• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić za MONDO: Vidića bih stavio na Nejmara

Autor mondo.rs

Mladen Krstajić, ispred čijeg imena i dalje stoji vršilac dužnosti selektora", ne želi da se izjašnjava o toj funkciji, čeka odluku vrha Fudbalskog saveza Srbije. "Za Mundijal je najvažnije ostaviti sujete po strani i napraviti atmosferu

Mladen Krstajić je bio uz Slovoljuba Muslina koji je odveo Srbiju na Mundijal u Rusiji, a potom je Krstajić prihvatio ruku ljudi iz Saveza i pristao da bude selektor. Bar sa prefiksom "vd".

Iz Fudbalskog saveza su još ranije najavili da će odluka o novom selekotru, nakon razlaza sa Muslinom, biti doneta do kraja godine. Kraj godine je tu, a onaj ko je odgovoran za struku u Savezu - Goran Bunjevčević za MONDO je rekao da će za tri dana biti održana sednica Odbora za hitna pitanja na kojoj bi trebalo da bude doneta odluka o novom selektoru. Bunjevčević će da predloži a članovi Odbora da razmatraju...

U javnosti se, od razlaza sa Muslinom, spominjalo mnogo imena, od Dragana Stojkovića-Piksija, preko Veljka Paunovića, Aleksandra Stanojevića, Ivice Jovanovića, nekih stranaca, u poslednje vreme i trenera Zvezde Vladana MIlojevića, "trenera godine" po izboru FSS. Ali, kako god okrenuli, sve se potom vraćalo "na staro" - na Mladena Krstajića.

Krstajić je danas bio na svečanosti dodeljivanja "Zlatnih lopti" FSS najboljima za 2017. godinu. Ali, nije želeo da komentariše ništa što zanima sve one koje zanima fudbal u ovoj zemlji.

"Sačekajmo", glasio je "unikatni" odgovor Krstajića na sve pokušaje da iz njega "izvučemo" bar nešto. 

Na medijsku ofanzivu, odigrao je onako kako je i igrao na terenu - mirno, staloženo.

"Mislim da smo zasluženo dočekali da uživamo u poslednjim danima 2017. Napravljeni su odlični rezultati svih selekcija FSS, naravno tu su i Partizan i Crvena zvezda, koji će da prezime u Evropi, a nadam se da će ići i dalje. Zaista je zadovoljstvo biti deo fudbalske javnosti".

Kao učesnik Mundijala kao igrač, ali i zahvaljujući bogatoj karijeri, Krstajić je u poziciji da savetuje mlađe igrače. Šta je prvo što biste ih savetovali, šta je najvažnije što treba imati za tako jedno veliko takmilenje?

"Najvažnija je dobra atmosfera, temelj je najbitniji. Bez dobre atmosfere ne može ništa da se napravi. Svi mi imamo sujete, koje sada treba ostaviti po strani, da se svedu na minimum i da se dobro pripremimo. Svi mi u životu gledamo prvo sebi dobro, a onda i ostalima. Ako želiš sebi dobro, onda želiš dobro i grupi sa kojom radiš", kaže Krstajić.

Ako budete u poziciji da vi budete odgovorni za kreiranje te atmosfere, da li ćete uspeti u onome što nisu vaši prethodnici?

"Ako budem taj, otom-potom. Ne bih sada o tome, videćemo ako dođe vreme".

Ako biste sad mogli da igrate protiv Brazila (Srbija će u Rusiji biti još u grupi sa Švajcarskom i Kostarikom), kako biste igrali otvoreno, nadigravanje ili zatvoreno?

"Daleko je ta utakmica i u ovom momentu je teško pričati. Treba napraviti dobru analizu, pa tek onda da dam komentar".

Imamo li mi igrača koji može da čuva Nejmara? Ja bih, da mogu, izabrao vas da ga čuva, a koga biste vi?

"Ja bih izabrao... Nemanju Vidića!".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC