• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA: Čelsi na korak od odbrane trofeja

Drogba načeo Aston Vilu u polufinalnom meču, a u posljednjim trenucima je dokusurili Maluda i Lampard - 3:0.

 FA: Čelsi na korak od odbrane trofeja Izvor: MONDO

Čelsi će igrati u finalu FA kupa u pokušaju da odbrani trofej osvojen prošle godine. To pravo stekao je pobjedom u polufinalu nad Aston Vilom na Vembliju - 3:0 (0:0).

Prvi gol dao je Didije Drogba u 66. minutu, i to je presudilo pobjednika, a Floran Maluda i Frenk Lampard su u posljednjim minutima trijumf učinili ubijedljivim.

Tim Karla Anćelotija se baš zaletio. Poslije eliminacije iz Lige šampiona, u osmini finala od Intera, usredsredio se na domaća takmičenja i odlično mu ide.

Trijumfom na Old Trafordu prošle nedelje dospio je na vrh tabele Premijer lige, a sada je na korak od osvajanja trofeja u najstarijem takmičenju.

Ko će mu biti protivnik u finalu saznaće u nedelju kada se u drugom polufinalu sastaju Totenhem i Portsmaut, koji je u subotu i teoretski izgubio šanse da ostane u Premijer ligi.

Duel između Čelsija, koji je osvajao trofej dva puta u posljednje tri sezone, i Aston Vile, koja je posljednji put bila najbolja u FA kupu daleke 1957, bio je dinamičan, a šansi je bilo na obe strane. Ekipa iz Birmingema je, naročito u prvom poluvremenu, bila u najmanju ruku ravnopravan rival, a u pojednim trenucima i bolji.

Međutim, Čelsi je iskoristio svoje šanse, a Aston Vila nije.

Za razliku od minulog derbija protiv Mančester junajteda, Karlo Anćeloti je od starta ukazao šansu Didijeu Drogbi (Nikolas Anelka ga zamenio u finišu). I to mu se isplatilo.

U 66. minutu, poslije kornera sa lijeve strane, defanzivac Aston Vile Ričard Dan je glavom izbacio loptu, ali samo do ivice šesnaesterca odakle je šutirao Džon Teri. Drogba se našao na putu lopti i promijenio joj pravac, dovoljno da prevari golmana Breda Fridela - 1:0.

U 89. minutu Salomon Kalu je centrirao sa desnog krila, lopta je doletela do "druge stative" odakle Maludi nije bilo teško da zatrese mrežu - 2:0.

Dva minuta kasnije i Lampard se upisao u strijelce, preciznim udarcem iz srca šesnaesterca.

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović se oporavio od povrede, sjedio je na klupi, ali nije ulazio u igru.

U posljednjih 14 međusobnih duela, Aston Vila je savladala Čelsi samo dva puta, od čega jednom jesenas u prvenstvu, u Birmingemu je bilo 2:1, ali su joj se "plavci" nedavno revanširali sa kamatom na Stamford bridžu - 7:1.

U pomenutih 14 utakmica Čelsi je pobijedio sedam puta.

Najtrofejniji klub u najstarijem takmičenju je Mančester junajted sa 11 trofeja, slijedi ga Arsenal sa deset, na trećem mjestu je Totenhem sa osam, a četvrto mjesto dijele Liverpul i Aston Vila sa po sedam. Sijlede Njukasl i Blekburn sa po šest, a Čelsi predvodi grupu klubova sa po pet.

PREMIJER: Barnli ubijedljiv u Halu

U sjenci polufinala FA kupa odigrane su dvije utakmice Premijer lige.

Barnli je pobijedio u Halu 4:1 (1:1), pa su se te dvije ekipe izjednačile po broju bodova - 27. Nalaze se na diobi 18. mjesta, iznad Portsmuta.

Međutim, Hal ima utakmicu manje.

Gosti su duel prelomili u drugom poluvremenu, sa "bijele tačke". Aleksander je dva puta bio siguran realizator najstrože kazne.

Vest Hem je iskoristio priliku da odmakne Halu i Barnliju. Minimalnom pobedom nad Sanderlendom povećao je bodovni saldo na 31, pa je i dalje van opasne zone. "Čekićari" imaju isti broj bodova kao i Vigan, koji ima meč manje.

Uspjeh Vest Hema je stavio tačku na boravak Portsmauta u Premijer ligi, jer poslije oduzimanja devet bodova (zbog traženja privremene uprave kao zaštite od bankrota), "pompejci" više ni teoretski ne mogu da stignu "čekićare", prve iznad crte.

Poslije Njukasla, poznat je i drugi povratnik u društvo najboljih. U subotu je Vest Bromvič Albio savladao Donkaster 3:2 i "ovjerio" povratak u Prmemijer ligu.

Rezultati:

Hal - Barnli 1:4 (1:1)
/Kilbejn 3 - Paterson 35, Aleksander 64p, 70p, Eliot 90/

Vest Hem - Sanderlend 1:0 (0:0)
/Ilan 51/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC