• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin dan u UEFA

Autor mondo.rs

Crveno-beli iz dva razloga imaće kontakt sa evropskom kućom fudbala ovog četvrtka.

 Zvezdin dan u UEFA Izvor: Alexander Scheuber/Bongarts/Getty Images/Guliver

/od reportera Monda iz Antalije/

Važan dan za Crvenu zvezdu.

U popodnevnim satima ovog četvrtka pravni tim beogradskog kluba pokušaće pred Disciplinskom komisijom UEFA da preinači kaznu zbog podrške navijača generalu Ratku Mladiću koja je dovela do plaćanja 50.000 evra i praznih tribina za beogradski duel protiv CSKA Moskve u šesnaestini finala Lige Evrope.

Nadaju se crveno-beli da će "disciplinci" pokazati razumevanje i, poput letošnjeg slučaja Hajduka iz Splita, ublažiti odluku, odnosno, dozvoliti publici da dođe na stadion Rajko Mitić 13. februara u 18 časova.

Među argumentima koje će Zvezda koristiti je i broj dosad prodatih ulaznica, koji je veći od polovine ukupnog kapaciteta. Upravo to pomoglo je Splićanima da im žalba bude usvojena.

Podsetimo, srpski vicešampion kažnjen je zbog transparenta "Hiljadu doživotnih da su ti dali častan Srbin tebe slavi", koji se pojavio među navijačima na gostovanju u Belorusiji.

Nedavno su se tim povodom oglasili ruski navijači, koji su naveli da su oni napravili i uneli sporan transparent na tribinu stadiona BATE Borisova.

Zanimljivo je da ovaj slučaj nije pokrenut direktno iz UEFA, već je Zvezdu prijavio čovek iz FARE, nevladine organizacije koja se bavi diskriminacijom, a koji po priči ljudi iz kluba uopšte i nije bio na utakmici, već je istu gledao na televiziji.

Drugi razlog zbog kojeg će predstavnici Crvene zvezde kontaktirati Nion jeste spisak igrača za Ligu Evrope.

U ponoć ističe rok za njegovo slanje, a sa prethodne liste 25 igrača obrisani su Gelor Kanga i Rikardinjo, dok su nova imena El Fardu Ben i Stefan Hajdin.

Videćemo da li će se do večeras nešto promeniti, jer ima prostora za još jednu dopunu, a Zvezdi je neophodna zamena za Gelora Kangu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC