• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džomba: Mafija! Adžić: Nismo bili dobro došli

Cirkus u Kuli!

 Džomba: Mafija! Adžić: Nismo bili dobro došli Izvor: MONDO

Organizator meča, suspendovani finansijer Hajduka Nikola Džomba optužuje rukovodstvo i sve koji su bez ulaznice ušli na stadion "da se radi o mafiji", a gosti iz Beograda tvrde da nisu dobro došli.

Crvena Zvezda je pobijedila Hajduk rezultatom 1:0, a meč je imao i predigru u vidu rata dva rukovodstva. Na kraju, predsjednik crveno-bijelih Vladan Lukić završio je na sjevernoj tribini sa najvatrenijim navijačima Zvezde, jer mu nije dozvoljeno da meč prati iz lože.

"Vi kažete nema mafije... To je mafija. Ako neko na silu uđe i ako ne mogu organi reda da ga spriječe da ne uđe na stadion bez ulaznice... Što nisu otkupili sve ulaznice koje su ponuđene danas? Nisu ni to otkupili, nego su morali da sve puste na stadion", pričao je Džomba novinarima, optužujući Crvenu zvezdu da je svoje navijače uvela na tribinu bez ulazica, a da je Hajduk te ulaznice ponudio na vrijeme.

Na pitanje zašto nije štampan pun kapacitet stadiona, Džomba je odgovorio.

"Nije štampano 5.000. Što da štampam 5.000? Mi nemamo nikad više od 200, 300 gledalaca. I to je bilo prodato. Naknadno su štampane, ali Zvezda nije htjela (da ih kupi). Imamo pismeni dokaz sa sastanka u četvrtak gde je Crvena zvezda decentno rekla da neće ulaznice", tvrdi Džomba, koji je dan pred utakmicu suspendovan na šest mjeseci iz fudbala zbog optužbi na Skupštini FSS gdje je između ostalog rekao da će "šampion postati tim koji ima dobre odnose sa Hajdukom".



Kasnije, u intervjuu za MONDO, Džomba je dodao da će "Zvezda biti šampion ako pobjedi u Kuli, a da će Partizan biti šampion ako Hajduk pobjedi Zvezdu".

Pred duel dva tima u nedjelju, dugo je trajao rat izjavama oko raspodjele ulaznica. Džomba je prvo tražio da se igra pred praznim tribinama, potom je najavio da će cijena ulaznica za navijače Zvezde biti 10.000 dinara, pa se čak moglo čuti da je Džomba otkupio sve ulaznice i poceo one za sjevernu tribinu.

Sa druge strane, iz Ljutice Bogdana, stigla je ponuda da Zvezda otkupi sve karte za tribinu predviđenu za navijače gostujućeg tima.

"Informacije iz Zvezde da će nam fakturom platiti? Zašto nisu platili u petak? Ili u četvrtak? Ako su htjeli da plate... Postavite vi mediji to pitanje zašto nisu htjeli da plate u četvrtak kada smo mi htjeli da im damo?", pitao je Džomba.

"Zbog čega? Kakvo je to opravdanje?", dodao je Džomba, tvrdeći da je Hajduk u početku htio da proda ulaznice, ali da su kasnije Delije ušle na silu.

"To je nasilnički akt upadanja na teren, zato nam je i takvo prvenstvo..."

Sa druge strane, sportski direktor Zvezde Adžić, iznio je svoje viđenje problema.

"Pošto je bilo tenzije i zbog toga što smo vidjeli da nismo dobro došli na ovom stadionu, željeli smo da gledamo utakmicu zajedno sa navijačima na tribinama", rekao je Adžić, koji je potom objasnio da je predsjednik Lukić otišao na tribinu sa Delijama kada je vidio da im organizator ne dozvoljava da uđu na tribine.



"On (Lukić) je otišao prije utakmice do navijača, pošto uprava Hajduka nije pustila da se uđe na stadion, da ih smiri da ne bi došlo do incidenta", rekao je Adžić, koji je naglasio da će u Zvezdi već narednog dana svi zaboraviti na Kulu i sve što se tamo događalo.

Na konferenciji za medije poslije meča, portparol Crvene Zvezde Marko Nikolovski rekao je da "je Hajduk organizacijom utakmice na ovaj način potvrdio da ne zaslužuje da se nalazi u Superligi".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC