• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda od 16 do 35: Svi smo isti

Autor mondo.rs

"Nemamo razlika u ekipi, svi su prvotimci i svi ravnopravno konkurišemo za prvi tim", ističe jedan od najiskusnijih fudbalera Crvene zvezde, Nenad Milijaš.

 Zvezda od 16 do 35: Svi smo isti Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Prosek godina fudbalera Crvene zvezde koji su nastupali ove sezone za prvi tim je 24,8. Šansu trenera Vladana Milojevića dobilo je njih 27, najmlađi je 16-godišnji Ivan Ilić, a najstariji 35-godišnji Nemanja Supić.

Nisu svi imali istu minutažu, oni koji nose teret igranja u Ligi Evrope često odmaraju na domaćoj sceni, ali bez obzira na to, crveno-beli beleže odlične rezultate na svim frontovima.

Blizu su podviga da i na proleće igraju u Evropi, na prvom su mestu u Superligi, a plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Jedan od najiskusnijih u timu i prvi od četvorice kapitena, Nenad Milijaš, govorio je za klupski sajt o pobedi u Čačku (4:0) i još jednom "tumbanju" sastava.

"Nekoliko igrača je odsustvovalo zbog reprezentativnih obaveza, neke je šef odmarao tako da smo nastupali u nešto izmenjenom sastavu. Pokazali smo kao ekipa da svi igrači koji dobiju šansu dostojno predstavljaju klub. Zapravo, mislim da mi nemamo razlika u ekipi, svi su prvotimci i svi ravnopravno konkurišemo za prvi tim", istakao je 34-godišnji vezista.

----------------------------------------------------

GODINE FUDBALERA CRVENE ZVEZDE KOJI SU IGRALI OVE SEZONE: Milan Borjan 30, Damir Kahriman 32, Nemanja Supić 35, Abraham Frimpong 24, Srđan Babić 21, Milan Rodić 26, Filip Stojković 24, Dušan Anđelković 35, Vujadin Savić 27, Branko Jovičić 24, Damijen Le Talek 27, Uroš Račić 19, Nenad Krstičić 27, Gelor Kanga 27, Nenad Milijaš 34, Luka Adžić 19, Mičel Donald 28, Filip Bainović 21, Slavoljub Srnić 25, Marko Gobeljić 25, Ivan Ilić 16, Ričmond Boaći 24, Nemanja Milić 27, Luka Ilić 18, Aleksandar Pešić 25, Nemanja Radonjić 21, Rikardinjo 28.

----------------------------------------------------

Od tinejdžera u startnoj postavi protiv Borca bili su Uroš Račić i Luka Ilić, a Milijaš je posebno govorio o ovom drugom, asistentu za vodeći pogodak Zvezde.

"Jako mi je drago što su se naši mladi igrači odlično pokazali na meču u Kupu. Luka Ilić je zabeležio odličnu asistenciju. On je jako talentovan i svi u ekipi pokušavamo da mu pomognemo jer nije lako igrati u Crvenoj zvezdi. On pokazuje neverovatan kvalitet na treninzima i na utakmicama tako da mu želim da samo nastavi u istom ritmu", poručio je Milijaš.

Sjajnim golom za 4:0, kapiten crveno-belih podsetio je da i dalje ima "ubitačnu levicu".

"Postigao sam zaista lep gol i nadam se da će ih biti i češće. Otišli smo u Čačak da obezbedimo plasman u četvrtfinale Kupa i to smo uradili. Sigurno nam je mnogo olakšalo to što smo na samom početku postigli gol i dobro otvorili utakmicu. I crveni karton je promenio tok utakmice. Posle nam nije bilo teško da je uz dobar rezultat privedemo kraju. Najbitnije je da smo ostvarili pobedu i da se niko nije povredio".

Crveno-beli u subotu od 16 časova (prenos na TV Arena sport) igraju na svom stadionu protiv Rada, a zatim putu u Belorusiju, gde bi pobedom protiv BATE Borisova mogli da obezbede drugo mesto u grupi Lige Evrope i nastavak takmičenja na proleće.

"Predstoji nam i utakmica u Ligi Evrope, ali ona mi lično uopšte trenutno nije na pameti. Naše prvenstvo mi je mnogo bitno, borimo se za titulu. Ne smemo sebi da dozvolimo grešku do kraja i nadam se da nećemo. Način na koji igramo je jasan pokazatelj da sve zavisi samo od nas. Ukoliko mi igramo na nivou na kojem možemo, ni u jednoj utakmici ne sumnjam u našu pobedu. Zato znam da sada moramo maksimalno dobro da se pripremimo za susret sa Radom u subotu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC