• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Jović: Vraća mi se samopouzdanje

Autor mondo.rs

Napadač Ajntrahta bio je dvostruki strelac za "orliće" u Novom Sadu.

Glavom posle kornera, pa iz klizećeg u kontranapadu. Uspeo je Luka Jović dva puta da vrati prednost Srbiji i donese joj pobedu protiv Rusije u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo reprezentacija do 21 godine, koje će se 2019. igrati u Italiji.

"Orlići" su slavili 3:2 u derbiju na novosadskom "Karađorđu" i izbili na prvo mesto tabele sa maksimalnih devet bodova, a najmanje odigranih utakmica.

"Znali smo da će biti teška utakmica, Rusi imaju dobar tim i znaju da igraju, ali pokazali smo da smo najbolji u ovoj grupi", zadovoljno je konstatovao Jović za MONDO.

Izabranici Gorana Đorovića trenutno imaju dva boda više od Rusije i Jermenije, s tim da su od prvih odigrali jednu utakmice manje, a od drugih dve.

Naši fudbaleri na startu kvalifikacija savladali su Gibraltar 4:0, a potom Makedoniju u gostima 2:0. Upravo te dve selekcije susrele su se ovog utorka i priredile senzaciju. Gibraltar je pobedio!

"Gibraltar pobedio Makedoniju?", iznenadio se Jović, ne znajući za rezultat jer je utakmica završena tokom duela na "Karađorđu".

"Dobro, na Makedonce nismo ozbiljno računali, igrali smo protiv njih pre četiri dana i imali su sreće da ih nismo ubedljivije pobedili zbog lošeg terena i lopti kojima je igrana utakmica. Bitno je da gledamo sebe i nadam se da ćemo mi ostati maksimalni do kraja", dodao je bivši napadač Crvene zvezde, koji se nije naigrao po odlasku iz Beograda.

Benfika ga je uglavnom koristila u B timu, a letos je prešao u Ajntraht Frankfurt na dvogodišnju pozajmicu. U Bundesligi je, za sada, dva puta ulazio sa klupe, ali mu je to bilo dovoljno da se upiše u strelce.

"Bitno mi je da sam počeo bar malo da igram u klubu i da mi se vraća samopouzdanje. Nadam se da ću početi tamo da dobijam veću minutažu i da ću nastaviti da dajem golove i za klub i za reprezentaciju", priželjkuje 19-godišnji centarfor.

Zanimljivo, hrvatski trener Niko Kovač nije dozvolio Joviću nedavno da ode u obližnji Keln i gleda Crvenu zvezdu protiv istoimenog kluba u Ligi Evrope.

"Jeste, rekao je da ni slučajno ne idem i tu je kraj priče", nije želeo da širi priču na tu temu.

Kada je u pitanju reprezentacija, logično, situacija je drugačija. "Orlići" su dan pred duel sa Rusijom ispratili obedu A selekcije nad Gruzijom (1:0) i plasman na Svetsko prvenstvo.

"Tu je, naravno, druga priča", nasmejao se Jović.

"Svi zajedno smo gledali utakmicu, momci su odigrali muški, pogotovo drugo poluvreme. Bio je veliki pritisak, ali bitno je da smo pobedili i da će Srbija posle opet igrati na Svetskom prvenstvu", istakao je mladi fudbaler.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC