• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Igrali se Kleo i Dijara

Partizan pobjedio i sačuvao prvo mjesto nakon 26. kola Superlige. Kleo zabilježio dva gola i asistenciju, Dijara jedan gol i dvije asistencije.

 JSL: Igrali se Kleo i Dijara Izvor: MONDO

Partizan poslije utakmice 26. kola ima "plus četiri" u odnosu na Crvenu zvezdu i zadržaće se na prvom mjestu Superlige bez obzira na rezultat meča u Kuli, gde u nedjelju gostuje "večiti rival".

Crno-bijeli igraju sve bolje, a posljedica toga je nova, treća uzastopna pobjeda pod vođstvom Aleksandra Stanojevića.

Poslije Rada (2:1) i Napretka(1:0), sljedeći koji se našao na putu "parnom valjku" bio je Metalac - 3:1 (2:0).

Proradio je i napadači tandem aktuelnog šampiona. Kleo je postigao dva i namjestio jedan gol, dok je Lamin Dijara, pored dvije asistencije, zabilježio 11. prvenstveni pogodak. Čast Metalca spasio je Bojan Pavlović u 90. minutu.

Ako je novi trener Partizana na prethodne dvije utakmice bio zadovoljan samo rezultatom, poslije Metalca konačno može da bude i igrom. Aktuelni šampion nije dozvolio da ga protivnik iz Gornjeg Milanovca ugrozi u namjeri da stigne do 20. pobjede, a na terenu je sve funkcionisalo po dogovoru iz svlačionice, osim u finišu meča kada je došlo do opuštanja.

Crno-bijelima, pored navijača, kojih je na stadionu bilo oko 8.000, pomogli su i gosti, odlučivši da ne igraju "bunker".

Najveća podrška Partizanu dolazila je sa južne tribine, gdje su Grobari preko cijele ograde istakli veliki transparent "Pesma se ori i ne prestaje". Njihova bakljada u 13. minutu bila je uvertira za prvi gola na stadionu u Humskoj...

Partizan je inicijativu krunisao u 15. minutu.Strijelac je bio Kleo, a asistent bio Dijara. Senegalac je kroz sredinu odigrao u prostor za Brazilca, koji je izbio sam ispred Živka Živkovića i lako ga savladao.

Crno-bijeli su u 24. minutu duplirali prednost. Strijelac i asistent ostali su isti.

Poslije ofsajda Misdongarda, sudija Igor Paunović pustio je akciju Partizana iz koje je postignut drugi gol...

Dijara je sa lijeve strane pronašao svog kolegu iz napada, koji je uspio da i ovaj duel sa golmanom Metalca riješi u korist "valjka".

Ovaj put Kleo je prebacio Živkovića i upisao 12. crticu na listi strijelaca.



Metalac nikako nije uspjevao da se oslobodi pristiska, a sve dileme oko pobjednika, ako ih je poslije golova Klea i bilo, riješene su na početku drugog poluvremena.

Brazilac se asistencijom revanširao Dijari, koji je poslije centaršuta sa lijeve strane u 49. minutu glavom postiže gol.

Metalac je do kraja uspio samo da smanji prednost domaćina. Bojan Pavlović je u 90 minutu postavio konačan rezultat iskoristivši vrlo dobro ubacivanje Nenadića.

Partizan je na prvi pritisak, koji donosi mjesto lidera u prvenstvu odgovorio na najbolji način. Na potezu je sada Crvena zvezda, koja mora da pobjedi Hajduk.

Crno-bijeli imaju 66 bodova, i barem do nedjelje, četiri više od "večitog rivala". Narednu utakmicu Partizan igra u Smederevu, a poslije nje dolazi, meč odluke - "večiti derbi" u Humskoj.

Metalac je osvojio 34 boda i u 27. kolu očekuje ga meč u Kragujevcu protiv BSK.

PARTIZAN: Božović, Knežević, Lomić, Jovanović, Stanković, Petrović (B. Jovanović), Tomić (Brašanac 75), Ilić (Davidov 55), Moreira, Kleo, Dijara.

METALAC: Živković, Pavlović, Nenadić, Otašević, Gojak, Dragutinović (Petrović 77), Vasić (Simović 46), Ivanović, Perić, Pavlović, Misdongard (Savićević 59).

(MONDO - foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC