• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Kelna na "Marakani": Ovo je finale!

Autor mondo.rs

"Ne želimo da nam ovo bude poslednja utakmica u Ligi Evrope", rekao je Štefan Rutenbek pred debi na klupi "jarčeva", posle čega je izveo 16 igrača na poslednji trening pred utakmicu sa Crvenom zvezdom.

 Trener Kelna na "Marakani": Ovo je finale! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović



"Ovo će biti kao finale. Zaslužili smo priliku da učestvujemo u njemu. Uradićemo sve što možemo da pobedimo. Ekipe imaju pođednake šanse, nema favorita. Ako nam se pruži šansa, bićemo spremni da je ugrabimo", rekao je do juče trener omladinaca, a sada šef stručnog štaba Kelna, Štefan Rutenberg.

Pred debi na klupi "jarčeva", prvi put u svojstvu naslednika smenjenog tandema Peter Šteger/Manfred Šmit, Rutenberg je govorio ove srede popodne na posećenoj konferenciji za medije na Stadionu "Rajko Mitić", posle koje će svega 16 igrača Kelna trenirati poslednji put pred utakmicu.

Utakmicu 6. kola Grupe H Lige Evrope u kojoj će Crvena zvezda, u četvrtak od 21.05 igrati za doček 2018. sa UEFA amblemom na rukavu dresa.

Povređeni:

Leonardo Betankur

Džon Kordoba

Jonas Ektor

Dominik Hajnc

Marko Hoger

Marsel Rise

Simon Coler

Jan Orel Bisek

Dominik Maroh

Horhe Mere

Žoao Keiroš

Isti, bez obzira što posle 14 odigranih kola Bundeslige i dalje nemaju pobedu, nikako neće želeti da rašiju fudbaleri nekadašnjeg prvaka Nemačke koji su ove sezone savladali samo dva nižerazredna tima u DFB pokalu i... dva rivala iz grupe, BATE Borisov i Arsenal.

Taman toliko da Nemci u Beograd doputuju sa šansama za prolaz u šesnaestinu finala i nekoliko hiljada navijača koji će biti smešteni u "kavezu" između južne i zapadne tribine rasprodate "Marakane".

"Velika je čast nastupati u Ligi Evrope i ne želimo da nam ovo bude poslednja utakmica u tom takmičenju", poručio je Rutenbek, koji zbog povreda neće moći da računa na 11 fudbalera, od kojih su četvorica igrala protiv crveno-belih u četvrtom najvećem nemačkom gradu posle Berlina, Hamburga i Minhena.

Tamo, "bombom" Ričmonda Boaćija, sastav koji predvodi Vladan Milojević zabeležio je minimalnu, ali maksimalno važnu pobedu zbog koje će domaćinu pred oko 52.000 navijača odgovarti i remi, a gostima samo pobeda (ovo neće važiti ukoliko Arsenal posle Kelna doživi poraz i od BATE Borisova na "Emirejtsu").

Keln je u Londonu izgubio 3:1, u Borisovu 1:0, tako da je poslednja evro-pobeda "jarčeva" na strani i dalje ona iz 2. kola Kupa UEFA 1990/91, kada je nadigran Inter u Bratislavi rezultatom 0:2. Strelci su bili gospoda Falko Gec i Olaf Jansen, koji sada imaju 55 i 51 godinu.

Utoliko, bez obzira na to što će dva mesta na klupi preko puta Milojevićeve ostati prazna, niko u Ljutice Bogdana 1a ne bi trebalo (i nema) da ima dilemu oko toga koliko će rival biti motivisan i naoštren za debi 45-godišnjeg stručnjaka koji je i rođen u Kelnu.

"Da mi je neko rekao da ću preuzeti prvi tim i igrati ovakvu utakmicu, rekao bih mu da je lud. Za mene je ovo odlična priča. Već sam igrao ovakve utakmice i imam osećaj za takve stvari", kazao je Rutenbek i otkrio da je pokušao da razgovara sa prethodnikom, Štegerom, ali da "nije uspeo da dođe do njega".



* Keln - Crvena zvezda 0:1: Horn - Mere (Betankur), Sorensen, Hajnc - Olkovski (Klemens), Osdžan, Leman, Jojić, Rauh - Kordoba, Žirasi (Osako) *

Doputovali:

Golmani: Timo Horn i Tomas Kesler.

Odbrana: Janes Horn, Lukas Klinter, Pavel Olkovski, Konstantin Rauh, Birk Risa, Frederik Sorensen.

Vezni red: Kristijan Klemens, Miloš Jojić, Matijas Leman, Anas Uahim, Salih Osdžan.

Napadači: Seru Girasi, Ismail Jakobs, Juja Osako.

Neku vrstu dobrodošlice priredio mu je 34-godišnji vezista, Matijas Leman, koji je takođe govorio na "press" konferenciji.

"Situacija oko trenera nije više tema za razgovor. Imamo novog trenera sada, ali ne i dovoljno vremena za rad. Moramo da budemo veoma fokusirani na ono što sledi", rekao je Leman, koji je sa saigračima uspeo da izvuče tri remija u 14 rundi šampionata, ali i sakupi šest od mogućih 15 bodova u grupnoj fazi Lige Evrope pred pravo malo finale u Beogradu.

"Da, imao sam dobar odnos sa Peterom Štegerom, ali kada sam na terenu uopšte mi nije bitno ko stoji kraj aut linije. Uvek ću davati 100 odsto mogućnosti kada istrčim na teren i to se neće promeniti ni sada, kada imamo novog trenera", rekao je Leman.

Rutenbek se nadovezao rečima…

"Moji igrači su motivisani i znaju šta ih očekuje. Želim da budemo spremni. Ovo će sigurno biti meč visokog intenziteta", dodao je, a veliki broj povreda prokomentarisao je...

"Nema potrebe da tražim alibi, svi igrači koje imamo su profesionalci i veoma su motivisani pred utakmicu".




Na fudbalerima Crvene zvezde je da mu u što većoj meri potvrde da je bio u pravu kada je ovo rekao…

Crvena zvezda - Keln, četvrtak, 21.05.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC