• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne otpisujmo Arsenal - još vlada svojim krajem!

Autor mondo.rs

U derbiju severnog Londona, "tobdžije" pobedile velikog rivala - Totenhem. Strelci: Mustafi i Sančez.

Uprkos tabeli, formi, pohvalama i mnogim prognozama - Arsenal i dalje gazduje severnim Londonom!

Totenhem je stigao na stadion "Emirejts" da pokaže da je zaista prošla dominacija "tobždija" tim krajem, ali je teren pokazao suprotno.

Golovima Škodrana Mustafija i Aleksisa Sančeza u finišu prvog dela (36, pa 41. minut), ekipa Arsena Vengera pokazala je da je još ne bi trebalo precrtavati iz društva najboljih u Engleskoj.

Da je Aleksis Sančez u poslednjih petnaestak minuta dva puta bio precizniji i da mu golman "pevaca" Ugo Loris nije "skidao" zicere, poraz gostiju na terenu najvećeg rivala bio bi ubedljiviji i bolniji od konačnih:

ARSENAL - TOTENHEM 2:0 (2:0)



Prošle sezone, prvi put od 1995. godine, današnji gost završio je sezonu bolje rangiran od "tobdžija". Učinilo se da su se neke stvari definitivno okrenule, ali je ova novembarska subota bar usporila tu smenu vladara.

Arsenal je prvi put pobedio Totenhem u prvenstvu od 2014. godine!

Odgovorivši na kritike, Vengerov tim je odigrao fizički snažno, preciznije od gosta i doneo je Francuzu trijumf i nad desetim od 11 Totenhemovih menadžera sa kojima se suočavao u Premijer ligi. "Tobdžije" su se tako popele na bod iza današnjeg protivnika i bar do Čelsijeve utakmice deliće četvrtu poziciju sa šampionom, sa 22 osvojena boda.

Poketinov tim sigurno će biti ljut i na sudiju, Majka Dina, jer arbitri nisu označili Mustafijev ofsajd pre prvog gola, u kojem se Nemac našao posle sporno dosuđenog slobodnog udarca, posle faula na Aleksisu Sančezu.

Čileanac je iz istog razloga bio u prvom planu pre drugog gola, jer se čini da se i asistent Lakazet pre pogotka za konačnih 2:0 možda aktivirao iz nedozvoljene pozicije.

Sudijski propusti boleće goste, ali će ipak imati podjednako veliki razlog i da budu ljuti na sebe, jer su na "Emirejtsu" nadigrani, u utakmici u kojoj je Mesut Ozil pokazao da je i dalje igrač za najveću scenu, bez obzira na kritike.

Rezultati 12. kola:

Arsenal - Totenhem 2:0 (2:0)
/Mustafi 36', Sančez 41'/

Bornmut - Hadersfild 16.00
Barnli - Svonsi
Kristal Palas - Everton
Lester - Siti
Liverpul - Sautempton
VBA - Čelsi
Junajted - Njukasl 18.30

Tabela: Siti 31. Junajted 23, Totenhem (+1) 23, Čelsi 22, Arsenal (+1) 22, Liverpul 19, Barnli 19, Brajton 15, Votford 15, Hadersfild 15, Njukasl 15, Lester 13, Sautempton 13, Stouk 12, Everton 11, Vest Brom 10, Bornmut 10, Vest Hem 9, Svonsi 8, Kristal Palas 4.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC