• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda rutinski do "+5"

Zvezda lako do plus pet, sreća uz Spartak, šesta pobjeda Metalca ovog proljeća, dva gola Antvija za trijumf Napretka. Nula u Smederevu.

 JSL: Zvezda rutinski do "+5" Izvor: MONDO

Crvena zvezda nije dozvolila da se opet muči sa Mladim radnikom, kao što je to bio slučaj jesenas u Požarevcu, kada su crveno-bijeli teško došli do 1:0.

Zvezda je pred oko 12.000 gledalaca na svom stadionu pobijedila Požarevljane sa 4:1 (2:1) i pritisak prebacila na Partizan, koji da bi oept došao na minus mora u nedelju da pobijedi u Jagodini.

Dvostruki strijelac za lidera Super lige bio je Aleksandar Jevtić, Kadu se upisao sa bijele tačke, dok su gosti jedini pogodak postigli na dosta čudan način poslije centaršuta Gorana Stokića i greške Saše Stamenkovića.

Savio je u sudijskoj nadokandi samo potvrdio ubijedljivu i zasluženu pobjedu.

Tim Ratka Dostanića nova tri bod obezbijedio rutinskom igrom, sa pola snage. Crveno-bijeli su tokom čitavog meča dominirali terenom, a da su pojedini igrači, prije svih Slavko Perović, bili malo precizniji, Zvezda bi slavila ubjedljiviju pobjedu.

U devetom minutu Aleksandar Jevtić je glavom sproveo loptu u mrežu poslije centaršuta Nikola Lazetić -1:0.

Na iznenađenje svih, Mladi radnik je izjednačio i to nevjerovatnim golom u 30. minutu. Poslije jedne "svijeće" Gorana Stokića izgledalo je da Saša Stemenković neće imati većih problema, ali je golman Zvezde ispustio loptu, koja je prešla gol liniju. Sudija Milenko Vukadinović pokazao je na centar - 1:1.

Slavlje gostiju trajalo je vrlo kratko.

Već u narednom napadu Zvezde, sudija Vukadinović je dosudio penal poslije duela Jevtića i golmana Mišića.

Siguran izvođač bio je Kadu - 2:1.

Zvezda je sa pritiskom nastavila i u drugom poluvremenu. Jevtić je u 68. minutu obezbijedio pobjedu crveno-bijelima. Bio je to njegov drugi gol na utakmici, a ukupno sedmi u prvenstvu, čime se izjednačio sa Slavkom Perovićem.

U sudijskoj nadoknadi Mišića je posle kontranapada matirao i drugi Zvezdin Brazilac Savio.

Trener crveno-bijelih odličio se da od reprezentativaca utakmicu počne samo Pavle Ninkov (igrao svih 90 minuta). Dejan Lekiću je dobio šansu u finišu, dok lakše povrijeđeni Milan Vilotić nije bio u konkurenciji za meč.

Zvezda u 24. kolu gostuje u Čačku, dok u Požarevac dolazi OFK Beograd.

Srećni "golubovi", Jao Hajduku


Nesrećni Borčanci! Imali su bod protiv Spartaka u Subotici, ali su ga izgubili u posljednjim trenucima meča.

Poveli su Borčanci u 10. minutu golom Aleksandra Đukića, a izjednačio je Vojo Ubiparip (a ko drugi?) u finišu prvog dijela, golom sa oko 25 metara. To je njegov deveti gol ove sezone. U bukvalno posljednjim sekundama meča, Spartak je više nego srećno došao do pobjede. Poslije centaršuta Dragana Šarca lopta je pogodila nekog u šesnaestercu BSK-a i ušla u mrežu.

Metalac je zabilježio šesti trijumf ovog proljeća. Poslije "šahovske partije" trenera dvije ekipe Nenada Milovanovića i Radovana Ćurčića, srećniji je bio domaćin. Golom Marka Krasića u 78. minutu Metalac je osvojio nova tri boda i ostao je u igri za Evropu.

Golovima Jaa Antvija (jednom nogom i drugi glavom) Napredak je lagano savladao kulski Hajduk i sa tri boda uhvatio dah u borbi za opstanak. To je tek druga pobjeda Napretka ovog proljeća.

Antvi je dao devet golova ove sezone, isto koliko i Spartakov Vojo Ubiparip, ali i Partizanov Lamin Dijara.

Tradicija je nastavljena. Smederevo nije pobijedilo Borac na svom terenu pune tri godine!

To je prvi remi Smedereva na svom terenu ovog proljeća (bili su pet puta domaćini i ostvarili su dvije pobjede, dva poraza i sada neriješeno). To je Smederevcima ujedno i treći remi uopšte u osam kola u nastavku sezone (protiv Napretka u Kruševcu 2:2 i u prošlom kolu sa Mladim radnikom 0:0).

Smederevci nisu dali gol u posljednja tri kola, odnosno 270 minuta!

Borcu je ovo drugi remi ovog proljeća i četvrti bod osvojen na strani (pobijedio Jagodinu 1:0). Čačani su u posljednja četiri kola dali samo jedan gol.

REZULTATI 23. KOLA:

Smederevo - Borac 0:0

Metalac - Javor 1:0 (0:0)
/Krasić 78'/

Napredak - Hajduk 2:0 (2:0)
(Jao Antvi 9', 30'/

Spartak - BSK 2:1 (1:1)
/Ubiparip 45', Popović 90+3' - Đukić 10'/

Crvena zvezda - Mladi radnik 4:1 (2:1)
/Jevtić 9, 68, Kadu 32 (pen), Savio 90 - Stokić 30/

nedelja:

OFK Beograd - Vojvodina (14h)
Rad - Čukarički (16h)
Jagodina - Partizan (16h - TV prenos)

TABELA: Crvena zvezda 61, Partizan (-1) 56, Spartak 39, OFK Beograd (-1) 36, Vojvodina (-1) 33, Metalac 33, Jagodina (-1) 29, Javor 29, Smederevo 28, Borac 27, Napredak 24, Hajduk (-1) 23, Rad (-1) 22, BSK 22, Mladi radnik 22, Čukarički (-1) 18.

(MONDO - foto: arhivska fotografija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC