• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Mesi, Mesi, Mesi, Mesi!

Nevjerovatni Argentinac je sam deklasirao Arsenal sa četiri pogotka - 4:1 (3:1) i odveo Barsu u polufinale.

 LŠ: Mesi, Mesi, Mesi, Mesi! Izvor: MONDO

Lionel Mesi je u polufinalu Lige šampiona... Pardon, Barselona je u polufinalu, u kome će se sastati sa Interom, a na Nou Kampu se s pravom nadaju četvrtoj tituli prvaka Evrope, jer u tim imaju čudotvorca, koga, utisak je, niko ne može da zaustavi.

Kad god ljubitelji fudbala širom svijeta pomisle da Mesi ne može više, brže i bolje, on ih demantuje. Sam je demolirao Arsenal u revanšu četvrtfinala. "Tobdžije" su ga pecnule i to je bilo dovoljno da za 21 minut postigne het-trik, a u finišu i "ovjeri" grogiranog rivala četvrtim udarcem:

Mesi - Arsenal 4:1 (3:1)

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Kontru je istrčao Teo Volkot, kada se našao sam pred Viktorom Valdesom, u situaciji iz koje je u prvom meču dao gol, odlučio je da uposli Niklasa Bentdnera. Iako je to loše učinio, jer je Dani Alveš stigao da ukliza, Danac se ponovo domogao lopte i poslao je u mrežu prije nego što je Buskets stigao da izblokira - 0:1.

To je razljutilo Mesija, pa je odlučio da po kratkom postupku otkloni sve dileme.

Radost gostiju trajala je tri minuta. Argentinac je odigrao "dupli pas" sa Mikaelom Silvestreom i sa 17-18 metara neodbranjivo tukao, a golman Manuel Almunija je prvi put morao u mrežu po loptu - 1:1.

Isti epilog viđen je i u 37. minutu - iz gužve gostujućim golom, Pedro je dodao loptu Mesiju, koji je napravio dva-tri koraka i rutinski doveo Barsu u vođstvo - 2:1.

Iživljavanje Mesija nastavljeno je u 42. minutu. Erik Abidal je "izbacio" loptu iza leđa odbrane Arsenala, Argentinac je prvi stigao do nje, "bocnuo" je i lobovao Almuniju - 3:1.

Završni udarac zadao je u 88. minutu. Almunija mu je odranio šut, ali je Mesi iz drugog pokušaja ipak stigao do "kote 8" u tekućem ciklusu Lige šampiona preskočivši Vejna Runija (pet golova) i Kristijana Ronalda (sedam).

Mesi je stigao do 39 golova u sezoni u svim takmičenjima, a postao je tek šesti igrač koji je u Ligi šampiona postigao četiri gola na jednoj utakmici. Ujedno, već sada je najbolji strijelac u klupskoj istoriji u Ligi šampiona.

Tako je Barselona ostala nerješiva enigma za Arsenal. Ovo je bila treća pobjeda katalonskog kluba nad "tobdžijama" u njihovih pet duela u Ligi šampiona, u kojima Barsa još nije pretrpjela poraz.

Među pobjedama Barselone nad Arsenalom svakako je najznačajnija ona ostvarena 2006. u finalu - 2:1.

U duel u utorak uveče na Nou Kampu obje ekipe su ušle značajno oslabljene, ali s obzirom da imaju Mesija, Katalonci su to manje osjetili.

Karlos Pujol određivao je kaznu zbog crvenog kartona dobijenog u Londonu poslije prekršaja za penal nad Seskom Fabregasom, kome je tada slomljena noga. Pored kapitena, Barsa je bila lišena pomoći i takođe suspendovanog defanzivca Pikea, kao i povrijeđenog Zlatana Ibrahimovića.

S druge strane, Arsenal je, pored Fabregasa, igrao i bez Vilijama Galasa, Aleksa Songa i još nekoliko prvotimaca koji dugo pauziraju.

BARSELONA: Viktor Valdes - Dani Alveš, Markez, Milito, Abidal (od 53. Maksvel) - Ćavi, Buskets, Keita - Pedro (od 86. Inijesta), Mesi, Krkić (od 56. Ture).

ARSENAL: Almunija - Sanja, Vermalen, Silvestre (do 63. Ebue), Kliši - Denilson, Dijabi - Volkot, Nasri, Rosicki (do 73. Eduardo) - Bendner.

(MONDO, foto Guliver/Getty images, FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC