• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Švabe" sigurne, Verder i dalje tone

Autor mondo.ba

Štutgart je bez većih problema savladao Frajburg (3:0) u jednom od nedjeljnih derbija začelja Bundeslige, dok Verder i poslije desetog kola nije okusio slast pobjede, niti je osvojio bod na svom "Vezeru" protiv Augzburga (0:3).

  Štutgartovi navijači, na nekada "Gotlib Dajmler" stadionu, a danas "Mercedes Benc Areni" u nedjelju uveče slavili su četvrtu ovosezonsku pobjedu i to vrlo ubjedljivu - 3:0 (2:0).

Tim Hanesa Volfa je pogocima Danijela Ginčeka i Francuza Benjamina Pavara u finišu prvog dijela završio posao protiv Frajburga, koji je već od 12. minuta igrao sa 10 igrača zbog crvenog kartona Kaglara Sojunčua.

Turski defanzivac, inače jedini stranac u startnoj postavi gostiju, rukom je u duelu sa Danijelom Ginčekom sklonio loptu, pa mu je arbitar Tobijas Štiler poslije pregleda VAR-a pokazao put u svlačionicu.

Brojčanu prednost na terenu, najprije je u 38. minutu iskoristio Danijel Ginček poslije asistencije Berkana Očana, da bi duboko u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, na novi centaršut Turčina, egzekutor glavom bio Pavar.

Drugo poluvrijeme je bilo stvar rutine za popularne "švabe", koji nisu previše jurili ka gostujućem golu iako su postigli i treći pogodak preko Sajmona Terodea u 82. minutu, ali Frajburg se na drugoj strani mnogo ranije pomirio sa sudbinom i novim porazom...

AUGZBURG "PROTUTNJAO" BREMENOM

Twitter Embed Code

Verder ni poslije 10. kola nije zabilježio nijedan trijumf i uz "fenjeraša" Keln je i ove sezone "najozbiljniji" kandidat za preseljenje u "Cvajtu".

Slično kao i u dvoboju u Štutgartu, Augzburg je nešto ranije na "Vezeru" riješio meč u finišu prvog poluvremena kad je stekao dva gola viška.

Najprije je u 40. minutu poslije centaršuta Filipa Maksa, Mihael Gregorič odlično skočio i pogodio mrežu domaćina, da bi u sudijskoj nadoknadi iz jedanaesterca Alfred Finbogason praktično osigurao pobjedu.

U drugom dijelu, demoralisane izabranike Aleksandra Nurija dotukao je svojim drugim pogotkom na meču Mihael Gregorič za prekid neslavne serije od četiri meča bez pobjede i devetu poziciju na tabeli.

Interesantno, dvojac iz Augzburga, Austrijanac Gregorič i Islanđanin Finbogason sa po pet pogodaka dijele treće mjesto na listi strijelaca, pet manje od Pjera Emerika Obamejanga iz Dortmunda i Bajernovog golgetera Roberta Levandovskog.

BUNDESLIGA - 10. KOLO:

Verder - Augzburg 0:3 (0:2)
/Gregorič 40, Finbogason 45+2 pen, /

Štutgart - Frajburg 3:0 (2:0)
/Ginček 38, Pavar 45+4/

Subota:

Hofenhajm - Borusija Menhengladbah 1:3 (1:0)
/Demirbaj 25 - Azar 61, Ginter 79, Vestergard 82/

Šalke - Volfsburg 1:1 (1:0)
/Bentaleb 42 pen - Origi 90+3/

Bajer Leverkuzen - Keln 2:1 (0:1)
/Bejli 54, Bender 74 - Girasi 23/

Herta - HSV 2:1 (1:0)
/Štark 17, Rekik 50 - Arp 73/

Hanover - Borusija Dortmund 4:2 (2:1)
/Žonatas 19 pen, Bebu 40, 86, Klaus 60 - Zagadu 27, Jarmolenko 52/

Bajern Minhen - Lajpcig 2:0 (2:0)
/Rodrigez 19, Levandovski 38/


Odigrano u petak:

Majnc - Ajntraht 1:1 (0:1)
/Serdar 71 - Bel 37 autogol/

TABELA: Bajern Minhen 23, Borusija Dortmund 20, Lajpcig 19, Hanover 18, Šalke 17, Borusija Menhengladbah 17, Hofenhajm 16, Bajer Leverkuzen 15, Ajntraht 15, Herta 13, Štutgart 13, Augzburg (-1) 12, Majnc 11, Volfsburg 10, Frajburg 8, HSV 7, Verder (-1) 5, Keln 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC