -
Nastavak počinje šansom za Pantića nakon dobrog driblinga i ostavljene lopte Radonjića. Međutim, ništa od gola nakon kombinacije igrača Partizana i Crvene zvezde.

42' -
Prilika za Petkovskog u kontri, ali dobro je postavljen i ovoga puta Radunović. Pokušao je i Radonjić na sličan način, ali je njegov potez prebacivanja na desnu nogu ka sredini pročitao Češmeđijev. 

36' - GOL! ŽIVKOVIĆ! 0:2!

Ponovo primirje, pa golčina...

Andrija Živković je primio loptu na dvadesetak metara od gola, namestio se i "opalio" sjajno, a Ilić nije uspeo da ukroti njegov sjajan udarac.

Živković
Izvor: YouTube


28' - Jović! Radonjić! Grujić!

Preti Srbija u ovim trenucima, prvo je Luka Jović dobro pokušao nakon odbitka, ali je njegov pokušaj odbranio Ilić, da bi u nastavku akcije Radonjić pokušao akrobatski. Dobio je korner, a nakon njega "tuče" i Grujić, pravo u golmana Makedonije.

22' - GOL! LUKIĆ! 0:1!

Srbija nije briljirala, ali posle prve prave akcije dolazi do gola.

Nemanja Radonjića je u svom stilu prošao po levoj strani, poslao oštru loptu po zemlji, a na drugoj stativi, nakon što je lopta prošla pored Luke Jovića, odlično je pratio Saša Lukić i rutinski pospremio loptu u mrežu domaćina.

Lukić
Izvor: YouTube


15' - Miran početak meča, naša reprezentacija više drži loptu u nogama, ali najbolju šansu imao je Đorđev koji je ušao sa krila u sredinu i odlično šutirao, no Boris Radunović se istakao lepom paradom.

1' - Meč je počeo!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC