• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Sicilijanski poljubac za Milan

Udri po nezainteresovanom Milanu! Posljednji tim, koji je do nogu potukao demotivisanog velikana je Palermo.

 SERIJA A: Sicilijanski poljubac za Milan Izvor: MONDO

Na Siciliji, "atentat" su izvršili Ćezare Bovo, Abel Hernandez i Frabrisio Mikoli: Palermo - Milan 3:1.

Već u 18. minutu bilo je 2:0 za Palermo i tada je već mogao da se nasluti drugi uzastopni poraz Milana, odnosno da su bukmejkeri bili u pravu kada su pobjedu domaćina "cijenili" sa skromnih 1.80.

Milan je naizgled oživio u 55. minutu, kada je na 2:1 smanjio Klarens Sedorf, ali je Mikoli na maestralan način, u 69. minutu, savladao Didu, tek da Leonardova četa zaboravi i na bod. Milan ostaje na samo jednoj pobjedi u svojoj istoriji na stadionu Renco Barbera.

Teško da postoji fudbalski objekat u Italiji na kojem Milan ima manje pobjeda.

Od drugog Mikolijevog gola, a 17. u prvenstvu, Palermo je mogao ili morao da dokusuri Milaneze. Prvu stopostotnu priliku propustio je Havijer Pastore, koji je bio sebičan u situaciji kada je mogao da asistira Mikoliju za drugi pogodak, a potom je dve idealne prilike upropastio Edison Kavani, suvišnim potezima.

Kuriozitet predstavlja podatak da je Palermo, koji trenira Delio Rosi, posljednja tri meča na svom terenu u prvenstvu dobio rezultatom 3:1.

Milan u finiš prvenstva ulazi sa jadnom formom, odnosno jednom pobjedom u posljednjih sedam mečeva u Seriji A, ali je ekipa odavno izgubila takmičarske motive, jer su Roma i Inter odmakli u trci za titulom, a trenutno četvrtoplasirani Palermo teško može da bodovno ugrozi rosonere.

Fabrisiju Mikoliju (30) nedostaje bod da se izjednači sa najboljim strijelcem u istoriji Palerma. I dalje taj rekord, od 62 gola, drži Karlo Radiće.

Mikoli je 1991. godine počeo da igra za mlađe kategorije Milana.

Inter trenirao za Barselonu

Fudbaleri Atalante uspjeli su malo da otežaju trening igrača šampiona Italije pred put u Barselonu, gdje će Inter u srijedu braniti 3:1 u revanšu polufinala Lige šampiona.

Ipak, nerazuri su poslije 0:1 u petom minutu, stigli do ubjedljivih 3:1 na kraju premijernog meča 35. kola Serije A, tako da će bar do nedjelje uveče biti lideri na tabeli.

Preokret na Meaci nagovjestio je Dijego Milito, koji je u 24. minutu lobovao Ferdinanda Kopolu, u 35. minutu već je bilo 2:1 za Inter, kada je Mekdonald Mariga sa pet metara prvo pogodio Sulija Muntarija u noge, a potom i zatresao mrežu, a miran finiš utakmice obezbjedio je Kristijan Kivu, bombom sa 25 metara.

Igrao se 78. minut, kada je Kopola šut Rumuna uspio samo da preusmjeri do stative, od koje se lopta vratila u gol - 3:1.

Simone Tiriboki je u petom minutu iskoristio grešku Marka Materacija, poslije čega je Inter primio prvi gol u Seriji A, na Meaci, još od 9. januara i duela sa Sijenom (4:3).

Kada je sudija odsvirao kraj, trener Intera Žoze Murinjo upisao je 135. uzastopnu utakmicu u prvenstvu u kojoj nije poražen kao domaćin. Serija je počela 23. februara 2002. godine, kada je Beira Mar pobjedila njegov tadašnji tim, Porto.

Milito je došao do 20. gola u šampionatu, ali je Antonio Di Natale sa 24 pogotka i dalje veliki favorit u trci za titulom "kapokanonjeri".

Do završetka meča između Rome i Sampdorije (nedjelja, 20.45), Inter će biti prvi na tabeli sa dva boda više od "vučice". Dejan Stanković bio je starter u timu Intera, ali on neće imati pravo da igra protiv Barselone, zbog žutih kartona.

PAROVI I REZULTATI 35. KOLA:

Inter - Atalanta 3:1 (2:1)
/Milito 24, Mariga 35, Kivu 78 - Tiriboki 5/

Palermo - Milan 3:1 (2:0)
/Bovo 9, Mikoli 18, 69 - Sedorf 55/

U nedjelju (15.00):

Bolonja - Parma
Fiorentina - Kjevo
Đenova - Lacio
Juventus - Bari
Livorno - Katanija
Napoli - Kaljari
Udineze - Sijena
Roma - Sampdorija (20.45)

TABELA: Inter (+1) 73, Roma 71, Milan (+1) 64, Palermo (+1) 58, Sampdorija 57, Napoli 52, Juventus 51, Đenova 48, Parma 46, Fiorentina 46, Bari 43, Kjevo 41, Kaljari 41, Katanija 40, Udineze 39, Lacio 37, Bolonja 36, Atalanta (+1) 34, Sijena 30, Livorno 26.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC