• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će se Zidan izvući iz ovoga?

Autor mondo.rs

"Lopta nije htela u gol", rekao je četiri puta. "Ne mogu to da objasnim", ponovio je tri puta Zinedin Zidan na konferenciji za medije posle poraza od Viljareala.

Real Madrid doživeo je drugi uzastopni poraz na "Santijago Bernabeu" stadionu u La Ligi, u utakmici u kojoj je ekipa uputila 28 šuteva od čega svega sedam u okvir gola.

Kristijano Ronaldo "tukao" je 11 puta, a Serhio Asenjo svega tri puta morao da interveniše, s tim da je jedna od tih odbrana bila spektakularna i presudna.

Na kraju, ekipa Zinedina Zidana primila je gol iz kontre u 88. minutu i posmatrala desetkovane fudbalere Viljareala kako proslavljaju prvu pobedu kluba u Madridu ikada – 0:1.

Sa jednim osvojenim bodom od mogućih devet u prethodna tri kola, Zidan je morao da nastavi odbranu pred ljutim novinarima, koji su o njegvom odlasku s klupe pisali i pre meča 19. kola La Lige, a koji će - sasvim izvesno - tražiti informacije u klubu o budućnosti francuskog trenera i posle desetog poraza Reala u prethodnih godinu dana.

Vreme prolazi, a Zidan ne uspeva da izvuče ekipu iz krize i, iako je za dve godine na klupi slavnog kluba osvojio osam trofeja, od čega dve Lige šampiona i jednu Primeru, sve je bliži sudbini nekolicine svojih prethodnika kojima predsednik Florentino Perez nije oprostio ni nagoveštaj sezone bez trijumfa u nekom takmičenju.

"U fudbalu postoje dva tima i ono što morate da uradite je da postigete jedan gol više od protivnika", pokušao je Zi-Zu da obori tenziju u "press" centru i naglasi da je njegov tim propustio previše prilika da bi pobedio.

"Pokušali smo danas to da uradimo", naglasio je Zidan, čija je prva zvezda - Ronaldo - stigla do 94 šuta ka golu ove sezone i samo jednog pogotka iz igre do sada!

"Nekorišćenje šansi ne znači da ste predvidljivi i da vas protivnik čita. Lopta jednostavno nije htela u gol. Ne mogu to da objasnim", osporio je Zidan konstataciju da je ovosezonski Real "providan" i da rivali znaju odakle i kako preti opasnost.

Ili bolje reći "opasnost".

Uz podsećanje da je u januaru 2016. Rafael Benitez smenjen, a Zidan postavljen za trenera Reala, nakon što je osvojio pet bodova više od aktuelnog učinka prvaka Španije, novinari su od Zidana pokušali da dobiju procenu kada će ekipa izaći iz crne serije koja trenutno izgleda ovako:

Barselona 0:3, Selta 2:2, Viljareal 0:1.

"Rezultati su bili negativni u poslednje vreme, ali možemo da promenimo ovo, možemo da se izvučemo, samo je potrebno da počnemo da pobeđujemo. I da pobeđujemo na dobar način. Nadam se da će to biti u četvrtak ili nedelju", rekao je Zidan, koji će prvo gostovati Leganes u Kupu, pa dočekati Deportivo u Madridu.

Ovaj poraz od Viljareala dobija na značaju ukoliko se nabroje svi povređeni i suspendovani igrači na koje Havijer Kaljeha Revilja nije mogao da računa ove subote: Roberto Sorijano, Leonardo Suarez, Bruno, Ruben Semedo, Nikola Sansone, Viktor Ruiz, Andres Fernandez... i prodati Sedrik Bakambu.

Kada potom bude odigran i revanš sa Leganesom na "Santijagu", Real će ući u veoma neugodnu seriju utakmica: vezana gostovanja Valensiji i Levanteu, pa meč sa Sosijedadom u Madridu, pre prve utakmice osmine finala Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom takođe u prestonici Španije.

Upravo je dvomeč sa liderom Lige 1 najavljivan kao presudan za Zidanovu sudbinu.

"Mi smo Real Madrid. I dalje smo živi, i dalje imamo nadu, a u fudbalu je dobra stvar što je sledeća utakmica već za tri dana", rekao je Zidan.

"Boli nas ovaj poraz, ali nećemo promeniti mentalitet, nastavićemo da razmišljamo pozitivno i gledamo unapred, da se borimo. Može da bude veoma nezgodno, jer je bolno, kada ne pobeđujete".


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC