• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: "Pola lige" navija za Borac!

Banjalučki Borac nakon 2:2 u Istočnom Sarajevu dočekuje Slaviju, a Željezničar brani prednost od 3:1 protiv Zrinjskog u revanšima polufinala Kupa BiH.

 KUP BiH: "Pola lige" navija za Borac! Izvor: MONDO

U prošlu subotu, u dvoboju istih aktera, Borac je od Slavije bio bolji rezultatom 3:1, ali kup-utakmice u uvijek drugačije od prvenstvenih, slažu su u taboru oba kluba.

Ishode ovih revanš utakmica u srijedu u 19 časova pomno će pratiti i simpaziteri Širokog Brijega, Sarajeva, Veleža i Zrinjskog, obzirom da bi plasmanom Banjalučana i Sarajlija, bio otvoren put u Evropu ovim klubovima.

Naime, vodeći dvojac ukoliko se domogne finala, a to je sudeći prema prvim mečevima vrlo izvjesno, značio bi da će u kvalifikacije za Ligu Evrope igrati i četvrtoplasirani tim Premijer lige BiH. A pretendenti za tu poziciju su Široki Brijeg, Sarajevo, Velež, Zrinjski, ali i Slavija ukoliko ne izbori finale Kupa BiH.


Dakle, Željo ili Borac, kao vjerovatni prvaci BiH, će u evropsku avanturu krenuti će od drugog pretkola Lige šampiona, drugoplasirani sigurno kreće od drugog pretkola Lige Evrope, dok od raspleta u Kupu BiH zavisi u koja će pretkola ići preostali evropski putnici.

Trećeplasirani tim Premijer lige BiH krenuće od drugog pretkola ako bi u Evropu išao i četvrtoplasirani (on bi krenuo od prvog pretkola), a ako bi, četvrto mjesto izvisilo, trećeplasirani u prvenstvu krenuo bi od prvog pretkola, dok bi pobjednik Kupa BiH zajedno s drugoplasiranim krenuo od drugog pretkola.

Takođe nije nemoguće da i finalista Kupa BiH iziđe u Evropu, pod uslovom da Borac ili Željo osvoje duple krune.

Naravno cijela ova priča pada u vodu, ako klubovi koji izbore na terenu evropska takmičenja ne dobiju licencu od Komisije za licenciranje FS BiH.

Podsjećamo, prošle sezone, Široki Brijeg je igrao u Evropi, iako je zauzeo tek šesto mjesto. Sloboda i Borac tada nisu dobili zeleno svjetlo FS BiH.

No, o tom potom, srijeda donosi revanše pod reflektorima (19 h), koji će sigurno donijeti rasplet oko finalista Kupa BiH.

Revanš meč "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru sudiće Edis Prošić iz Cazina, dok će u dvoboju na banjalučkom "Gradskom stadionu" pravdu dijeliti Bijeljinac Predrag Stankić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC