• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Sa Japanska jabuke na srpsku šljivu

Mečevima 23. kola nastavlja se Jelen Super liga Srbije.

 JSL: Sa Japanska jabuke na srpsku šljivu Izvor: MONDO

Poslije kraćeg i prijatnog izleta na drugi kraj planete, gdje su najperspektivniji trener Superlige Radovan Ćurčić i najbolji individualci lige ubrali tri japanske jabuke, srpski fudbal vraća se pod domaću šljivu.

U subotu i nedelju biće emitovana 23. epizoda domaće fudbalske serije, koja sve više poprima obrise sapunice, s obzirom na to u kakve su uloge uskočili čelnici fudbalskih klubova. Umjesto da glavnu riječ imaju igrači (glumci), sve se vrti oko funkcionera (scenarista).

U jeku je, a šta drugo, šampionska trka između Crvene zvezde i Partizana.

Crveno-bijeli svoj meč sa Mladim radnikom igraju u subotu od 19 časova u Ljutice Bogdana, dok će šampion (ipak) u nedelju putovati u Jagodinu, gdje se malo ekipa naigralo ove sezone. Taj meč počeće u 16 časova.

Zbog velikog broja igrača u sastavu reprezentacije koja je u srijedu igrala u Japanu i pobijedila sa 3:0, crno-beli su tražili da njihov mečć sa "ćuranima" bude odložen, ali je iz Kuće fudbala stigao odgovor "NE".

Tim povodom, predsjednik Partizana Dragan Đurić rekao je:

"Bude li se nastavio ovakav odnos prema Partizanu, vjerujte da reprezentacija za neke sledeće akcije neće dobiti nijednog našeg fudbalera".

Partizan je u Japanu imao šestoricu igrača, više od ostalih klubova u ligi.

Crvena zvezda će, ukoliko opravda ulogu favorita protiv Mladog radnika, nedelju dočekati bezbrižno sa pet bodova prednosti u odnosu na Partizan, koji će potom imati 90 minuta da se vrati na "minus 2".

Kako se približava derbi odluke u Humskoj, u Crvenoj zvezdi ni ne pomišljaju na kiks protiv Požarevljana, koje su jesenas jedva dobili, zahvaljujući evro-golu Mohameda Avala Isaha (0:1).

"Nama je svaka utakmica kao finale i zato nećemo potcijeniti Mladi radnik, naprotiv. Očekuje nas težak meč i moraćemo da budemo maksimalno koncetrisani i da damo više od svojih objektivnih mogućnosti kako bismo pobijedili", rekao je trener crveno-bijelih Ratko Dostanić, koji će u subotu juriti i četvrtu pobjedu u toliko mečeva, od kada je naslijedio Vladimira Petrovića Pižona na mjestu šefa struke.

Nedavno je Dostanić, tim povodom rekao da je dokazao da nije "Kratko Ostanić", kako su mu se pojedini mediji rugali u trenutku kada je promovisan u novog trenera Zvezde.

Crvena zvezda u duel sa Mladim radnikom ulazi sa skorom 10-0-1 na "Marakani". Partizan je i dalje jedini tim koji je dobio na najvećem stadionu, ujedno i jedini tim koji nije napustio borilište poražen. Crveno-bijeli su u posljednja dva kola ostvarili pobjede protiv Vojvodine i OFK Beograda, uz gol razliku 5:0.

"Pobjede na ta dva meča nam mnogo znače na psihološkom planu, ali ne znam koliko bolje od toga možemo, pošto sada ulazimo u ritam srijeda - subota, pa nećemo imati vremena za neke radikalne rezove", ocenio je Dostanić.

U duelima sa Vojvodinom i OFK Beogradom, duge golgeterske postove prekinuli su napadači Dejan Lekić i Slavko Perović, tako da se svi u Ljutice Bogdana nadaju da će Zvezda potvrditi efikasnost protiv tima, koji je prvi iznad crte na tabeli i kojem će svaki bod u nastavku prvenstva biti dragocen u pokušaju da se u debi sezoni u eliti ne doživi povratak u niži rang.

"Protivnik medijski možda nije najatraktivniji, ali daleko od toga da je lak rival... Vrlo smo ih teško savladali na njihovom terenu, a podsjetiću da su i Partizanu uzeli dva boda", rekao je Perović, koji je potom prokomentarisao period bez postignutog gola, koji je prekinuo prošlog vikenda na Staroj Karaburmi.

"Ni prije tog gola nisam bio opterećen time. Nikada nisam imao problema sa samopouzdanjem. Najbitnije je da osvojimo važne bodove, a svejedno je ko će dati gol", naveo je Perović.

Partizan je u Japanu imao šest igrača, a jednog je izgubio na duži period. To je Ljubomir Fejsa, koji je sa Dalekog istoka vratio povredu. Bez njega i od ranije povrijeđenog kapitena Mladena Krstajića, trener šampiona Goran Stevanović moraće da osveži i pripremi tim za duel sa Jagodincima.

A, na terenu u Jagodini, domaćin ove sezone ima skor 8-1-2, uz gol razliku 19:9. Više nego dovoljno za oprez, ukoliko se zna da crno-bijeli ne briljiraju ove sezone van Humske. Za to što su kao neporažen tim u 22 kola ipak drugi na tabeli, fudbaleri Partizana mogu da se "zahvale" učinku na strani (7-4-0).

"Jagodina je jedan od najneprijatnijih protivnika u ovoj polusezoni. Očekujem tešku utakmicu. Poznajemo se dobro i sumnjam da su moguća iznenađenja. Spremni smo i u utakmicu ulazimo koncentrisano", rekao je Stevanović.

Stevanović se osvrnuo i na ovonedeljni izostanak Fejse, Radosava Petrovića, Nemanje Tomića, Marka Lomića, Vojislava Stankovića i Aleksandra Davidova iz sistema treninga crno-bijelih.

"Razgovaraćemo i vidjećemo kako se ko osjeća. Nismo očekivali da će skoro svi naši igrači igrati cijelu utakmicu. Ali, moramo da budemo pozitivni, šansa ne bira vrijeme već traži spremne igrače. Imamo problema, ali Partizan je veliki klub, mnogi su protiv nas slomili zube", rekao je trener srpskog šampiona.

"Velika dela traže velike zrtve. Odigraćemo najbolje što možemo", poručio je Stevanović.
PAROVI 23. KOLA:
U subotu:

SMEDEREVO: Smederevo - Borac Čačak (14.00)
KRAGUJEVAC: Metalac GM - Javor Ivanjica (16.00)
KRUŠEVAC: Napredak - Hajduk Kula (16.00)
SUBOTICA: Spartak ZV - BSK Borča (16.00)
BEOGRAD: Crvena zvezda - Mladi radnik (19.00)

U nedelju:

BEOGRAD: OFK Beograd - Vojvodina (14.00)
JAGODINA: Jagodina - Partizan (16.00)
BEOGRAD: Rad - Čukarički (16.00)

TABELA: Crvena zvezda 58, Partizan 56, Spartak 36, OFK Beograd 36, Vojvodina 33, Metalac 30, Jagodina 29, Javor 29, Smederevo 27, Borac 26, Hajduk 23, Rad 22, BSK 22, Mladi radnik 22, Napredak 21, Čukarički 18.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC