• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ramosu slomljen nos! Igraće s maskom? (VIDEO)

Autor mondo.rs

Kapiten Reala u gradskom derbiju zadobio frakturu nosne kosti i sigurno neće nastupati na meču Lige šampiona na Kipru

Atletiko i Real Madrid odigrali su bez golova u derbiju 12. kola Primere. Meč na stadionu "Vanda Metropolitano" obeležili su brojni grubi prekršaji, a jedan u finišu prvog poluvremena šampionu Evrope zadao je mnogo muka.

Neoprezan i žustar start nogom Lukasa Ernandeza direktno u lice Serhija Ramosa za posledicu je imao lom nosa kapitena Real Madrida.

Sudija taj žestok udarac nije okarakterisao kao penal, iako je bio surov i dogodio se tik pred golom Atletika.

I Zinedin Zidan verovatno nije znao da je u pitanju ozbiljna povreda, budući da je Ramosa vratio u igru nakon što mu je ukazana prva pomoć i stavljeni tamponi u nos. Ipak, na poluvremenu je lekarska ekipa procenila da je suviše rizično da nastavi, zbog čega je kapitena Reala zamenio Naćo Fernandez.

"Došlo je do naprsline i ne znamo sigurno da li je Serhiju nos polomljen. U pitanju je ozbiljna povreda i trenutno nemamo informaciju koliko će dugo odsustvovati sa terena", istakao je Zidan posle meča sa Atletikom.

Real u utorak gostuje na Kipru ekipi APOEL u Ligi šampiona i vrlo je verovatno da će Ramos propustiti taj meč.

I Emilio Butragenjo, direktor Reala, istakao je da situacija nije najbolja po Ramosa i Madriđane.

"Ramos će uraditi detaljne preglede, ali činjenica da je morao da napusti teren i ne vrati se do kraja meča, nisu dobri znaci. Moraćemo da budemo veoma oprezni i vidimo šta će reći lekari", naveo je Butragenjo.

Španski mediji objavili su da je kapiten Reala celo pre podne u nedelju proveo na pregledima u bolnici, gde mu je konstatovan prelom nosne kosti.

Još uvek je neizvesno da li će Ramos morati na operaciju ili će se, uz nadzor i maksimalan oprez,  čekati da prelom sraste. Izvesno je da će pouzdani igrač Real propustiti meč na Kipru za dva dana, ali će najverovatnije nastupati u ostalim duelima koji slede, ali sa zaštitnom maskom na licu.

Ramosu, nažalost, to nije prvi put da mu je polomljen nos.

Na meču protiv Bajerna u Minhenu, pre deset i po godina, Roj Makaj ga je snažno udario nakon čega se dugo oporavljao, čak tri meseca, ali bez pauze. Reprezentativac Španije je prošao bez hirurškog zahvata, jer se osećao dobro, a najbolji pokazatelj toga bilo je to što je samo tri dana nakon meča u Bavarskoj postigao gol u "El klasiku" protiv Barselone na Nou Kampu.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

I neka mu je slomio nos. Jedan od trojice naj prgavijih igrača u Evropi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC