• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Letjelo perje u Novom Sadu!

Fudbaleri Vojvodine očerupali su "ćurane" na Karađorđu, ali nisu uspjeli da se pomere ka četvrtom mestu, jer su pobjede ostvarili i Spartak i OFK.

 JSL: Letjelo perje u Novom Sadu! Izvor: MONDO

Iza leđa Partizana i Crvene zvezde, ostalo je isto rastojanje između timova koji se bore za izlazak u kvalifikacije za Ligu Evrope: Spartak 48, OFK Beograd 46, Vojvodina 40.

Mrežu "ćurana" prvo je u 15. minutu zatresao Marselo Pleč, poslije sjajno izvedenog slobodnog udarca mladog Vuka Mitoševića, svega 120 sekundi kasnije bilo je 2:0, kada je 16. gol u prvenstvu postigao kapiten Novosađana Dragan Mrđa.

Miroslav Vulićević lijepo je asistirao kapitenu, koji je glavom poslao loptu ka Budimiru Janoševiću. Golman Jagodine naizgled je odbranio, ali se lopta ipak zakoprcala u mreži. Do odlaska na poluvrijeme, divan gol postigao je Mario Đurovski, koji je slabijom, desnom nogom uspio da lobuje Janoševića, iako ovaj nije mnogo iskoračio ispred gol crte - 3:0.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena, Jagodinac Milan Bojović postigao je gol koji je poništen, ali je kasnije ipak dočekao jubilarni, deseti u šampionatu. Bojović je u 70. minutu smanjio na 3:1, ali to je bio samo uvod u novu majstoriju Novosađana. Ovog puta na scenu je stupio Dušan Tadić.

Mladi reprezentativac Srbije u 74. minutu, majstorski je izveo slobodan udarac i poput Bojovića, postigao deseti prvenstveni gol za konačnih: Vojvodina - Jagodina 4:1.

Jagodinci su u Novi Sad došli puni samopouzdanja, jer su u prethodna tri kola osvojili sedam bodova. S druge strane, Vojvodina je prethodni put kao domaćin bila poražena od Spartaka sa 1:0.

Značajnih šest bodova prednosti nad Vojvodinom, a zaostatak od dva boda za Spartakom, fudbaleri OFK Beograda zadržali su na teškom gostovanju u Ivanjici - 0:1.

Strijelac jedinog pogotka za "romantičare" bio je Saša Marković u 15. minutu.

Trener Javora Radovan Ćurčić upozoravao je pred ovaj duel da je njegov tim fizički i emotivno ispražnjen poslije, kako je okarakterisao, istorijske pobjede ekipe na stadionu Crvene zvezde u srijedu i da se iz tog ugla plaši meča sa OFK Beogradom.

Njegove zebnje su se obistinile, ali Ivanjičani bar ne moraju da brinu brigu oko ispadanja iz lige.

Dole, u borbi za opstanak, na posljednjem mjestu "izdvojila" se ekipa Mladog radnika, koja je doživjela i četvrti uzastopni poraz. Poslije Crvene zvezde (4:1), OFK Beograda (2:0) i Vojvodine (3:1), bodove iz meča sa Požarevljanima uzeli su i Čačani.

Kraj Morave: Borac - Mladi radnik 1:0, strijelac mladi Slađan Nikodijević na centaršut Nebojše Prtenjaka u 25. minutu.

Što poslije 26. kola ne dijele začelje sa Požarevljanima, fudbaleri BSK iz Borče mogu da zahvale Aleksandru Đukiću, koji je golom u 74. minutu poništio rano vođstvo Napretka na Omladinskom stadionu u Beogradu: BSK - Napredak 1:1.

U potrazi za bodovima koji bi ih otisnuli iznad crte, Kruševljani su u 16. minutu došli do vođstva, preko Predraga Pavlovića, ali su na kraju ipak uzeli samo bod, sa kojim su i dalje u opasnoj zoni.

Pred 26. kolo, BSK iz Borče promijenio je trenera, angažovan je Miodrag Radanović, a nezvanično je ostavku podnio i veći broj članova uprave kluba.

REZULTATI I PAROVI 26. KOLA:

SUBOTICA: Spartak - Rad 1:0 (1:0)
/Ubiparip 40/

ČAČAK: Borac - Mladi radnik 1:0 (1:0)
/Nikodijević 25/

BEOGRAD: BSK Borča - Napredak 1:1 (0:1)
/Đukić 74 - Pavlović 16/

IVANJICA: Javor - OFK Beograd 0:1 (0:1)
/Marković 15/

NOVI SAD: Vojvodina - Jagodina 4:1 (3:0)
/Pleč 15, Mrđa 17, Đurovski 27, Tadić 75 - Bojović 70/

BEOGRAD: Partizan - Metalac (19.00)

U nedjelju:

KULA: Hajduk - Crvena zvezda (15.00)
BEOGRAD: Čukarički - Smederevo (16.30)

TABELA: Partizan (-1) 63, Crvena zvezda (-1) 62, Spartak 48, OFK Beograd 46, Vojvodina 40, Jagodina 36, Javor 35, Metalac (-1) 34, Borac 31, Smederevo (-1) 29, Rad 28, Hajduk (-1) 25, Napredak 25, Čukarički 24 (-1), BSK 22, Mladi radnik 22.

PAROVI 27. KOLA (1. i 2. maj): Borac Čačak - Vojvodina, Crvena zvezda - Čukarički, Smederevo - Partizan, Metalac - BSK, Mladi radnik - Javor, Napredak - Spartak, OFK Beograd - Hajduk Kula, Rad - Jagodina.

LISTA STRIJELACA: Dragan Mrđa (Vojvodina) 16, Andrija Kaluđerović (Rad) 14, Gabrijel Kleo (Partizan) 10, Lamin Dijara (Partizan) 10, Dejan Lekić (Crvena zvezda) 10, Vojo Ubiparip (Spartak) 10, Milan Bojović (Jagodina) 10, Dušan Tadić (Vojvodina) 10...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC