• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi predstavio stručni štab "zmajeva"

Autor mondo.ba

U Trening centru FSBiH u Zenici u ponedjeljak je zvanično predstavljen kompletan stručni štab fudbalske reprezentacije BiH.

Na konferenciji za novinare selektor Robert Prosinečki govorio je o predstojećim obavezama „zmajeva“.

"Juče smo počeli sa pripremama za utakmice u Americi i do sada smo odradili jedan trening. Šerbečiću je dopušteno da napusti kamp zbog potpisa ugovora sa inostranim klubom i on neće nastupati u predstojećim susretima. Nažalost, još jedan igrač će otpasti sa spiska. Medunjanin, Šehić i Kvržić će nam se pridružiti u SAD“.

Selektor smatra da će susreti sa Amerikom i Meksikom biti od koristi za naš tim:

"Imamo talentovanu U21 generaciju igrača koje smo pozvali za ovu akciju. Dobro će nam doći ove utakmice jer će mladi igrači imati dvije jake provjere, a vidjećemo i ko može konkurisati za A selekciju u Ligi nacija. Pristupićemo profesionalno i vjerujem da će igrači pokazati kvalitet i odigrati kvalitetne utakmice“, rekao je Prosinečki

Za dva dana reprezentacija BiH će saznati imena protivnika u UEFA Ligi nacija.

"Svi potencijalni rivali su atraktivni i jaki. Biće to zanimljivo takmičenje kroz koje se može izboriti plasman na EURO. Imamo dovoljno vremena da spremno dočekamo Ligu nacija i naravno, pristupićemo tim utakmicama maksimalno ozbiljno“, poručio je selektor BiH.

Jedan od pomoćnika Prosinečkom biće Gordan Ciprić koji se danas predstavio bh javnosti:

"Drago mi je što sam dobio priliku da radim u stručnom štabu reprezentacije BiH. Ambicije su jasne, a to je odlazak na Evropsko prvenstvo. Smatramo da imamo kvalitet da to i ostvarimo“, kaže Ciprić.

Trener u stručnom štabu je i Dragan Spasić koji je, kao i Ciprić, već sarađivao sa Robertom Prosinečkim. Spasić o novom poslu kaže:

„Prvi utisci su fenomenalni i drago mi je što sam tu. Svi znamo koji nam je cilj – plasman na veliko takmičenje i nadamo se da ćemo ga ostvariti.“

Elvir Rahimić koji je za najbolji bh tim odigrao 40 utakmica, takođe će imati ulogu u stručnom štabu.

„Velika je stvar za mene biti ponovo uz reprezentaciju. Ovaj put u drugoj ulozi, ali to je veliki korak za nas u našim trenerskim karijerama. Očekujem da uz jedan ozbiljan rad možemo ostvariti uspjeh i plasirati se na naredno Evropsko prvenstvo“, izjavio je Rahimić.

Golmane će trenirati Kenan Hasagić koji je u igračkoj karijeri 44 puta branio mrežu našeg nacionalnog tima. Hasagić je takođe oduševljen novim poslom:

„Čast je i zadovoljstvo biti u stručnom štabu reprezentacije. Kao igrač nisam imao priliku da nastupim na velikom takmičenju, ali nadam se da ću kao trener. Pred nama je mnogo posla i moraćemo uložiti puno truda da to i ostvarimo.“

Sutra u 17 časova u Trening kampu reprezentativci će odraditi trening koji će za prestavnike medija biti otvoren prvih 15 minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC