• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa prodaje Turana, niko ga neće

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Turski reprezentativac višak na Kamp Nou

Fudbalski klub Barselona obavijestio je Ardu Turana da nije u planovima trenera Ernesta Valverdea do kraja sezone, te da može slobodno napustiti klub, iako još uvijek nema nikakvih ponuda za 30-godišnjeg turskog reprezentativca.

Glavni problem u cijeloj priči, prema navodima španskih medija jeste činjenica da Barselona želi vratiti barem dio novca od 34 miliona evra koliko je plaćeno 2015. godine Atletiko Madridu za dolazak Turana.

Prema istim izvorima rukovodstvo Barselone spremno je pustiti turskog veznjaka za obeštećenje od oko deset miliona evra, zbog čega je i kontaktiralo sa igračevim agentom.

Međutim, njegov zastupnik je za medije potvrdio da ga niko nije kontaktirao u vezi Turana. Galatasaraj, njegov matični klub, izrazio je interesovanje, ali je Turan odbacio mogućnost povratka na stadion Turk Telelekom.

Kanije i Dursun Ozbek, predsjednik Galatasaraja izgleda da se “ohladio“ od takve ideje, te javno imenovao lijevog beka Kvadmoa Asamoaha iz Juventusa kao glavnu metu u januarskom prelaznom roku.

Turan je tokom karijere osim za Galatasaraj i Barcelonu igrao još za Manisaspor i Atletiko Madrid. Ugovor za Barselonom, za koju je odigrao 55 takmičarskih utakmica uz 15 pogodaka, veže ga do ljeta 2020. godine. U dresu reprezentacije Turske upisao je 100 utakmica i postigao 17 golova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC