• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Volio bih da ostanem na klupi Borca

Autor mondo.ba

Vršilac dužnosti trenera Borca Igor Janković ne bi imao ništa protiv da ostane šef struke crveno-plavih i u proljećnom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Igor Janković: Volio bih da ostanem trener FK Borac Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Janković je po odlasku Zorana Milinkovića sa klupe Banjalučana tri puta predvodio crveno-plave i zabilježio remi u Vitezu (0:0), poraz na „Koševu“ od Sarajeva (3:0) i pobjedu nad Širokim Brijegom na banjalučkom Gradskom stadionu (2:1).

„Iskreno, ne bih imao ništa protiv da nastavim započeti posao sa prvom ekipom Borca. Još ćemo da vidimo neke stvari, tačnije kakva je atmosfera u ukupnom smislu, jer sam i u omladinskom pogonu započeo proces koji treba da se nastavi. Prihvatio sam da radim ovaj posao kada bi se malo ko odlučio na taj potez. U svlačionici sam zatekao totalno nestabilnu situaciju i nije bilo lako. Sve je bilo protiv nas i protivnici, ali i loš ambijent oko kluba. Kada podvučem liniju ispod tri kola mogu reći da smo izvukli i više od maksimuma. Ne treba donositi brze odluke, potrebno je sve izvagati, a mi smo tu da u interesu Borca radimo najbolje i pokušamo da ostvarimo takmičarske ambicije koje su pred nas postavljene. Još nismo izgubili šanse pred plej-of i u naredna četiri kola na proljeće tražićemo svoju priliku da se plasiramo u Ligu za šampiona“, rekao je Janković „Sportskom žurnalu“.

Bez obzira da li će ostati trener crveno-plavih na proljeće, a pominjano je nekoliko imena od Dragana Jovića do Branislava Krunića, Janković je dodao da postoji opcija da glavni dio priprema bude odrađen u Sloveniji ili Austriji.

„Planirano je da pripreme za proljećni dio sezone počnu između 8. i 10. januara. Najvažnije u svemu je da su fudbaleri otišli zadovoljni na zimski odmor, isplaćene su im plate, dobili su individualni plan i program rada, vidjećemo kada dođu na prozivku poslije testova šta su radili tokom odmora. Prvi dio priprema ćemo sigurno odratiti u Banjaluci, a poslije toga postoji mogućnost da glavni dio obavimo u Sloveniji ili Austriji, gdje bi odigrali četiri-pet utakmica za provjeru forme".

Borac „baca pare“ zbog loših odluka uprave?!

Puno bure u javnosti podiglo je stavljanje na transfer listu petorice igrača i to prije okončanja jesenjeg dijela šampionata, a posebno miljenika navijača i doskorašnjeg kapitena Borisa Raspudića.

„Poslije završetka takmičenja ne sjedimo skrštenih ruku, ne želimo da dovodimo ’brojeve’ u klub već duplo bolje igrače od postojećeg kadra. Obavili smo i neke razgovore i mogu da kažem da se radi o respektabilnim imenima, nekada i reprezentativcima BiH, koji bi mogli da podignu Borčevu igru i rezultate na viši nivo“.

Janković je na kraju razgovora za pomenuti sportski list priznao da bi takođe volio da ostane i u stručnom štabu selekcije BiH poslije odlaska Mehmeda Baždarevića jer smatra da bi to doprinijelo njegovom trenerskom razvoju, ali bi bilo dobro i za banjalučki klub.

„Neka me gaze, neka me tuku, volim Borac..."

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Ovaj Janković bi svašta nešto volio.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC