• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penali Sume i Tošića za nova tri boda Partizana!

Autor mondo.rs

Partizan slavio u Surdulici pogocima Sejdube Sume i Zorana Tošića iz jedanaesteraca i ponovo se približio Crvenoj zvezdi na četiri boda zaostatka. Dobar otpor Radnika koga su individualne greške skupo koštale.

 Penali Sume i Tošića za nova tri boda Partizana! Izvor: MN PRESS

Partizan se iz Surdulice vraća sa tri boda!

Trener Miroslav Đukić je pred susret na jugu Srbije poručio da tim "nema pravo na grešku", a uprkos pritisku Radnika u drugom poluvremenu crno-beli su izdržali i sačuvali gol prednosti koji je u 17. minutu doneo Sejduba Suma, čak je i duplirali.

Omaleni fudbaler iz Gvineje pogodio je iz jedanaesterca nakon što je Tanasin srušio Tavambu, da bi Zoran Tošić sa "bele tačke" iskoristio faul Pejčića nad Ožegovićem u 90. minutu.


Navikli smo da u mečevima ova dva tima vidimo veliki broj golova, do sada je prosek bio čak četiri, ali smo ipak gledali jednu borbenu i napetu utakmicu u kojoj su dva tima zbirno napravila 54 faula (!!!), dok je viđeno i deset žutih kartona, uz isključenje trenera Surduličana Sime Krunića još iz prvog poluvremena.

Partizan se sa nova tri boda približio Crvenoj zvezdi na četiri boda zaostatka.

RADNIK - PARTIZAN 0:2 (0:1)

Radnik - Partizan 0:2
Izvor: YouTube


Miroslav Đukić je na ovom susretu zaigrao u formaciji 4-4-1-1, gde je Sejduba Suma delovao iza isturenog Leandrea Tavambe, dok su po bokovima igrali Petar Đuričković i Danilo Pantić. I dok je ova pozicija očigledno prijala najskupljem fudbaleru u istoriji Superlige, pošto je češće imao loptu u nogama, i nalazio se u poziciji odakle je moguće uputiti završni pas ili udarac, to ne može baš da se kaže za krilne fudbalere crno-belih koji su premalo bili učesnici ofanzivnih akcija.

Tek po ulasku Zorana Tošića u igru aktivirala se i igra po krilu, mada je reprezentativac Srbije češće ulazio u sredinu i odatle tražio saradnju sa Tavambom.

Suma je u 17. minutu dobro proigrao Kamerunca, ali se on u gol šansi našao tek nakon loše reakcije Tanasina koji je prvo pogodio saigrača u leđa, lopta se odbila do Tavambe, da bi Tanasin potom i rukama srušio napadača Partizana za jedanaesterac.

SIMO KRUNIĆ

Trener Radnika isključen je pred kraj prvog poluvremena kada je burno protestovao kod sudije Lukića nakon što je ovaj dodelio žuti karton Frensisu zbog udaranja laktom Jevtovića.

Takvu šansu nije propustio Suma kome je to drugi gol u Superligi.

Brzo je usledila nova lepa šansa za Partizan kada je Danilo Pantić, našavši se u sredini, iz prve "izbacio" Nemanju R. Miletića u prostor, ali njegov šut odbranio je Čančarević.

Uprkos tome što je imao solidan deo vremena loptu u nogama Radnik je stvorio premali broj prilika, pa se iz prvog dela beleži samo šansa Purovića, koji je brzo morao iz igre zbog povrede, sve do uvodnih trenutaka drugog dela kada im je poništen gol.

Vladimir Stojković je loše procenio let lopte, našla se "sama" na dva metra, a odatle je Filip Ivanović pokušao da je ugura u mrežu, udarivši pritom i reprezentativnog golmana.

Neopreznost u odbrani igrača Radnika videla se i u 55. minutu kada je Čančarević čekao predugo i njegovo ispucavanje pretvorilo se u stativu Sejdube Sume, dok te sreće nisu bili kada je Pejčić ostavio nogu i srušio Ognjena Ožegovića samo desetak sekundi po njegovom ulasku u igru pred nadoknadu vremena.

Rezervista Zoran Tošić sigurno je izveo najstrožu kaznu i potvrdio tri boda.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N. G. Miletić, Mitrović, N. R. Miletić - Everton, Jevtović, Suma (od 76. Ilić), Pantić, Đuričković (od 61. Tošić) - Tavamba (od 89. Ožegović).

Na klupi su: Jovičić, Ostojić, Antonov i Radin.

RADNIK: Čančarević - Mladenović, Ivanović, Tanasin, Gojković (od 76. Žakula) - Mićić (od 84. Mijić), Pejčić, Frensis, Pantelić, Radović - Purović (od 14. Marković).

Na klupi su ostali: Vasiljević, Bulatović, Stanković i Pavlović.

N A J A V A

Fudbaleri Partizana su nakon reprezentativne pauze slavili u Kup utakmici protiv Rtnja iz Boljevca (3:0), a sada ih u domaćem prvenstvu očekuje novo gostovanje i to u Surdulici.

Trener "valjka" je u najavi susreta kazao da njegova ekipa, zbog zaostatka u odnosu na "večitog" rivala koji u ovom trenutku ima meč više i "beži" sedam bodova, jednostavno "nema pravo na grešku", te da igrači ni slučajno ne treba da razmišljaju o narednom susretu u Ligi Evrope protiv Skenderbega (četvrtak), nego da mislima budu samo u meču protiv Radnika.

TRENUTNI REZULTAT: RADNIK - PARTIZAN 0:1 (0:1)

Dva tima koja su do sada odigrala pet međusobnih susreta navijače su navikli na mnogo golova, pa je tako dosadašnji prosek od po četiri gola po meču. Partizan je slavio u četiri meča, dok je u prvom susretu u Surdulici bilo nerešeno (2:2).

Za ovu utakmicu Miroslav Đukić ne može da računa na povređenog Marka Jankovića, dok je tu ponovo i Sejduba Suma koji će igrati od samog starta.

Štoperski tandem činiće MIletić i Mitrović, dok je u "vezi" Danilo Pantić strelac gola za mladu reprezentaciju protiv Rusije, a šansu je dobio i Petar Đuričković. U napadu će biti isturen Leandre Tavamba.

Utakmicu je sudio Lazar Lukić.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! PARTIZAN JE POBEDIO 2:0!

89' - Ožegović ulazi i odmah je izborio penal! GOL! 2:0 vodi Partizan!

Pejčić je ostavio nogu i srušio Ožegovića koji je krenuo u kazneni prostor, a Zoran Tošić bez problema realizuje najstrožu kaznu. Čini se da je ovo kraj.

82' -
Tošić šutira sa dvadesetak metara u okvir gola, lako sa Čančarevića, ali definitivno je Partizan bolji u ovom periodu utakmice. Malo smo videli od Radnika od one šanse za Radovića.

76' -
Sumu menja Saša Ilić, dok Gojković ustupa mesto Žakuli.

71' -
Tošić je ušao sa krila u sredinu, odigrao dupli pas sa Tavambom, pa izborio slobodan udarac iz kog šutira pored gola.

66' - Radović!

Najlepša akcija Radnika u dosadašnjem delu meča, Frensis je igrao "jedan na jedan" sa Miletićem na boku i prošao ga kao od šale, pa poslao odličnu oštru loptu na drugu stativu za Radovića, ali krilni fudbaler domaćina kasni koji centimetar.

61' -
Zoran Tošić na terenu umesto Petra Đuričkovića. Žuti kartoni za Pantelića i Evertona, zbog svađe na terenu.

55' - SUMA! STATIVA!

Šta radi golman Radnika Čančarević... Predugo je držao loptu u nogama, Suma je prišao preblizu i uspeo da zakači nogom ispucavanje čuvara mreže, lopta se odbila i pogodila stativu!

Sejduba Suma
Izvor: YouTube


51' -
Peti žuti za Radnik, sada Radović po nogama kači Evertona u začetku kontre.

47' - Stojković ispušta loptu, gol je poništen!

Burno u Surdulici na startu drugog poluvremena. Vladimir Stojković je loše procenio let lopte, pala je na dva metra, krenuo je na nju sa dve ruke, Filip Ivanović je šutirao, zakačio i golmana Partizana po licu, a sudija Lukić poništava gol uz proteste domaćina.

Fudbaler Surduličana dobija i žuti karton zbog protesta.

Pogledajte situaciju i sami procenite...

Stojkovic
Izvor: YouTube


45+4' -
Kraj prvog, ne tako sadržajnog, poluvremena koji je obeležio samo pogodak Sejdube Sume sa penala nakon faula nad Tavambom. Videli smo po još jednu priliku na obe strane, Miletić i Frensis, uz čak 28 faulova za 45 minuta, dok je trener gostiju Simo Krunić isključen nakon protesta kada je njegov fudbaler dobio žuti karton nakon kratke pauze i ukazivanja pomoći Marku Jevtoviću. U pauzi je rezervista Nikola Žakula dobio žuti karton zbog prigovora.

43' - Opet pauza zbog ukazivanja pomoći Marku Jevtoviću, Frensis ga je udario laktom u skoku, za šta dobija, nešto kasnije, žuti karton. Zbog protesta je isključen trener Radnika Simo Krunić.

42' -
Žuti karton za Sumu koji pokazuje znake nervoze kada izgubi loptu.

40' - Izborio je penal, ali dobija aplauze domaće publike Tavamba pošto je zavezao pertle golmanu Čančareviću. Potom i uzdasi u Surdulici nakon pokušaja Frensisa sa ivice kaznenog, no lopta ide preko gola.

36' -
Malo toga se za sada dešava u Surdulici, preuzeo je domaćin blagu inicijativu kako bi pokušao da izjednači, ali za sada Partizan odlično stoji bez lopte, uprkos pojedinim individualnim greškama.

24' - Miletić!

Najlepša akcija u dosadašnjem delu meča, Pantić "iz prve" izbacuje Nemanju Miletića po levoj strani, ali njegov odličan udarac u dalji ugao dobro brani Čančarević.

23' -
Dobra pozicija za Mićića iz slobodnog udarca, ali on pogađa živi zid sa 20 metara.

17' - Penal za Partizan! GOL! PARTIZAN VODI 1:0! SUMA!

Odlično je prošao Suma, "gurnuo" loptu za Tavambu, a nakon neopreznosti Stojkovića i Tanasina, lopta se odbila do napadača iz Kameruna koga Tanasin ruši rukama, za šta sudija Lazar Lukić, nakon malo razmišljanja, pokazuje na "belu tačku".

Odgovornost je preuzeo Suma i pogodio levi ugao Čančarevića!

Radnik - Partizan
Izvor: YouTube


14' -
Purović se drži za zglob, ne može da nastavi susret, pa će umesto njega Ivan Marković na teren.

10' -
Jevtović, Jevtović, pa Suma... Slab udarac fudbalera iz Gvineje koji je izblokiran, pa faul kako bi sprečio kontru Radnika. Prva prilika za Partizan, potom i pretnja Jevtovića sa 26-27 metara, pored gola.

6' - Purović!

I druga akcija za napadača Radnika koji je posle prolaska Radovića po levoj strani dobio odličnu loptu po zemlji, ali je traljavo zahvatio loptu. Pored gola!

4'
- Prva pauza zbog manje povrede Milana Purovića koga je faulirao Sejduba Suma neopreznim startom, ali napadač domaćina se pridigao nakon ukazane medicinske pomoći i nastavio susret, pa je minut kasnije odmah imao priliku da šutira glavom, ali lopta mu je pobegla koji centimetar.

1' - Meč je počeo!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC