• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kenguri" na Mundijalu, het-trik Jedinka

Autor mondo.ba

Reprezentacija Australije savladala Honduras 3:1 i izborila četvrti uzastopni nastup na svjetskim prvenstvima.

„Kengure“ ćemo poslije učešća na Mundijalima u Njemačkoj, Južnoj Africi i Brazilu gledati i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Australija je u revanš meču baraža za Mundijal 2018 savladala Honduras 3:1 golovima kapitena Mileta Jedinka i izborila svoje četvrto uzastopno, ukupno peto učešće na svjetskim smotrama.

„Kenguri“ su postali redovni učesnici svjetskih prvenstava otkako su 2006. godine napustili Fudbalsku konfederaciju Okeanije (OFC) i „prešli“ u Aziju, odnosno pod okrilje Azijske fudbalske konfederacije.

Kvalifikacije za prethodna dva Mundijala uspješno su prošli već u grupnoj fazi, a ove godine Australija je morala prvo da prebrodi baraž u Aziji, u kojem je eliminisala Siriju, a potom i u interkontinentalni baraž.

Da je ostala u OFC, to bi za Australiju značio protivnika iz Južne Amerike, međutim kao ekipa iz Azije „kenguri“ su bolje prošli i dobili za protivnika ekipu iz CONCACAF zone - Honduras.

Prvi meč, kao i još pet utkamica baraža za Mundijal ove godine, završen je bez golova, a u revanšu Australija je na istoimenom stadionu u Sidneju sa tri gola u mreži ispratila ekipu iz Centralne Amerike i spriječila ju da ponovi uspjeh iz prethodna dva kvalifikaciona ciklusa.

Ekipa koju vodi Horhe Luiz Pinto odolijevala je zahvaljujući dobrim reakcijama golmana Donisa Eskobera koji je odbranio pokušaje Behiha i Muja.

Drugo poluvrijeme donijelo je očekivani pritisak Australijanaca i konačno golove.

„Kenguri“ su do vođstva stigli u 54. minutu poslije slobodnog udarca i malo sreće.

Kapiten Mile Jedinak izveo je slobodan udarac, a lopte je zakačila jednog odbrambenog fudbalera i prevarila Eskobera za 1:0 i veliko slavlje na „Stadionu Australija“.



Australijanci, kojima ljubitelji fudbala u Srbiji još nisu oprostili poraz 2:1 u grupnoj fazi Mundijala 2010 i nedosuđen jedanaesterac nakon igranja rukom Tima Kejhila, ponovno su imali sreće u još jednoj spornoj situaciji.

Ovog puta ona se desila u protivničkom jedanaestercu, a jedanaesterac je dosuđen u njihovu korist nakon što je lopta pogodila u Akostu, prema mišljenju sudije u ruku, a prema mišljenju igrača i navijača Hondurasa u kopačku.

Loptu je uzeo Jedinak i precizno izveo penal za velikih 2:0.

penal 2-0
Izvor: YouTube

Potpuni potop Hondurasa desio se pet minuta prije kraja kada je Palasios oborio s leđa Kruza u svom šesnarestercu. Fudbaler Hondurasa izvukao se sa žutim kartonom, ali ne i njegova ekipa, jer je Jedinak ponovo pogodio sa „bijele tačke“ za vođstvo 3:0 i svoj het-trik.



Honduras je uspio tek da postigne počasni pogodak preko Elisa, međutim, igrao se četvrti minut nadoknade i sve je već bilo gotovo.

Australija ide na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, Honduras ide kući.

Twitter Embed Code

Poslije plasmana „kengura“ ostala je samo još jedna nepoznanica, a ona će biti poznata u noći između srijede i četvrtka nakon revanš meča baraža između Perua i Novog Zelanda.

Peruanci su u blagoj prednosti jer je prvi meč na Novom Zelandu završen bez golova, pa će imati priliku da pred svojim navijačima u Limi obezbijede plasman u Rusiju.

Ukoliko im to uspije, to će značiti i da će Srbija biti u četvrtom šeširu na žrijebu grupa SP u Rusiji.

Ako Novi Zeland napravi iznenađenje, to će značiti i da Danska ide u drugi, a Srbija u treći šešir.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC