• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić vuče Zvezdu i gura sebe: Radnički "pregažen"

Autor mondo.rs

Posle Arsenala crveno-beli arhivirali i "Real sa Nišave". Uspešno.

 Pešić vuče Zvezdu i gura sebe: Radnički "pregažen" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Znao je "Čair" da bude težak teren za fudbalere Crvene zvezde, ali ne i ovaj put. U poslednjoj utakmici 16. kola Superlige, crveno-beli su lako izašli na kraj sa Radničkim - 4:0 (3:0) i nastavili da čuvaju četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Već do odlaska na odmor pitanje pobednika je bilo rešeno, najviše zahvaljujući sjajnoj partiji Aleksandra Pešića, koji je do kraja upisao het-trik.

Rođeni Nišlija izuzetno motivisan doputovao je u rodni grad. Bio je najzaslužiniji za vodeći pogodak Gelora Kange u 25. minutu, a zatim se i sam tri puta upisao u strelce. Prvo posle odličnog dodavanja Kange u 37, pa iz penala koji je i sam iznudio u 41. minutu, te na još jedno dodavanje veziste iz Gabona, u 74.

Za razliku od gostovanja u Kelnu, kada su nekoliko dana kasnije doživeli jedini superligaški poraz do sada - u Kruševcu od Napretka (0:1), u Zvezdi pred put na jug Srbije ništa nisu prepustili slučaju.

Ekipa je posle duela sa Arsenalom imala dodatno noćenje u Londonu i potom odmorna doputovala u Beograd na trening, pa sutradan i u Niš, što se moglo primetiti u pristupu gostujućih igrača utakmici. Od početka su crveno-beli diktirali tempo i držali situaciju pod kontrolom.

Vladan Milojević je i ovaj put promešao sastav, te su van protokola ostali Le Talek, Donald i Srnić, dok su se Radonjić i Boaći našli među rezervama.

Zvezda dobila i četvrtog kapitena

Posle Nenada Milijaša, Dušana Anđelkovića i Mičela Donalda, kapitensku traku Crvene zvezde ove sezone u zvaničnoj utakmici nosio je i Vujadin Savić.

Nije se to osetilo u igri, a ulogu junaka još jednom ove sezone poneo je odlični Aleksandar Pešić. Pogocima u Nišu, Zvezdin centarfor stigao je do vodećeg mesta superligaških golgetera, preskočivši Đorđa Ivanovića iz Spartaka i Milana Pavkova iz Radničkog, koji je propustio ovu utakmicu zbog klauzule koja se nalazi u ugovoru o pozajmici iz Zvezde. Pešić sada kraj svog imena ima upisanih 10 golova!

Pobedom na "Čairu", crveno-beli su završili "paklenu" seriju koja je počala još 11. oktobra. Od tada su odigrali osam utakmica u kojima su zabeležili šest pobeda, jedan poraz i jedan remi (oba protiv Arsenala).

Predstoji im 10 dana pauze, pa povratak na teren 15. novembra u duelu osmine finala Kupa Srbije, u Čačku protiv Borca.

Radnički, osmoplasirani tim našeg prvenstva, imaće nešto dužu pauzu, pošto će opet igrati 18. novembra, prvenstvenu utakmicu protiv Mladosti u Lučanima.

RADNIČKI NIŠ:Živković – Simunović, Raspopović, Mijailović, Subić – Arsić, Noma, Kovačević (70. Aleksa Jovanović) – Aleksandar Jovanović (Sa. Stojanović), Sl. Stojanović – Mrkić (80. Ristić).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Savić, Babić, Rodić – Račić, Krstičić (52. L. Ilić) – Milić, Kanga (85. Radonjić), Adžić (70. Milijaš) – Pešić.

Sudija: Jovan Šegrt.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Poslednjih pet minuta, plus nadoknadu, za Zvezdu će umesto Gelora Kange igrati Nemanja Radonjić.

- Marko Mrkić je u 80. minutu ustupio mesto Petru Ristiću, što je poslednja izmena u domaćem timu.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 4:0 od 74. minuta, het-trikom Aleksandra Pešića! Ponovo je asistent bio Gelor Kanga, posle greške odbrambenih igrača Radničkog, ali čini se da je centarfor crveno-belih bio u ofsajd poziciji...

gol
Izvor: YouTube


- Velika šansa za Nemanju Milića u 71. minutu da postigne i četvrti pogodak za crveno-bele. Šutirao je iz prve posle kratko odbijene lopte na centaršut Rodića, ali je Živković odlično bio postavljen.

- Dve izmene u 70. minutu. U Radničkom je Aleksa Jovanović zamenio Nikolu Kovačevića, a u Zvezdi je Nenad Milijaš ušao umesto Luke Adžića.

- Umalo da Radnički smanji zaostatak u 69. minutu posle šuteva Saša Stojanović i Arsića. Maestralno je, ipak, u oba slučaja intervenisao Milan Borjan.

- Malo su posustali napadi crveno-belih, pa su domaći igrači uspeli da započnu nekoliko kontranapada, ali ne i da ih uvedu u završnicu iz koje bi mogli da ugroze gol Milana Borjana. Još nešto više od 25 minuta do kraja.

- Prva izmena u Radničkom, od 63. minuta nekadašnji fudbaler Zvezde, Saša Caki Stojanović igraće umesto Aleksandra Jovanovića.

- Jedna od retkih prilika za Radnički u dosadašnjem toku utakmice. Mrkić je šutirao iz kontre u 53. minutu, ali nedovoljno jako, uz to i pravo u dobro postavljenog Borjana.

- Prva izmena u Crvenoj zvezdi. Umesto Nenada Krstičića od 52. minuta igraće Luka Ilić, uz Pešića još jedan rođeni Nišlija u timu Zvezde.

- Veoma lepa akcija gostiju u 50. minutu. Račić je spustio loptu do Kange, on proigrao Pešića, koji je nesebično dodao Adžiću, ali je njegov šut iskosa po levoj strani uspeo da odbrani Živković.

- Prvu šansu po povratku sa odmora imao je izuzetno raspoloženi Aleksandar Pešić. U 47. minutu je šutirao iskosa sa leve strane, slabijom levom nogom, ali pored gola.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Gosti od početka potpuno kontrolišu dešavanja na terenu. Osim ako se dogodi čudo, pitanje pobednika u ovoj utakmici je rešeno...

- PENAL za Crvenu zvezdu u 41. minutu. Subić je posle duge lopte Kange pao preko Pešića i oborio napadača Crvene zvezde. Upravo je Pešić šutirao sa 11 metara i postigao svoj deveti gol ove sezone u Superligi. Zvezda od 42. minuta vodi 3:0!

penal
Izvor: YouTube

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 37. minuta golom Aleksandra Pešića, koji nije mnogo slavio pogodak jer je ponikao upravo u Radničkom. Odlično je primio loptu posle dugog dodavanja Kange i iz trka po levoj strani šutirao pored Živkovića. Pešiću je ovo osmi superligaški gol ove sezone.

gol
Izvor: YouTube

- Dobar pokušaj mladog Luke Adžića iz slobodnog udarca u 31. minutu, ali je Živković sigurno reagovao.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 pogotkom Gelora Kange u 25. minutu. Pešić je pokazao upornost i stigao loptu, uspeo da doda do Milića, a on proigrao Kangu koji je iz prve bio precizan. Ovo je treći gol veziste iz Gabona ove sezone u Superligi.

gol
Izvor: YouTube


- Prvi šut u okvir gola, takođe, pripada Miliću, ali nedovoljno dobro da bi golman Radničkog, Mladen Živković, bio savladan.

- Prošlo je 20 minuta. I dalje nema klasične gol-šanse, ali gosti su pojačali napade, dok domaći igrači retko uspevaju da stignu duboko u polovinu rivala.

- Prvi šut pripao je Nemanji Miliću u 8. minutu, iz prve posle centaršuta Filipa Stojkovića, sa desetak metara, ali neprecizno.

- Bez prilika u prvih pet minuta.

- Utakmica je "otovrena" velikom bakljadom Delija. Nema, međutim, prekida.

- Kapiten Crvene zvezde u ovoj utakmici po prvi put je Vujadin Savić. On je i četvrti fudbaler crveno-belih ove sezone koji je u zvaničnoj utakmici predvodio saigrače sa kapitenskom trakom oko ruke. Tu čast su imali još Nenad Milijaš. Dušan Anđelković i Mičel Donald.

SUPERLIGA, 16. kolo:

Borac - Javor 2:1 (2:1)
/Filipović 44, Lima 45+4 - Ivanovski 37/

Bačka - Spartak 0:2 (0:1)
/Ivanović 24, Stojković 90/

Radnik - Voždovac 1:0 (1:0)
/Zlatanović pen 21/

Rad - Napredak 1:0 (0:0)
/Denić 61/

Mačva - Partizan 1:3 (1:0)
/Lazarević 37 - Tavamba 54, Ilić pen 86, Jovanović 89/

Zemun - Mladost 0:0

Radnički - Crvena zvezda 4:0 (3:0)
/Kanga 25, Pešić 38p, 41, 74/


Čukarički - Vojvodina 2:1 (1:0)
/Milojević 15, Kajević 56 - Mihajlović 76/

TABELA: Crvena zvezda 43, Partizan 39, Vojvodina 30, Spartak 29, Voždovac 28, Čukarički 28, Napredak 23, Radnički Niš 23, Radnik 21, Mladost 19, Mačva 16, Zemun 15, Bačka 13, Rad 11, Javor 11, Borac 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC