• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Bežanija šokirala lidera

Šok u Humskoj. Ekipa koja "drži fenjer" otkinula je dva boda lideru Meridijan Superlige (2:2) i vratila neizvesnost u borbi za titulu.

 MSL: Bežanija šokirala lidera  Izvor: MONDO

Čudna je bila utakmica Partizana i Bežanije. Vodjstvo "lavova", tri penala, od čega dva za crno-bele u prvom poluvremenu, a jedan realizovan, mnogo šansi na obe strane i šok-gol gostiju minut pre kraja.

Da je Bežanija ovako igrala od početka sezone sasvim sigurno sada se ne bi borila za opstanak.

Uoči gostovanja "fenjeraša" u Humskoj trener Partizana Slaviša Jokanović upozoravao je svoje igrače i poručio im da imaju samo jedan minut da shvate koliko je važan meč protiv Bežanije, ali je očigledno da ga nisu dobro razumeli.

U 12. minutu crno-beli su propustili prvu veliku priliku za vodjstvo. Posle prekršaja Nenada Vanića nad imenjakom Djordjevićem sudija Dragomir Stanković svirao je prvi penal za Partizan. Medjutim, ideju Žuke prozreo je golman Zoran Mijanović, koji je zatim gestikulacijama nakon odbrane navukao bes pristalica crno-belih.

Otvorena igra Bežanije rezultirala je vodjstvom u 34. minutu, kada je, na asistenciju Dušana Mihajlovića, veteran Miloš Kolaković plasiranim udarcem matirao Darka Božovića.

Medjutim, samo minut kasnije sudija Stanković svira novi penal za Partizan, nakon prekršaja u šesnaestercu nad Ivanom Obradovićem. Ovog puta, a na zahtev publike na stadionu, loptu je na kreč namestio Nenad Djordjević i pogodio.

U 44. minutu Žarko Lazetić ne koristi skoro idealnu priliku, da bi samo minut kasnije Moreira postigao retko vidjen gol. Na centaršut Obradovića Portugalcu je lopta sela na levicu i sa ivice šesnaesterca pocepao je mrežu Bežanije.

Samo minuta kasnije gosti su mogli do izjednačenja, a dobru priliku propustio je Korejac Hong Jong.

U nastavku crno-beli su propustili nekoliko izglednih šansi, a pre svih Stevan Jovetić, koji se bukvalno igrao i neozbiljno pokušavao da reši situacije u kojima je morao da postigne gol.

U 65. minutu Bežanija je došla u priliku da sa "bele tačke" izjednači. Božović je bez velike potrebe oborio Ibrahima Somea, medjutim, iskupio se pošto je uspeo da odbrani šut Miloša Kolakovića sa penala.

Ono što "lavovima" nije pošlo za nogom u 65, uspelo im je minut pre kraja, kada je posle kardinalne greške Moreire, koji je u želji da vrati loptu odbrani uposlio Somea, koji je pretrčao Božovića i lagano ubacio loptu u mrežu.

Some je potom istrčavanjem na atletsku stazu, gde je proslavio pogodak, iznervirao navijače Partizana, koji su ga izvredjali. Po povratku na teren napadač Bežanije dobio je drugi žuti karton, pa je nešto ranije od saigrača morao put svlačionice.

Partizan je izgubio dva neplanirana boda, ali sve bi mogao da kompenzuje pobedom u "večitom derbiju", što je bio i zahtev najvatrenijih navijača crno-belih po završetku susreta.

Fudbaleri Patizana tako su razočarali oko 3.000 svojih pristalica, među kojima je posle pauze zbog loma noge bio i čuveni Miša Tumbas.

"Opravdanja nema. I pre meča sam upozorovao da ovo ne sme da nam se desi, a desilo nam se. Očigledno je da ovakav rezultat nismo priželjkivali. Pravili smo dosta grešaka, bili smo bez koncentracije u mnogim trenucima i to nas je koštalo gubitka dva boda. Sada se okrećemo 'večitom derbiju', da se spremimo i dodjemo do pobede koju toliko želimo", izjavio je Jokanović posle utakmice.

Trener Bežanije Ljubiša Stamenković rekao je da je njegov tim odigrao vrhunsku utakmicu. "Imali smo puno problema pred ovaj meč, imali smo celu novu zadnju liniju, Hong je igrao bez pola noge... Pribojavao sam se ovog meča, medjutim, hteli smo da se nadigravamo i pokazali smo da možemo. Ako nas posluži zdravlje, imamo kvalitet i znanje da budemo na boljem mestu, nego na kojem smo sada", rekao je Stamenković.

Treba istaći i da je pre meča održan minut ćutanja za legendu srpskog fudbala i Crvene zvezde Rajka Mitića.

Pobede Voše, Čukaričkog i Smedereva


Vojvodina je u Novom Sadu ubedljivo pobedila kulski Hajduk sa 4:1, iako su gosti preko Nenada Todorovića prvi stigli do gola, u 18. minutu.

Novosadjani su, ipak, u nastavku igre potpuno preuzeli kontrolu na terenu i ubedljivo došli do tri boda.

Dvostruki strelac za Vojvodinu, u 22. minutu i u sudijskoj nadoknadi, bio je Dušan Tadić. U listu strelaca se sa penala u 36. minutu upisao i Vladimir Buač, dok je prvi gol za seniorsku ekipu Vojvodine u 89. minutu postigao i kadetski reprezentativac Srbije, 17-godišnji Danilo Aleksić.

Čukarički je na Banovom Brdu pobedio zrenjaninski Banat sa 2:0 i smenio Borac na četvrtom mestu na tabeli. Strelci za Čukariči bili su Lazar Popović u 58. i Miša Petković u 86. minutu.

Borac je u Čačku igrao bez golova sa OFK Beogradom, dok je Smederevo je u Lučanima, golom Nenada Mladenovića, pobedilo domaću Mladost sa 1:0 i pobeglo iz zone ispadanja.


REZULTATI 23. KOLA:
Borac Čačak - OFK Beograd 0:0 (0:0)
Vojvodina - Hajduk Kula 4:1 (2:1)
(Tadić 23, 90, Buač 36p, Aleksić 90 - Todorović 18)
Partizan - Bežanija 2:2 (2:1)
(Djordjević 36p, Moreira 45 - Kolaković 34, Some 89)
Mladost Lučani - Smederevo 0:1 (0:1)
(Mladenović 17)
Čukarički - Banat 2:0 (0:0)
(Popović 58, Petković 87)
Crvena zvezda - Napredak (18h)

TABELA: Partizan 54, Zvezda (-1) 46, Vojvodina 43, Čukarički 33, Borac 32, Smederevo 28, Mladost Lučani 26, Banat 24, OFK Beograd 24, Hajduk Kula 22, Napredak (-1) 21, Bežanija 15.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC