• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić spakovao het-trik Adžiću i "petardu" Zvezde

Autor mondo.rs

Crveno-beli rutinski u osminu finala Kupa Srbije.

 Pešić spakovao het-trik Adžiću i "petardu" Zvezde Izvor: MN PRESS

Het-trik Luke Adžića, gol i tri asistencije Aleksandra Pešića, gol i asistencija Slavoljuba Srnića. Uz povrede Rikardinja i Frimponga, ceo meč mladog Ivana Ilića u igri i debitantski nastup Filipa Bainovića.

Ukratko, to bi bio rezime plasmana Crvene zvezde u osminu finala Kupa Srbije posle ubedljive pobede nad Dinamom iz Vranja - 5:0 (3:0).

Gosti su hrabro ušli u utakmicu, uputili nekoliko udaraca ka golu Milana Borjana, ali nisu uspeli dugo da odolevaju favorizovanom rivalu. Načeo ih je Luka Adžić lepim pogotkom iz "slobodnjaka" u 25. minutu, zatim je Pešić realizovao centaršut Srnića iz kornera u 44, a onda Adžić još jednom pogodio u nadoknadi prvog poluvremena. Po povratku sa odmora sin nekadašnjeg kapitena i sportskog direktora crveno-belih, Ivana Adžića, upisao je i treći gol, opet na još jedno nesebično dodavanje Pešića, koji se kasnije i revanširao Slavoljubu Srniću.

Senku na sjajnu saradnju igrača i ubedljivu pobedu bacile su dve povrede, pošto je već u 10. minutu teren morao da napusti Rikardinjo, a u finišu i Frimpong, koji je nezgodno pao i udario glavom o zemlju.

Vladan Milojević je, već po običaju kada su u pitanju utakmice na domaćoj sceni, promešao sastav i šansu ukazao uglavnom igračima koji nemaju veliku minutažu. Utisak je da su svi oni opravdali poverenje trenera...

Narednu utakmicu Zvezda će igrati u subotu u Beogradu protiv Mačve (16.00), a zatim sledi poslastica - dolazak Arsenala na stadion Rajko Mitić (četvrtak, 19. oktobar, 19 časova).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Frimpong, Savić, Anđelković - Račić (65. Bainović), I. Ilić - Srnić, Rikardinjo (10. Milijaš), Adžić (72. Stojković) - Pešić.

DINAMO VRANJE: Vesić, Gašić, Okomajin, Suraka, Stojković (79. Stošić), D. Stevanović, Stanković, Nedeljković, (46. Jeremić) M. Stevanović, Mladenović (66. Hristić), Milovanović.

Utakmicu je sudio Momčilo Marković.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Poslednja izmena u timu Dinama, Stošić umesto Stojkovića od 79. minuta.

- Povreda, i to nimalo naivna, Abrahama Frimponga u 78. minutu posle nezgodnog pada i udara glavom o zemlju. Srećom, defanzivac crveno-belih se pridigao iako je delovalo veoma ozbiljno u prvom trenutku, ali se nije vraćao u igru.

povreda
Izvor: YouTube


- GOOOL! Crvena zvezda vodi 5:0 od 76. minuta pogotkom Slavoljuba Srnića, posle nove asistencije - treće - Aleksandra Pešića.


gol
Izvor: YouTube



- Junak utakmice, Luka Adžić, izašao je iz igre u 72. minutu, a umesto njega na terenu će biti Filip Stojković.

- Debitantski nastup za Crvenu zvezdu beleži Filip Bainović, koji će od 65. minuta igrati umesto Uroša Račića. Istovremeno je u gostujućem timu Hristić zamenio Mladenovića.

- GOOOL! Het-trik Luke Adžića, ponovo posle nesebičnog dodavanja Pešića u 61. minutu.

gol
Izvor: YouTube


- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu Dinama. Umesto Nedeljkovića igraće Jeremić.

Poluvreme. Crvena zvezda je rutinski stigla do ubedljive prednosti. Gosti su dobro ušli u utakmicu, probali da napadnu, međutim, nisu dugo izdržali.

- GOOOL! Sjajan kontranapad crveno-belih u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena posle loše akcije gostiju iz kornera i nesebična asistencija Aleksandra Pešića za Luku Adžića - 3:0.

gol
Izvor: YouTube


- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 44. minuta posle udarca glavom Aleksandra Pešića na centaršut Slavoljuba Srnića iz kornera.

gol
Izvor: YouTube


- Zvezda je uspostavila inicijativu posle gola i imala još nekoliko dobrih napada, mada su oni dva puta prekinuti zbog ofsajda, što se kasnije ispostavilo kao pogrešna odluka pomoćnog sudije.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi od 25. minuta lepim pogotkom Luke Adžića iz slobodnog udarca sa oko 20 metara.

gol
Izvor: YouTube


- Gosti mnogo opasniji u uvodnim minutima. Dva puta su zapretili udarcima sa distance, a jednom je Borjan morao da istrčava van svog kaznenog prostora.

- Dobar šut Mlađana Stevanovića u 11. minutu, srećom po crveno-bele, tik pored gola.

- Prinudna izmena u Crvenoj zvezdi. Umesto povređenog Rikardinja, od 10. minuta igraće Nenad Milijaš.

- Bez ikakvih uzbuđenja u prvih osam minuta, osim povrede Rikardinja, kojem se već par minuta ukazuje lekarska pomoć kraj aut-linije.

- Ovo je prvi takmičarski duel Crvene zvezde i Dinama iz Vranja ikada. Nažalost, pred jako malim brojem gledalaca.

GOSTI NA "MARAKANI"

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu su imali goste na svom stadionu, pošto su im u posetu došli mališani sa Kosova i Metohije, kojima su igrači donirali garderobu i obuću. Predstavnike Crvenog krsta i oko 50 dece dočekao je kapiten Mičel Donald, a potom su se upoznati i sa ostalim članovima tima.

"Jako mi je drago što smo u prilici da pomognemo ljudima sa Kosova i Metohije, a još sam srećniji što sam imao prilike da upoznam ovu decu, družim se sa njima i da se uverim koliko im poseta znači. Svi smo mi bili deca, ja sam u njihovim godinama igrao fudbal na ulici i nisam imao baš dobre uslove. Zato mi je puno srce kada vidim da možemo da im pomognemo i siguran sam da će ovakvih akcija biti još više", izjavio je Donald.

REZULTATI ŠESNAESTINE FINALA KUPA SRBIJE:

Crvena zvezda - Dinamo Vranje 0:5
Sloboda Užice - Borac Čačak 1:2
Bežanija - Napredak 0:1
Rtanj - Partizan 0:3
Javor - Sinđelić 2:0
Budućnost Dobanovci - Voždovac 4:2
Polet - Spartak 1:8
Jagodina - Čukarički 0:3
Mačva - Bačka 4:2
Dinamo P. - Vojvodina 1:2
Radnički Pirot - Novi Pazar 6:5 (penali)
Radnički Novi Beograd - Mladost 0:1
Zemun - Rad 5:6 (penali)
Metalac - Proleter Slana bara 1:2
Inđija - Radnik Surdulica 5:4 (penali)

Mečevi osmine finala biće odigrani 25. oktobra, četvrtfinala 14. marta, polufinale 18. aprila i 9. maja, a finale 23. maja. Trofej brani Partizan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC