• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaler Rapida gađao džamiju u Kiseljaku!?

Autor mondo.ba

Mladi fudbaler bečkog Rapida Dejan Ljubičić na odmoru u Kiseljaku je gađao pivskim flašama lokalnu džamiju zbog čega je uhapšen, a tim povodom se oglasio i austrijski klub, najavivši kazne uprkos prihvaćenom izvinjenju.

 Dejan Ljubičić (20) i Daniel Sudar (21) gađali džamiju u Kiseljaku Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Državljani Austrije Dejan Ljubičić (20) i Daniel Sudar (21), inače igrač Viner Nojštata, privedeni su u policiju opštine Kiseljak zbog sumnje da su gađali džamiju na kojoj je oštećena fasada, saopštila je policija Srednjobosanskog kantona, a prenijeli mediji u Bosni i Hercegovini.

Zbog svog ponašanja su se u petak izvinili Medžlisu Islamske zajednice u Kiseljaku, čiji su predstavnici glavni imam Kenan ef. Bajrić, i predsjednik Nermin Merhemić prihvatili izvinjenje jer su se mladići iskreno pokajali zbog svog ponašanja.

"Ja hoću opet da se izvinim svima ovdje. Razgovarao sam ovdje sa dobrim ljudima. Ono što sam učinio, to se više neće desiti. Ja nisam takav karakter. Izvinjavam se svima muslimanske vjere, sigurno ću imati kontakt sa ovim ljudima", rekao je Ljubičić a sličnog mišljenja je i Danijel Sudar.

"Ja se izvinjavam. Stid me ovoga što sam napravio. Izvinjavam se prijateljima muslimanima, mojoj familiji", izjavio je Sudar.

O navedenom događaju je upoznat kantonalni tužilac, a protiv dvojice igrača biće preuzete zakonom propisane mjere.

S obzirom da je vijest dospjela do medija u Austriji, oglasio se i Rapid na svom zvaničnom sajtu.

"Ovaj incident oštro osuđujemo, a takvo ponašanje je neumjesno za fudbalera Rapida, koji bi trebao da bude svjestan svoje uloge uzora. Sastaćemo se sa Dejanom Ljubičićem nakon njegovog povratka sa odmora. On je mlad čovjek, koji žali zbog događaja. Siguran sam da nikada u budućnosti neće privući pažnju na sebe na ovakav način kako je to uradio", izjavio je Fredi Bikel, sportski direktor Rapida.

Na klupskom sajtu je takođe navedeno i da je Ljubičić već izrazio žaljenje zbog akta vandalizma, te da će popraviti načinjenu materijalnu štetu na džamiji, kao i to da će donirati određena sredstva vjerskoj zajednici.

U potpisu fotografije na kojoj se nalazi Ljubičić stoji i to da se njegov klub nada da će u 2018. godini Dejan Ljubičić biti spominjan samo u pozitivnom kontekstu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC