• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Kajkut opet iščupao Borac!

Banjalučki Borac teško je slomio Travnik (1:0) u 25. kolu Premijer lige BiH, ali se sa tri boda ponovo izjednačio sa Željezničarem na vrhu tabele.

 PREMIJER BiH: Kajkut opet iščupao Borac! Izvor: MONDO

Izabranici Zorana Marića imali su inicijativu tokom svih 90 minuta utakmice na Gradskom stadionu, ali nisu uspjeli da zatresu mrežu travničkog golmana sve do nadoknade vremena, kada je iz opravdano dosuđenog penala pogodio Saša Kajkut.

Crveno-plavi su igrali vidno umorni od prethodnog ritma srijeda- nedelje, ali i bez povrijeđenih Vuleta Trivunovića, Dragomira Vukobratovića i Srđana Grahovca.

Borac je atakovao, ali nije stvorio previše dobrih prilika. Najbolju je u samom finišu prvog dijela propustio Ljubiša Vukelja, kada je sa pet metara glavom šutirao pored gola.

U nastavku su Banjalučani pola sata imali brojčanu prednost zbog isključenja Sarajčića, što je bio ključni detalj da Borac stigne do trijumfa.

Poslije pogotka Kajkuta, koji je u posljednje tri utakmice postigao isto toliko golova, uslijedilo je veliko slavlje i upad navijača na teren, pa je susret bio nakratko prekinut.

Sada su Banjalučani opet ispred sarajevske "plave lokomotive" zahvaljujući boljem međusobnom omjeru, i s pravom se nadaju šampionskoj tituli.

Sa druge strane u Mostaru, Zrinjski je pogocima Marija Ivankovića iz penala, Vlade Zadre i Krešimira Kordića, riješio pitanje pobjednika sa sarajevskim Olimpikom (3:0) u prvom poluvremenu.

Domaći bez milosti



U ranije igranim nedeljnim utakmicama 25. kola Premijer lige BiH, domaćini nisu prepustili ni bod gostujućim timovima.

Fudbaleri Laktaša poraženi su u Širokom Brijegu (3:0), Sarajevo je izgubilo od Zvijezde u Gradačcu (2:1), dok je u Istočnom Sarajevu Slavija rutinski savladala Velež (2:0).

Izabranici Dragoslava Stepanovića, koji su na "Pecaru" stigli da se brane i pokušaju da odigraju na "nulu", poklekli su u drugom poluvremenu. Golove za domaćina postigli su Dalibor Šilić iz penala i Varea, a za ubjedljiv poraz Laktašana postarao se Veselko Mišić u samom finišu.

"Sokolovi" su nadigrali Velež u svim segmentima susreta u Istočnom Sarajevu. Slavija je povela sjajnim golom Vlastimira Jovanovića sa dvadesetak metara, dok je tačku na i stavio Nedim Oglečevac u nastavku meča.

U Gradačcu je Zvijezda pobijedila Sarajevo i unazadila "bordo" tim u trci za Evropom.

Sarajlije su povele u 11. minutu pogotkom Alena Škore, ali je nešto kasnije rezultat na početak vratio vezista tim iz Gradačca Srđan Savić.

Početkom drugog dijela, trener Zvijezde Zoran Ćurguz isključen je zbog svađe sa sudijom, nakon nekoliko sumnjivih odluka Vladimira Dominikovića.

Iako bez šefa struke na klupi, Amir Hamzić je na asistenciju Rajka Stankovića pogodio mrežu golmana Sarajeva Muhameda Alaima za velika tri boda u borbi za opstanak.

U subotnjim susretima, Željo se pobjedom nad Modričom (3:0) vratio na kratko na čelo tabele, obzirom na nepovoljan rezultat iz Banjaluke.

PREMIJER LIGA BIH 25. KOLO:

Slavija - Velež 2:0 (1:0)
/Jovanović 14, Oglečevac 66/

Zvijezda - Sarajevo 2:1 (1:1)
/Savić 22, Hamzić 81 - Škoro 11/

Široki - Laktaši 3:0 (0:0)
/Šilić 52 pen, Varea 72, Mišić 90/

Borac - Travnik 1:0
/Kajkut 90+4 pen/

Zrinjski - Olimpik 3:0
/Ivanković 27, Zadro 32, Kordić 42/

U subotu:

Rudar - Sloboda 1:0 (0:0)
/Džafić 45/

Čelik - Leotar 0:1 (0:0)
/Zečević 68/

Željezničar - Modriča 3:0 (2:0)
/Popović 6, 39, Bekrić 78/

TABELA: Borac 50, Željezničar 50, Široki Brijeg 42, Zrinjski 42, Sarajevo 39, Velež 37, Leotar 37, Zvijezda 33, Olimpik 32, Slavija 32, Rudar 31, Sloboda 30, Travnik 30, Čelik 29, Laktaši 25, Modriča 24.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC