• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Čelsi iz ofsajda na vrh tabele, Siti brojao do šest!

U derbiju sezone, Mančester junajted - Čelsi 1:2. Drugi gol za Čelsi, iz ofsajda, postigao je Didije Drogba.

 PREMIJER: Čelsi iz ofsajda na vrh tabele, Siti brojao do šest! Izvor: MONDO

Au, biće frke u Engleskoj... Pravo iz ofsajd pozicije, fudbaleri Čelsija otišli su na prvo mjesto Premijer lige, tačnije smijenili Mančester junajted na poziciji lidera.

A, sve to pet kola prije kraja...

U derbiju sezone, pred 75.217 navijača na Old Trafordu, Čelsi je čini se neregularnim golom Didijea Drogbe u 79. minutu došao do 2:0, a potom je rezervista Federiko Makeda uspio samo da ublaži poraz šampiona: Mančester junajted - Čelsi 1:2 (0:1).

Sada Čelsi ima 74, a Mančester junajted 72 boda.

Sedamnaesti put ove sezone Čelsi je vodio na poluvremenu i šesnaesti put je pobjedio. Jednom je bilo neriješeno... Stoga, kada je Džo Kol doveo tim iz Londona u vođstvo (20. minut), moglo je da se nasluti da će Čelsi pobjediti prvi put na Old Trafordu od 2005. godine i da će to ujedno značiti smjenu na vrhu tabele.

Da sve bude gore po Junajted, domaći tim igrao je bez u utorak povrijeđenog Vejna Runija, koji bi - da je bio spreman - u derbi sezone ušao sa 35 postignutih golova! U utorak, Mančester je izgubio u Minhenu od Bajerna sa 2:1, uprkos vođstvu od 1:0, a Čelsi je odmarao, jer je ranije eliminisan iz Lige šampiona.

Da je u vrhunskoj formi u pravo vreme, Čelsi je demonstrirao prošlog vikenda kada je demolirao Aston Vilu na Bridžu sa 7:1. Oštrinu igre Čelsija, kada je bilo najvažnije, osjetio je Mančester junajted, koji je na prethodnih osam mečeva u ligi, u svojstvu domaćina, postizao više od tri gola, a u subotu... Samo jedan.

Nemanja Vidić igrao je 90 minuta za Junajted, dok se Branislav Ivanović još oporavlja od povrede ligamenata koljena i nije bio u protokolu koji je potpisao Karlo Anćeloti.

1:0 - Igrao se 20. minut, kada je Floran Maluda napravo dar-mar na lijevom krilu, probio Gerija Nevila i uputio cenataršut po zelji na peterac Junajteda, gdje je naizgled dobro čuvan bio Džo Kol, ali...

Reprezentativac Engleske uspio je petom da zakači loptu i prevari i direktnog čuvara Darena Flečera i golmana Edvina van der Sara, koji je na taj način primio prvi gol nogom na Old Trafordu od oktobra 2009. godine. Kada je riječ o prvenstvenim susretima.

2:0 - Ulaskom Didijea Drogbe umjesto Nikolasa Anelke u 70, odnosno Salomona Kalua umjesto Džoa Kola u 73. minutu, menadžer Čelsija Karlo Anćeloti dao je injekciju adrenalina svom timu, a upravo su rezervisti izgradili vođstvo Čelsija od 2:0. Kalu je povukao kroz sredinu i uputio pas u prostor ka Drogbi, koji se šunjao između Nemanje Vidića i Rija Ferdinanda.

Lopta je prošla, Drogba se ukazao sam ispred Van der Sara i iz neposredne blizine udario iz sve snage. Postigao je prvi gol protiv Mančester junajteda u Premijer ligi za ubjedljivo i ispostavilo se nedostižno vođstvo.

2:1 - Iako je dva gola prednosti Čelsi imao samo 120 sekundi, njegova pobjeda nije došla u pitanje. U isto vrijeme kada je Anćeloti ubacio Kalua i Drogbu, menadžer Junajteda Aleks Ferguson zamijenio je Dži Sun Parka i Pola Skolsa za Federika Makedu i Nanija.

Nani je prošao po lijevom boku i uputio oštar centaršut u 81. minutu, golman gostiju Petr Čeh samo je kratko odbio loptu, ali tako da se ona od Italijana Makede vrati u mrežu. Old Traford je počeo da galami, ali je do kraja Junajted napravio još samo jednu šansu.

Tada je Bugarin Dmitar Berbatov uhvatio volej sa desetak metara iz trka, ali ne dovoljno jako da bi savladao Čeha, koji je uhvatio "živu" loptu. Igrao se prvi minut nadoknade. Tri minuta kasnije, dosuđen je kraj, a kamere su zumirale pomoćnog sudiju, koji nije digao zastavicu kod pasa Kalua ka Drogbi.

MANČESTER JUNAJTED: Van der Sar - Nevil, Ferdinand, Vidić, Evra - Valensija, Flečer (od 86. Gibson), Gigs, Skols (od 72. Nani), Park (od 71. Makeda) - Berbatov.

ČELSI: Čeh - Fereira - Aleks, Teri, Žirkov - Džo Kol (od 73. Kalu), Deko (od 82. Balak), Lampard, Mikel, Maluda - Anelka (od 69. Drogba).

Ko s kim do kraja (velikim slovima ispisana su gostovanja):

MANČESTER JUNAJTED: BLEKBURN, MANČESTER SITI, Totenhem, SANDERLEND, Stouk.

ČELSI: Bolton, TOTENHEM, Stouk, LIVERPUL, Vigan.

ARSENAL: Vulverhempton, TOTENHEM, VIGAN, Mančester siti, BLEKBURN, Fulam.

NE OTPISUJ ARSENAL!

Tri dana pošto su u Ligi šampiona anulirali vođstvo Barselone od 2:0, fudbaleri Arsenala su u petom minutu sudijske nadoknade vremena stigli do minimalne pobede nad Vulverhempton Vonderersima - 1:0.

Bodove koji "tobdžije" ostavljaju u trci za titulom obezbjedio je Niklas Bentner. Visoki Danac glavom je sproveo u mrežu centaršut Bakarija Sanje.

Gosti su posljednjih 25 minuta igrali bez isključenog Karla Henrija, dok je Nenad Milijaš odgledao utakmicu sa klupe. Da Arsenal nije uspio da pobjedi brojčano slabiju ekipu iz donjeg dijela tabele, prednost Čelsija i Mančester junajteda bi postala praktično nedostižna.

Utakmica za pamćenje odigrana je u Sanderlendu, gdje je domaćin savladao Totenhem (3:1) i znatno mu pokvario planove u borbi za četvrto mjesto.

Napadač domaćih Daren Bent protiv svog bivšeg kluba je postigao najbrži gol ove sezone u Premijer ligi, već u 36. sekundu. Poslije pola časa igre povisio je na 2:0 sa "bijele tačke", a zatim nije iskoristio još dva jedanaesterca!? Njegov drugi udarac zaustavio je Eureljo Gomeš, dok je iz trećeg pogodio stativu...

Mančester siti je usljed kiksa "pjevaca" dobio priliku da ih smijeni na poziciji sa koje se ide u kvalifikacije za Ligu šampiona i nije mu bilo na kraj pameti da je propusti.

Siti je kao gost potpuno "razvalio" ekipu Barnlija (6:1), pri čemu je već u sedmom minutu bilo 3:0 uz jednu pogođenu stativu! Na odmor se otišlo sa vođstvom od 5:0, a Vensan Kompani je u 58. minutu povisio na 6:0.

Time je Siti izjednačio "prolazno vrijeme" Mančester junajteda iz pobjede nad Ipsvičom od 9:0 marta 1995, što je do danas rekord Premijer lige. Međutim, pad motivacije i kišom natopljen teren uticali su da mreža Barnlija do kraja ostane netaknuta. Na drugoj strani je počasni gol postigao Stiven Flečer.

Tim Roberta Manćinija sakupio je pet bodova više od Liverpula, a jedan više od Totenhema, koji će imati najteži mogući raspored u naredna tri kola - dočekuje Arsenal i Čelsi, pa gostuje na Old Trafordu.

REZULTATI 33. KOLA:

Mančester junajted - Čelsi 1:2 (0:1)
/Makeda 81 - Džo Kol 20, Drogba 79/

Arsenal - Vulvs 1:0 (0:0)
/Bentner 90/

Bolton - Aston Vila 0:1 (0:1)
/Jang 11/

Portsmut - Blekburn 0:0

Stouk - Hal 2:0 (1:0)
/Fuler 6, Lorens 90/

Sanderlend - Totenhem 3:1 (2:0)
/Bent 1, 29p, Zenden 86 - Krauč 72/

Barnli - Mančester siti 1:6 (0:5)
/Flečer 71 - Adebajor 4, 45, Belami 5, Tevez 7, Vijera 20, Kompani 58/

U nedjelju:

Birmingem - Liverpul (16.00)
Fulam - Vigan (16.00)
Everton - Vest Hem (17.00)

TABELA: Čelsi 74, Mančester junajted 72, Arsenal 71, Mančester siti (-1) 59, Totenhem (-1) 58, Liverpul (-1) 54, Aston Vila (-1) 54, Everton (-1) 49, Birmingem (-1) 45, Stouk (-1) 42, Blekburn 42, Fulam (-2) 38, Sanderlend 38, Vulvs 32, Bolton 32, Vigan (-1) 31, Vest Hem (-1) 27, Hal (-1) 27, Barnli 24, Portsmut 13 bodova.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC