• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Odmor do četvrtka, pa po proljeće u Evropi

Autor mondo.rs

Vladan Milojević častio svoje igrače nešto dužim odmorom kako bi "napunili baterije" za ono što ih čeka u Bjelorusiji.

 FK Crvena zvezda, odmor pa Liga Evrope Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde konačno su dočekali dugo priželjkivani odmor, ali i ovaj put on će biti nešto kraći u odnosu na većinu rivala. Zbog ranije odložene utakmice osmine finala Kupa Srbije, protiv Borca u Čačku, crveno-bijeli će opet pred publiku 15. novembra umjesto tri ili četiri dana kasnije, kada se igraju utakmice 17. kola Superlige.

U međuvremenu, odmaraće do četvrtka, 9. novembra.

Trener Vladan Milojević dao je svojim igračim nešto dužu pauzu kako bi "napunili baterije" za izazov koji ih čeka - operaciju "Evropsko proljeće".

Poslije pomenutog gostovanja u Čačku, Zvezda će u nedjelju, 18. novembra, ugostiti Rad, a zatim slijedi još jedan ogroman ispit aktuelne generacije - gostovanje u Borisovu, 23. novembra.

Pokazao je ovaj tim da umije da se nosi sa pritiskom, kao i da pobjeđuje kada to malo ko očekuje, ali ovaj put situacija je drugačija. Baš zbog dosadašnjih rezultata, armija Zvezdinih navijača u Bjelorusiji očekuje da ekipa savlada BATE i, uz remi ili pobjedu Arsenala u Kelnu, "ovjeri" drugo mjesto Grupe H Lige Evrope, odnosno plasman u narednu fazu takmičenja.

Istorijski poduhvat na vidiku

Crvena zvezda bi plasmanom u eliminacionu fazu Lige Evrope postala prvi klub u istoriji koji je uspio da stigne od prvog kola kvalifikacija do tog poduhvata. Isto bi moglo da se dogodi i albanskom Skenderbegu, ali je Partizanov rival iz grupe trenutno u mnogo težoj situaciji od crveno-bijelih.

Jasno je da Milojevićeve izabranike čeka izuzetno težak zadatak u Borisovu, što smo mogli vidjeti po beogradskom duelu dva tima. Imala je Zvezda više od igre, vodila, ali sjajno organizovani gosti strpljivo su čekali svoju šansu i iskoristili je.

Utakmica u Bjelorusiji, vjerovatno po vjetru i "debelom minusu", teško da će donijeti lijepu fudbalsku predstavu. Biće to više "rudarska borba" dve disciplinovane i izuzetno borbene i uporne ekipe, a pobijediće ona koja bude mentalno snažnija i ostane do kraja koncentrisana.

Zvezdi bi odgovarao i remi, jer bi ostala "krojač svoje sudbine" i u posljednjem kolu, 7. decembra u Beogradu protiv Kelna tražila prolaz u eliminacionu fazu. Imajući to u vidu, našem predstavniku ide u prilog što će domaćin morati da napadne.

Nisu Bjelorusi navikli na juriš, što se moglo vidjeti i u Njemačkoj. Imali su ulogu favorita protiv Kelna, ali su ispraćeni sa pet golova u svojoj mreži - 2:5.

Dakle, pored taktičke pripreme, crveno-bijeli će morati da obrate pažnju i na psihološku. Moraće Vladan Milojević i njegovi saradnici da pronađu način kako da ekipa bude maksimalno koncentrisana od početka do kraja, a da je to moguće, vidjeli smo u Kelnu.

Povoljna situacija po Zvezdu je to što će prije puta u Belorusiju igrati protiv pomenutih Borca i Rada, dvije posljednjeplasirane ekipe domaćeg prvenstva. Ne bi trebalo da kombinovani tim lidera Superlige ima mnogo problema u tim utakmicama, pa bi glavni igrači mogli da dobiju i dodatnu priliku za odmor.

Jer, u Bjelorusiji će gostima biti potreban svaki atom snage!

RASPORED CRVENE ZVEZDE DO ZIMSKE PAUZE:

15.11. Borac Čačak - Crvena zvezda, osmina finala Kupa Srbije
18.11. Crvena  zvezda - Rad, Superliga
23.11. BATE Borisov - Crvena zvezda, Liga Evrope
25.11. Čukarički - Crvena zvezda, Superliga
29.11. Crvena zvezda - Radnik Surdulica, Superliga
3.12. Bačka Palanka - Crvena zvezda, Superliga
7.12. Crvena zvezda - Keln, Liga Evrope
9.12. Borac Čačak - Crvena zvezda, Superliga
13.12. Partizan - Crvena zvezda, Superliga

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC