• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Oprez! Dostanić: Inat!

"Ne mora da se igra sa šest napadača da bi se igralo ofanzivno", kaže trener Partizana Stanojević. Ratko Dostanić: "Treba da pokažemo da smo i dalje psihički jaki!"

 Stanojević: Oprez! Dostanić: Inat! Izvor: MONDO

Pet krugova prije kraja maratonske trke za naslov prvaka Srbije, došlo je do smjene u vođstvu. Sada je lider Partizan, a Crvena zvezda zaostaje za sekund... Odnosno bod.

U 26. kolo Superlige, večiti rivali logično ulaze sa različitim raspoloženjem, ali i jedni i drugi poručuju da ništa još nije gotovo i da se upravo oni pitaju! Valjda zbog toga što se bliži i večiti derbi, 8. maja.

Taj derbi odlučivaće o tituli pod uslovom da crno, odnosno crveno-bijeli budu maksimalno uspješni na svim ostalim utakmicama, a iskustvo nas sve polako uči da niko ne može da računa na sve bodove u Superligi.

Partizan u subotu (19.00) dočekuje Metalac, a Crvena zvezda, dan kasnije (15.00) igra u Kuli protiv Hajduka.

"Očekuje nas teška utakmica. Metalac je hit proljećnog dijela prvenstva, pobjedili su Vojvodinu i Crvenu zvezdu. U sutrašnji meč ulazimo sa velikom dozom opreza i, nadam se, uz veliku podršku navijača na tribinama", rekao je novi trener Partizana Aleksandar Stanojević, koji je ekipu preuzeo prije dva kola sa "minus 4", a danas već ima "plus 1".

"Ovo je prilika koju ne smijemo da propustimo", dodao je Stanojević, svjestan da nije samo maksimalan učinak Partizana u dva meča sa njim na čelu razlog što se šampion vratio na prvo mjesto, već i mizeran učinak najvećeg rivala, koji je u istom periodu osvojio bod.

Od starta, Stanojević je najavljivao ofanzivni Partizan, a njegova filisofija biće na ispitu u subotu, jer se očekuje bunker Milanovčana.

"Ne morate da igrate sa šest napadača da bi ste bili ofanzivni. Želim da izgradim prepoznatljiv stil, da Partizan igra isto kod kuće i na strani. Moramo da nametnemo svoj način igre i da uvijek izgleda kako se protivnik brani 'bunkerom'", rekao je 37- godišnji trener.

Stanojević je ocijenio da ekipa ne osjeća pritisak zbog činjenice da je da, prvi put od početka šampionata, zauzima prvo mjesto ispred Crvene zvezde.

"Bolje je imati takvu vrstu pritiska, nego onu kada smo imali četiri boda manje od Crvene zvezde. Mislim da igrači nemaju pritisak, već ogromnu želju da pobjede. Trenutno razmišljaju samo o meču protiv Metalca", ocijenio je.

Strateg crno-bijelih izjavio je da je neizvjesnost trci za titulu dobra stvar za regularnost i kvalitet Super lige i da želi da stvori ekipu koja će imati igru i rezultate i na evropskom nivou.

"Partizan u startu svake utakmice vodi sa 1:0, jer ima najbolji tim, uslove za rad i navijače. Zbog toga nema alibija. Moj cilj je evropski Partizan. U ovom trenutku još ne igramo u potpunosti onako kako bih volio", zaključio je Stanojević.

Stanojević je rekao da će štoper Mladen Krstajić najvjerovatnije biti spreman za utakmicu, iako je u srijedu protiv Napretka zbog povrede izašao iz igre prije kraja meča.

Trener fudbalera Crvene zvezde Ratko Dostanić izjavio je da je ekipa svjesna da do kraja prvenstvena nema pravo na grešku i da je u nedjelju u Kuli očekuje veoma teška utakmica. Dostanić je vezao pet pobjeda od kada je nasljedio Vladimira Petrovića Pižona, računajući i pobjedu u polufinalu Kupa, ali je potom njegova ekipa stala.

"Znamo šta nas čeka u Kuli. Svjesni smo da nemamo izbora, osim da, kao i uvek, idemo na osvajanje sva tri boda. Daćemo sve od sebe jer jedino tako možemo da se vratimo na pravi kolosek", rekao je Dostanić.

Posao crveno-bijelima biće otežan jer u odbrani neće moći da računaju na dvojicu standardnih prvotimaca.

"Imamo određenih kadrovskih problema, zbog suspenzija neće moći da igraju Pavle Ninkov i Slavoljub Đorđević", slegao je ramenima trener crveno-bijelih.

Dostanić ima briga i u prednjim linijama tima, jer Zvezda nije dala gol 180 minuta. Ipak, trener se ne slaže da je to posljedica loše igre svih linija tima, jer je Zvezda stvarala šanse...

"U posljednja dva-tri meča stvorili smo najmanje 15 stopostotnih šansi i primili jedan gol. Meni je bitno da ekipa stvara šanse. Ujedno, za kratko vrijeme smo izgubili prednost, međutim, ova ekipa ima jak karakter, bili smo dugo prvi i znamo šta treba da radimo. Iz inata treba da pokažemo da smo i dalje psihički jaki i u Kuli ćemo dati sve od sebe da osvojimo bodove", dodao je.

Dostanić je rekao i da ga raduje to što će ekipa u nedelju u Kuli imati podršku navijača, koja je izostala u srijedu protiv Javora (0:1) zbog suspenzije beogradskog stadiona Marakana.

Odbrambeni fudbaler Crvene zvezde Nikola Mikić ocijenio je da ishod utakmice u Kuli zavisi isključivo od njegove ekipe. On bi trebalo da uskoči u startnih 11 umesto kažnjenog, a standardnog Ninkova.

"Hajduk je dobra ekipa, pogotovo kada igra na svom terenu. Ipak, sve zavisi od nas. Ako budemo odigrali kao nedavno protiv Vojvodine i OFK Beograda, sigurno ćemo trijumfovati", poručio je Mikić.

(agencije/MONDO, foto: partizan.rs, crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC