• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemirno u Čelsiju - Emenalo podneo ostavku

Autor mondo.rs

Dugogodišnji tehnički direktor "plavaca" napustio je klub dan posle pobede nad Mančester junajtedom.

Majkl Emenalo podneo je ostavku na poziciju tehničkog direktora Čelsija i otišao iz kluba posle ukupno 10 godina.

Nekadašnji reprezentativac Nigerije bio je u stručnom štabu Avrama Granta i Karla Anćelotija, isprva se bavio skautiranjem protivnika, a od leta 2011. je, između ostalog, bio zadužen za skautiranje potencijalnih pojačanja, Čelsijevu fudbalsku akademiju i slanje mladih igrača na pozajmice.

Zaslužan je za dovođenje igrača kao što su Romelu Lukaku, Eden Azar, Kevin De Brujne, Tibo Kurtoa, Sezar Aspilikueta i N'Golo Kante.

Emenalova kancelarija nalazila se u trening centru prvog tima, tako da je on bio veza između menadžera Antonija Kontea na jednoj i vlasnika kluba Romana Abramoviča i direktorke Marine Granovskaje na drugoj strani.

Nije tajna da je Konte letos bio frustriran i veoma nezadovoljan što mu klub posle osvajanja Premijer lige i povratka na evropsku scenu, u Ligu šampiona, nije dao na raspolaganje više kvalitetnih igrača.

Italijanski stručnjak našao se na udaru zbog nešto slabijih rezultata na početku sezone, što je kulminiralo porazom od Rome (3:0) prošle nedelje, ali je onda ostvario važnu pobedu nad Mančester junajtedom i Žozeom Murinjom (1:0).

Ostrvski mediji nisu propustili da primete da tom prilikom ni na klupi nije bilo Davida Luiza, jednog od omiljenih fudbalera Romana Abramoviča.

Bilo bi preterano misliti da je baš zbog Luiza izbila svađa koja je Emenala navela da podnese ostavku i digne ruke od kluba, ali u Čelsiju se nikad ne zna...

Činjenica je da postoji tenzija između menadžera i rukovodstva, delom možda i zbog toga što su dve strane veoma retko u direktnom kontaktu i nije isključeno da se Emenalo tokom godina - ne zaboravimo da je bio tu i dok je na klupi sedeo Murinjo - jednostavno zasitio tog posla i odlučio da se odmori.

Biće interesantno videti koga će Abramovič odrediti za naslednika svog čoveka od velikog poverenja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC