• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona u sredu: Hoćemo li gledati Mileta?

Autor mondo.rs

Uvek smo imali dobre dobre golmane, a u Portugalu je trenutno još jedan biser koji bi mogao da postane najmlađi golman u istoriji Lige šampiona.

Srpski fudbal poznat je po kvalitetnim čuvarima mreže, a uskoro bismo mogli da dobijemo još jednog dostojnog dresa nacionalnog tima.

Reč je o 18-godišnjem Miletu Svilaru, koji je ponikao u Anderlehtu, a od letos je član Benfike.

I već je stigao da upiše debitantski nastup.

Sin negadašnjeg golmana Vojvodine, Radeta Svilara, branio je u subotu protiv Oljanensea u Kupu Portugala i sačuvao svoju mrežu (Benfika pobedila 1:0 kao gost). Šansu je dobio zbog povrede leđa iskusnog Žulija Cezara, koji je pod znakom pitanja i za duel Lige šampiona u sredu protiv Mančester junajteda, pa portugalski mediji očekuju da među stativama ponovo bude mladi Svilar.

Ukoliko se to dogodi, srpski golman postaće najmlađi čuvar mreže ikada u utakmici Lige šampiona!

Rekord trenutno drži čuveni Iker Kasiljas, koji je među stative Realovog gola stao sa 18 godina, tri meseca i 26 dana, ali Miletu će u sredu biti 18 godina, jedan mesec i 22 dana.

"Spreman je! To je jedina sigurna stvar, sve ostalo zavisi od procene trenera. Ako mu da šansu, biće to velika čast i obaveza. Benfka je evropski gigant, a u goste dolazi Junajted. Ništa lepše ne može da poželi mladi golman", izjavio je tata Rade za Kurir.

Ova utakmica biće specifična za nas i zbog povratka Nemanje Matića u Lisabon.

Sjajni srpski vezista je dve i po godine igrao za najpopularniji portugalski klub (2011 - januar 2014), ostavio veliki trag efektnim golom u derbiju protiv Porta, podseća Tanjug, i dao doprinos osvajanju titule, odakle je obezbedio veliki transfer u Čelsi, a potom ovog leta na Old Traford kao najskuplje plaćeni srpski fudbaler ikada za 45 miliona evra.

Matić je na poslednja dva gostovanja Lisabonu bio strelac, prvo je jedinim golom doneo pobedu Čelsiju protiv Sportinga u Ligi šampiona 2014, da bi godinu dana kasnije postigao spektakluran pogodak u porazu reprezentacije Srbije od Portugala (2:1) u kvalifikacijama za EURO u Francuskoj.

Verovatno bi i sada voleo da se njegovo ime pojavi na semaforu, ali se na drugoj strani nešto pitaju Ljubomir Fejsa, na koga će u direktni sudar, kao i Andrija Živković, jedna od najvećih pretnji po gol odličnog Španca Davida de Hee.

Benfika je posle dva odigrana kola na začelju tabele Grupe A, pošto je izgubila od moskovskog CSKA kod kuće (0:2) i Bazela u gostima (0:5), tako da bi eventualni novi neuspeh verovatno bio i kraj nade za prolaz u narednu fazu takmičenja

Iako se očekuje da duel portugalskog i engleskog giganta bude veoma uzbudljiv, derbi večeri igraće se, ipak, u Londonu, gde Čelsi dočekuje Romu.

"Plavci" imaju maksimalnih šest bodova, a "vučica" dva manje, ali imajući u vidu da Atletiko Madrid (jedan bod) igra protiv Karabaga, u Romi se nadaju makar bodu iz Londona, kako bi zadržali drugo mesto.

Evo i svih parova 3. kola utakmica koje se igraju u sredu:

GRUPA A

CSKA Moskva - Bazel (20.45)
Benfika - Mančester junajted (20.45, TV Arena Sport 3)

TABELA: Junajted 6, Bazel 3, CSKA 3, Benfika 0.

GRUPA B

Anderleht - Pari Sen Žermen (20.45, TV Arena Sport 5)
Bajern Minhen - Seltik (20.45, TV Arena Sport 4)

TABELA: PSŽ 6, Bajern 3, Seltik 3, Anderleht 0.

GRUPA C

Karabag - Atletiko Madrid (18.00, TV Arena Sport 1)
Čelsi - Roma (20.45)

TABELA: Čelsi 6, Roma 4, Atletiko 1, Karabag 0.

GRUPA D

Juventus - Sporting Lisabon (20.45, TV Arena Sport 1)
Barselona - Olimpijakos (20.45, TV Arena Sport 2, multiprenos)

TABELA: Barselona 6, Sporting 3, Juventus 3, Olimpijakos 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC