• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević za MONDO o golovima, Grofu, Partizanu...

Autor mondo.rs

Arsenal iz Tule Miodraga Grofa Božovića je hit ruske Premijer lige, a crnogorski reprezentativac Luka Đorđević je na reprezentativnu pauzu otišao kao najzaslužniji igrač za taj uspeh.

Rusija željno čeka spektakularno Svjetsko prvenstvo 2018, a u aktuelnoj klupskoj sezoni - posle koje će se igrati Mundijal - ruska Premijer liga se divi Arsenalu iz Tule.

Tačnije, treneru Miodragu Božoviću i napadaču Luki Đorđeviću. Dakle, Crnogorcima.

Popularne “tobdžije“ su pred početak prvenstva bile viđene u borbi za opstanak, a nakon 16 kola, situacija je sledeća: Arsenal ima 23 boda, nalazi se na mestu broj 7, kvalifikacije za Ligu Evrope su na dohvat ruke.

I opet, sve to zahvaljujući Grofu i crnogorskom špicu koji je postigao šest golova na 14 odigranih utakmica.

Igramo odlično kao ekipa, a ako nastavimo u sličnom ritmu možemo mnogo. Želja mi je da golovima pomognem ekipi da ostvari dobar rezultat”, rekao je za MONDO, 23-godišnji Luka Đorđević, koji ni u jednom trenutku nije želio da potencira svoj učinak, te činjenicu da je svojim golovima sam doneo 10 bodova ekipi.

Klub iz Tule je iznenadio fudbalsku javnost, niko nije mogao da očekuje takav bum tobdžija koji su se godinama vukli po nižerazrednim ligama.

Naravno da niko nije očekivao 23 boda i sedmo mesto. Međutim, čujem kako navijači govore da bi bilo lepo raditi na plasmanu u Ligu Evrope, ali idemo korak po korak. Ima još dosta da se igra“, jasan je bivši igrač Mogrena, Zenita, Tventea, Sampdorije, Ponferadine.

Luka je prvi među jednakima na terenu, a sve što se desi na zelenom tepihu delo je Miodraga Grofa Božovića.

Grof je uvek spreman na razgovor, spreman je za šalu, ali i za kritiku kada treba. Imam dobar odnos sa njim“.

.
Izvor: YouTube

Đorđević je najmlađi strelac u istoriji “sokolova” pošto je postigao gol protiv San Marina 11. septembra 2012, kada je imao tačno 18 godina, dva meseca i dva dana. Bio je vinovnik utakmica protiv Danske i Poljske, kada je Crnoj Gori izmakao plasman na Mundijal 2018.

Nedostajalo nam je samopouzdanja i vere u najvažnijim trenucima“, rekao je naš napadač, koji je povukao paralelu između Arsenala i Crne Gore.

Arsenalu niko nije davao šansu protiv Zenita, CSKA, Krasnodara, a pobedili smo sve te tri utakmice. Vjerujem da sa takvim pristupom u sledećim kvalifikacijama možemo da prebrodimo i tu barijeru“, nadovezao se Đorđević.

Momak koji je konačno dobio pravu šansu koju nije imao u ranijim klubovima je osvedočeni navijač Partizana, prati utakmice “crno - belih“ u Ligi Evrope, a navijači Partizana su znali da dođu u Podgoricu da bodre Crnu Goru samo zbog Luke.

Voleo bih da u finalu Lige Evrope vidim Partizan i Zenit“, rekao je Luka Đorđević, a onda se osvrnuo na Svetsko prvenstvo koje se igra sledeće godine.

Navijaću za Srbiju i Rusiju, jer u obe reprezentacije imam mnogo prijatelja“.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC