• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević u Londonu: Mi smo Zvezda, ovde pripadamo

Autor mondo.rs

"Imao sam priliku da kao igrač Panatinaikosa igram protiv Arsenala i Arsena Vengera, tako da znam kako se moji igrači osećaju. Zato im govorim da moraju da veruju u sebe", rekao je trener Crvene zvezde na konferenciji za medije.

/od reportera Monda iz Londona/

Zvisi kako se gleda.

Ako bi fudbaleri Crvene zvezde u meč sa Arsenalom na "Emirejtsu" ušli kao vicešampioni Srbije, koji su prekinuli deset godina dugo odsustvo iz UEFA takmičenja, čime su u stvari ispunili cilj... onda bi ovaj duel
mogao da bude gotov i pre nego što počne.

Međutim, ako fudbaleri Crvene zvezde pred navijače "tobdžija" budu istrčali kao prvotimci bivšeg prvaka
kontinenta, koji je već tokom istorije izbacivao Arsenal, onda je meč 4. kola Grupe H Lige Evrope događaj koji bi u budućnosti mogao da pomogne i klubu i treneru Vladanu Milojeviću i samim igračima u nameri da postanu redovni akteri ovakvih duela.

Upravo o tome je ove srede uveče, pre nego što će sa ekipom odraditi jedini trening na "Emirejtsu" uoči starta utakmice zakazane za četvrtak u 21.05, govorio trener crveno-belih Milojević.

"Verujem da ova ekipa može i mnogo više od trenutnih rezultata. Momci imaju kapacitet za to, ali da bi i ostvarili, moraju da imaju samopouzdanje i da veruju jedni u druge", rekao je trener, koji je na sopstvenom primeru mogao da zaključi šta je ono što igrači žele ili ne žele da čuju u pripremi gostovanja u Londonu.

"Imao sam priliku da kao igrač Panatinaikosa igram protiv Arsenala i Arsena Vengera, tako da znam kako se moji igrači osećaju. Zato im govorim da moraju da veruju u sebe i povoljan rezultat, jer mi smo Crvena zvezda i kao klub pripadamo ovom drustvu"
, poručio je ovog četvrtka šef struke lidera Superlige i ekipe koja i dalje ima realne izglede da prezimi u Evropi.


Utakmicu će suditi italijanski arbitar Luka Banti.

Od trenutka kada je menadžer Arsenala, Arsen Venger, ostao bez plasmana u Ligu šampiona prvi put posle 20 godina govori se i o tome kako će iskusni Francuz doživeti nadmetanje u Ligi Evrope i hoće li forsirati najveće zvezde.

Prva tri kola u Grupi H, kao i posrtanje Arsenala u Premijer ligi, potvrdili su pretpostavke da će drugo po značaju UEFA takmičenje biti Vengerov poligon za razigravanje rezervista, manje potrošenih zvezda i nekolicine mladih igrača, ali sve su to odluke kolege u koje Milojević, kulturno, nije želeo da ulazi…

"Već sam pričao da Arsenal ima veliki fond igrača i sigurno da gospodin Venger dobro zna šta radi. Mislim da ne bi bilo primereno da pričam šta bi bilo dobro za njega. Već je pokazao da ume da vodi računa o mladim igračima, a mi se spremamo maksimalno ozbiljno za ovu utakmicu, ne opterećujemo sastavom u kom će igrati Arsenal", rekao je Milojević upitan za to da li bi više voleo kada bi rival igrao u najjačem sastavu.

"Meni je drago što će moji igrači dobiti veliko iskustvo ovom utakmicom", nadovezao se Milojević i potom celom gostovanju u severnom Londonu dao pravi kontekst:

"Daj Bože da redovno igramo ovakve mečeve. Na nama je da damo sve od sebe, neće,o ništa da obećavamo osim da ćemo uraditi sve što možemo da se predstavimo u najboljem svetlu. Igrati u kolevci fudbala, u Londonu, protiv Arsenala... velika je čast", rekao je i podvukao:

"Ali i mi imamo obavezu da odigramo ozbiljno, pošto je i Crvena zvezda veliki klub. Nadam se da je ovo samo usputna stanica za vraćanje Zvezde tamo gde i pripada. Igrajući protiv Arsenala moji igrači dobili su priliku da mnogo toga nauče. Iskustvo koje sada stičemo je neprocenjivo. To su te utakmice u kojima igrači rastu i napreduju".

Grupa H

Parovi 4. kola:

Arsenal - Crvena zvezda (21.05)

Keln - BATE Borisov (21.05)

Tabela: Arsenal 9, Crvena zvezda 4, BATE Borisov 4, Keln 0.

Za kraj, Milojević je ostao dosledan stavu da ne otkriva startnu postavu u kojoj sigurno neće biti suspendovanog Milana Rodića, a imao je i specijalan pozdrav za...

"Nemamo kadrovskih problema. Poznato je da se Milić vratio u trenažni proces, Vujadin je isto dobro. Miljaš nije doputovao, jer je postao otac danas i čestitamo mu svi ovom prilikom. Imam nekih nedoumicа oko sastava, uvek ih imam, videćemo posle treniga…", rekao je trener Crvene zvezde, zahvalio se prisutnima na razgovoru i pridružio ekipi na terenu jednog od najvećih stadiona u Engleskoj.

Četvrtak, 21.05, Arsenal - Crvena zvezda...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC