• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šapokoense izborio opstanak u brazilskoj eliti

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Šapokoense je izborio opstanak u elitnom rangu brazilskog fudbala, nešto manje od godinu nakon tragične avionske nesreće u kojoj su poginula 22 fudbalera i 23 člana trenerskog i klupskog osoblja.

Bilans tragične avionske nesreće, koja se dogodila 28. novembra 2016. godine kada je putnički avion sa 77 ljudi na letu pao u blizini Medeina, bio je 71 poginula osoba.

Uprkos tome što je Šapokoense morao stvoriti potpuno novi tim za novu sezonu, koja je još uvijek u toku uspio je izboriti opstanak u brazilskoj Seriji A, i to tri kola prije kraja takmičenja.

Zanimljivo klubu iz Šapeka bio je ponuđen imunitet od ispadanja, što su odbili i pošteno na sportskom terenu ostvarili veliki uspjeh.


U četvrtak naveče po lokalnom, a petak rano ujutru po srednjoevropskom vremenu, Šapokoense je na domaćem terenu rezultatom 2:1 savladao Vitoriju i teoretski tri kola prije kraja prvenstva osigurao opstanak. Poslije 20 minuta igre “Šape“ je imao gol minusa, jer je goste u vođstvo doveo David. Ipak, pet minuta kasnije izjednačio je Artur, a pobjedonosni gol postigao je Tulio de Melo u 78. minuti. Alan Rušel, koji je preživio avionsku nesreći i ove sezone upisao osam nastupa, ostao je na klupi za rezervne igrače.

Video snimak slavlja igrača, stručnog štaba i ostalog osoblja u svlačionici nakon pobjede protiv Vitorije, postavljen je na klupski Twitter profil, a za kratko vrijeme je postao veoma gledan. Šapokoense su preko Twittera upućene čestitke iz cijelog svijeta.




Osim što je osigurao opstanak Šapokoense u preostala tri kola Serije A može ostvariti i plasman u Kopa Sudamerikanu, takmičenje koje je tragično povezano sa klubom. Naime, avionska nesreća se dogodila kada je ekipa putovala u Medein na prvu utakmicu finala Kopa Sudamerikane protiv kolumbijskog Atletiko Nacionala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC