• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U-21: BiH deklasirala Tursku

Mlada fudbalska reprezentacija BiH nadigrala je vršnjake iz Turske (4:1) u prijateljskoj utakmici u Tuzli.

 U-21: BiH deklasirala Tursku Izvor: MONDO

Nemanja Bilbija i Adin Džafić pobrinuli su se da BiH poslije 15 minuta utakmice na "Tušnju", ostvari dvostruku prednost, u 31. minutu smanjio Omer Šišmanoglu, da bi desetak minuta prije kraja Muhamed Mujić prelomio utakmicu. U sudijskoj nadoknadi Adnan Zahirović stavio je tačku na "i".

Već u prvom napadu prve međunarodne utakmice nakon rata u Tuzli, napadač novosadske Vojvodine, iako rovit zbog nedavne povrede, postigao je prvi gol za vođstvo BiH.

Golman Turske je promašio loptu, a bivši igrač banjalučkog Borca je klizećim startom ubacio u gol - 1:0.

Poslije prekida i "svijeće" u šesnaestercu u 15. minutu, uslijedio je glavomet u kojem se najbolje snašao Džafić i sa sedam, osam metara zakucao loptu u mrežu - 2:0.

Međutim, Turci se vraćaju u utakmicu petnaestak minuta kasnije zahvaljujući lošoj reakciji odbrane malih "zmajeva".

Poslije centaršuta iz slobodnog udarca napadač Kajzerija Šišmanoglu, je iz drugog pokušaja glavom savladao Ibrahima Šehića - 2:1.


Posebno agilan bio je Bilbija, što svakako nije promaklo selektoru A reprezentacije BiH Safetu Sušiću, koji je posmatrao meč sa tribina tuzlanskog stadiona.

U nastavku, Tulić nije želio da rizikuje obnavljanje povrede Bilbije, pa je uveo Muhameda Mujića, koji mu se u 78. minutu zahvalio pogotkom.

Iskosa sa desne strane je plasirao loptu ispod rezervnog golmana Babakana za 3:1, a preslikan pogodak, samo sa lijeve strane, postigao je igrač zeničkog Čelika Zahirović, koji je u 93. minutu stavio tačku na "i" - 4:1.

Sve u svemu, odlična partija izabranika Branimira Tulića, koji su mogli i ubjedljivije da savladaju Turke što svakako predstavlja ohrabrenje pred nastavak kvalifikacija za EP 2011. godine u Danskoj.

BiH: Šehić (od 90. Hadžić), Vranješ (od 90. Kožul), Savić (od 55. Aničić), Šunjić, Bunoza (od 90. Mršić), Kiso, Galešić (od 82. Zahirović), Sesar (od 76. Bekić), Bilbija (od 50. Mujić), Džafić (od 63. Stevanović), Subašić (od 67. Višća). Selektor: Branimir Tulić.

TURSKA: Gomen (od 46. Babacan), Simsek (od 46. Tok), Kesimal (od 46. Kurtulug), Basdas, Kojbaši, Gejlan, Gule, Fajn, Kose, Šišmanoglu (od 46. Ajgunes), Pektemek (od 55. Sahin). Selektor: Rašit Četiner.

BiH se trenutno nalazi na četvrtom mjestu u Trećoj grupi iza selekcija Velsa, Italije i Mađarske.

TABELA: Vels 13 (6), Italija 10 (6), Mađarska 9 (5), BiH 7 (5), Luksemburg 4 (8).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC