• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BATE neka se zabrine: Zvezdinih 6, Boaćijeva 4

Autor mondo.rs

Crveno-beli siloviti protiv Rada, a Vladan Milojević promenom taktike sakrio karte pred put u Belorusiju.

 BATE neka se zabrine: Zvezdinih 6, Boaćijeva 4 Izvor: MN PRESS

Fudbalere Crvene zvezde u četvrtak čeka možda i odlučujuća utakmica u grupnoj fazi Lige Evrope. Ako u Belorusiji savladaju BATE Borisov, a Keln ne uspe da pobedi Arsenal u Nemačkoj, duel poslednjeg kola sa "jarčevima" u Beogradu biće samo revijalnog karaktera, jer će crveno-beli imati obezbeđen nastavak takmičenja na proleće.

Po viđenom u 17. kolu Superlige ove subote, 11. puta uzastopni šampion Belorusije morao bi da se zabrine pred dolazak srpskog predstavnika.

Zvezda je na svom stadionu bila neumoljiva prema Radu - 6:1 (3:1), a briljirao je napadački tandem Ričmond Boaći - Aleksandar Pešić.

Prvi je četiri puta zatresao mrežu "građevinara", a drugi dva puta, uz asistenciju.

1:0 Aleksandar Pešić, 4. minut 2:0 Ričmond Boaći iz penala, 20. minut 3:0 Ričmond Boaći, 26. minut 3:1 Aleksandar Lutovac, 41. minut 4:1 Aleksandar Pešić, 54. minut 5:1 Ričmond Boaći, 63. minut 6:1 Ričmond Boaći, 84. minut

Obojica su u sjajnoj golgeterskoj seriji - Boaći 18 golova ove sezone u svim takmičenjima, Pešić 16 - i to je ono što može najviše da brine BATE, a raduje navijače crveno-belih.

Iako ne igraju često u tandemu, Pešić i Boaći pokazali su da umeju odlično da sarađuju. Na to, nadovezao se i Milan Rodić, koji je sa dve asistencije pokazao da su povrede zbog kojih je često pauzirao ove sezone, prošlost.

Vladan Milojević je, po običaju pred evropsku utakmicu, promešao sastav, ali ovaj put i taktiku. Crveno-beli su kao i tri dana ranije u Čačku, zaigrali sa trojicom igrača u poslednjoj liniji tima, ali ovaj put i sa dvojicom u napadu: 3-5-2. Da li je to bilo samo zbunjivanje predstojećeg rivala ili uvežbavanje nove formacije, videćemo u četvrtak. U svakom slučaju, iako je ostvarena ubedljiva pobeda, pojedini igrači naći će se na tapetu stručnog štaba zbog primljenog gola u 41. minutu, kada je Aleksandar Lutovac smanjio na 1:3.

Pomalo naivno ispali su defanzivci Crvene zvezde u toj situaciji, ostavši zatečeni posle jednog "dubokog" dodavanja u prostor.

Domaćin je već tada imao igrača više, što je nešto o čemu će se sigurno polemisati narednih dana. U 19. minutu sudija Petar Piper je pokazao na belu tačku, a zatim zbog prigovora isključio Srđana Ajkovića. Arbitar je procenio da je povlačenje Lutovca bilo za najstrožu kaznu, iako se nije stekao takav utisak gledajući sa strane.

Zvezdini fudbaleri su goleadom, ipak, pokazali da je razlika u kvalitetu dva tima ogromna...

Uoči utakmice, ispred zapadne tribine stadiona Rajko Mitić otkriven je spomenik prvoj "Zvezdinoj zvezdi".

Zvezdino HVALA Rajku: Stadion, pa spomenik (FOTO)


CRVENA ZVEZDA:
Borjan - Stojković, Le Talek, Babić - Gobeljić, Donald (72. Milijaš), Kanga, Rodić (59. Radonjić) - Pešić, Boaći, Milić (65. Adžić).

RAD: Dejanović - Ljubinković (76. Stojanović), Denić, Lutovac (58. Grbović), Petrović, Tanasijević, Šipčić, Vico, Zonjić, Ajković, Milošev (76. Guzina).

Sudija: Petar Piper.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Zvezda vodi 6:1, četvrtim golom Ričmonda Boaćija. U  84. minutu je upisao svoj 10. gol u Superligi, a ukupno 18. ove sezone.

gol
Izvor: YouTube


- Mogao je Rad do drugog gola posle šuta Petrovića u 83. minutu, ali je Borjan sjajno intervenisao.

- Još oko 20 minuta do kraja. Sve je jasno, a deluje i da igrači jedva čekaju kraj.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 5:1 od 63. minuta, trećim golom Ričmonda Boaćija. Njegov 17. ove sezone u svim takmičenjima, a deveti u prvenstvu. Trka Zvezdinih napadača se nastavlja.... Stojković je asistirao sa desne strane, a centarfor iz Gane iskoristio lošu reakciju Ljubinkovića.

gol
Izvor: YouTube



- GOOOL! Crvena zvezda vodi 4:1 od 54. minuta još jednim golom Aleksandra Pešića. Ponovo je izjednačen na listi klupskih strelaca sa Boaćijem (16), a dodatno beži Pavkovu u Superligi (12). Sjajni napadač grudima je spustio loptu u mrežu posle centaršuta Rodića.

zvezda
Izvor: gol



- Bez većih uzbuđenja na startu drugog dela, osim velikog promašaja Boaćija glavom, ali i da je postigao gol, on ne bi bio priznat zbog ofsajda. Zvezda ima inicijativu i mnogo više loptu u svom posedu.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Goleada na stadionu Rajko Mitić, ali će senku na odličnu partiju Crvene zvezde sigurno baciti sporno dosuđen penal u 19. minutu, koji je Boaći pretvorio u vođstvo 2:0.

- GOOOL! Rad smanjuje zaostatak na 1:3 u 41. minutu pogotkom Aleksandra Lutovca. Sjajno je utrčao po desnoj strani i iskoristio dodavanje iza leđa Zvezdinih defanzivaca.

gol
Izvor: YouTube


- Još 15 minuta do odlaska na odmor, ali čine se da je pitanje pobednika već uveliko rešeno...

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 još jednim golom Ričmonda Boaćija u 26, posle nesebične asistencije Pešića. Sada je opet napadač iz Gane najbolji strelac kluba ove sezone sa osam golova u prvenstvu, a 16 u svim takmičenjima. Jednim više od Pešića.

gol
Izvor: YouTube


- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 pogotkom Ričmonda Boaćija iz penala u 20. minutu. To je njegov sedmi gol u prvenstvu, a poput Pešića, 15. u svim takmičenjima.

- PENAL za Crvenu zvezdu u 19. minutu, a zatim i crveni karton Srđanu Ajkoviću zbog prigovora. Prethodno je sudija Petar Piper procenio da je Lutovac povlačio za dres protivničkog igrača prilikom kornera. Utisak je, ipak, da je arbitar prestrogo dosudio najstrožu kaznu.

gol
Izvor: YouTube


- Odličan šut Ričmonda Boaćija sa 17 metara levom nogom. Lopta je išla pod prečku, ali je Darko Dejanović sjajno intervenisao.

- Mirno igraju domaći fudbaleri, zadovoljni zbog ranog vođstva, pa od gola nije bilo novih šansi. Prošlo je 10 minuta utakmice.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 već od 4. minuta pogotkom Aleksandra Pešića, njegovim 11. ove sezone u Superligi, a ukupno 15. računajući sva takmičenja. Asistent je bio Milan Rodić.

rad
Izvor: YouTube


- Odlično dodavanje Kange za Rodića na levoj strani, koji je utrčao u kazneni prostor gostiju, ali nije uspeo da proigra nekog od saigrača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC