• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jankovićeve "bombe" srušile Javor, a sad Jang Bojs

Autor mondo.rs

Dva snažna udarca Marka Jankovića iz 9. i 37. minuta su na putu ka golu zakačila igrače Javora i blago promenile pravac, dovoljno da prevare čuvara mreže Ivanjičana. Veoma loše izdanje ekipe Vlade Jagodića.

Partizanu baš "leži" Javor!

Crno-beli su u Ivanjici, u okviru 17. kola Superlige, stigli do devete uzastopne pobede nad Javorom, odnosno sedme u nizu u svim takmičenjima, zahvaljujući Crnogorcu.

Marko Janković je postigao dva veoma slična gola u 9. i 37. minutu - nakon prijema lopte napravio bi nekoliko koraka, šutirao snažno, a lopta je kačivši igrače Javora menjala pravac i završavala u mreži golmana Đogatovića koji je imao posla i u nastavku susreta, ali je branio pokušaje Nemanje Miletića, Sejdube Sume i Petra Đuričkovića.

Vladimir Stojković je vratio na gol crno-belih i gotovo da nije imao posla, sve do 80. minuta i šuta Milanovića, pa je dobro defanzivno izdanje gostiju još jedna dobra vest za trenera Miroslava Đukića pred duel sa Jang Bojsom u Ligi Evrope (četvrtak).

Sa nova tri boda Partizan (42) je ponovo prišao Zvezdi (42) na četiri boda zaostatka, dok Javor ostaje pri dnu tabele sa 11 bodova iz 17 mečeva.

JAVOR - PARTIZAN 0:2 (0:2)

Uskoro opširnije...

N A J A V A

Uoči "meča sezone", protiv Jang Bojsa u okviru Lige Evrope, Partizan gostuje u Ivanjici protiv ekipe koja nikada u dosadašnjim međusobnima duelima nije uspela da ih pobedi.

Šampion Srbije se sa pauze vratio nešto ranije i u toku nedelje savladao Rad u Kupu Srbije (3:0) za šestu pobedu u nizu, dok je Borac nakon nešto boljih rezutata ponovo u rezultatskoj krizi i izgubio je dva važna duela protiv timova sa kojima će se boriti za opstanka Borca i Bačke. 

TRENUTNI REZULTAT: JAVOR - PARTIZAN 0:2 (0:2)

Crno-belima "leži" Javor i slavili su protiv njih u osam uzastopnih utakmica, dok su Ivanjičani poslednji bod pred svojim navijačima u međusobnim duelima osvojili još 2011. godine.

U sastav tima Miroslava Đukića vratio se Vladimir Stojković, dok će ponovo tandem u napadu činiti Leandre Tavamba i Ognjen Ožegović. Društvo Marku Jevtoviću na sredini terena praviće Danilo Pantić, a oporavljeni Sejduba Suma meč počinje sa klupe.

Everton Luiz preskače ovaj meč zbog četiri žuta kartona u dosadašnjem delu prvenstva.

JAVOR: Đogatović - Terzić, Kornelijus, Kolaković (od 63. Cvetković), Amanović - Mitošević, Karišik, Eliomar, Milanović, Sević (od 51. Ilić) - Ivanovski. (od 81. Obadović).

PARTIZAN:
Stojković - Vulićević, Mitrović, N. G. Miletić, N. R. Miletić - Janković (od 60. Suma), Pantić, Jevtović, Tošić - Tavamba i Ožegović (od 70. Đuričković).

Meč sudi Bojan Nikolić iz Kragujevca.

IZ MINUTA U MINUT:

90+2' - KRAJ MEČA! PARTIZAN JE POBEDIO 2:0!

90' - Dva minuta nadoknade.

85' -
"Štoper" Miletić komplikuje i ne šutira, ali ne libi se "bek" Miletić čiji šut brani Đogatović.

81' - Milanović!

Dobra lopta sa krila i povratna za Milanovića, a ovaj šutira snažno, poluvisoko, ali Stojković, koji je besposlen čitav meč, ima koncentracije u završnici i ovo odlično brani.

77' - Šut Đuričkovića, pa Sume po zemlji - brani Đogatović u obe situacije.

72' - Terzić!

Sporna situacija i na drugoj strani igrališta, Borislav Terzić uspeva da uputi centaršut na drugu stranu, ali ga potom klizećim startom "kači" Nemanja Mietić. Ne oglašava se sudija ni ovoga puta, a diskutabilno je da li je start bio van ill unutar šesnaesterca. Meč se nastavlja nakon kratkog ukazivanja pomoći igraču Javora

70' -
Petar Đuričković na terenu umesto Ognjena Ožegovića.

65' - Miletić sa pet metara promašuje čitav gol! Lopta ide pored gola...

60' -
Suma na terenu umesto Marka Jankovića.

58' - Ožegović!

Prva prilika u nastavku meča, Nemanja Miletić, verovatno preko gola, ali Đogatović izbija loptu u korner. Sa druge strane korner i šut Jankovića, uz povike gostiju da je Mitošević igrao rukom. Sudija se nije oglasio...

51' -
Sević ne može da nastavi meč zbog povrede, pa ga menja Milijan Ilić.

43' -
Opet Partizan hvata Javor "na krivoj nozi" i preti nakon oduzete lopte Ognjena Ožegovića, alip pas Zorana Tošića iz dobre pozicije na desnoj strani nije stigao ni do jednog od njegovih saigrača u šesnaestercu. To je bila i poslednja akcija u prvom poluvremenu u kojem je Partizan bio daleko bolji i svoje šanse je iskoristio na vreme.

37' - GOL! JANKOVIĆ! 0:2!

Inicijativa Partizana pretvara se u drugi gol - i opet Marko Janković, gotovo na isti način.

Šutirao je u trku, lopta je zakačila Karišika po stopalu, i i ovoga puta prevarila Đogatovića, s tim da je za razliku od prvog pogotka sada završila u daljem uglu gola Javora.

Janković
Izvor: YouTube


31' - Velika gužva!

Tavamba je krenuo ka Đogatoviću, slabo se snašao, pa je lopta potom stigla do Ožegovića, ali se i on okliznuo u pokušaju da zahvati loptu. Propada velika šansa za crno-bele.


27' - Milanović!

Najbolja šansa za domaćina od početka meča, dobar pas Eliomara sa desne strane, Milanović prima loptu u trku i šutira iz prve - pored gola.

24' - Tavamba!

Postiže gol Kamerunac nakon centaršuta Zorana Tošića iz kornera, ali sudija Bojan Nikolić je poništio pogodak verovatno zbog toga što je napadač crno-belih vukao za dres Kornelijusa. Bez mnogo protesta završava se ova sporna situacija.

17'
- Marko Jevtović je vukao Borislava Terzića i dobio žuti karton, prvi na ovom susretu

9' - GOL! MARKO JANKOVIĆ! 0:1!

Povukao je loptu sa boka u sredinu Zoran Tošić i dodao za Marka Jankovića da bi ovaj nakon nekoliko dodira sa loptom odlučio da "tuče" po lopti, a lopta koja je zakačila jednog defanzivca domaćina blago je promenila pravac i prevarila Đogatovića.

Gol za crnogorskog reprezentativca drugu utakmicu zaredom…

Janković
Izvor: YouTube


4' -
Po jedan solidan napad dva tima, pa odličan centaršut za Sevića koji izbacuje Miroslav Vulićević i sprečava pokušaj igrača Javora. Potom i slobodan udarac sa dvadesetak metara za Eliomara, ali on šutira metar preko gola.

1' -
Meč je počeo.

- Igrači polako izlaze na teren...

- Miroslav Đukić je uoči meča u Ivanjici rekao da je teren u "očajnom stanju", ali da će njegovi igrači "iskrvariti" za tri boda na ovom meču.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC