• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbija: Vjerovatno nema ništa od Mađarske

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Fudbaler Zrinjskog i reprezentacije Bosne i Hercegovine Nemanja Bilbija izjavio je našem portalu da je čuo da ima neke ponude iz Mađarske, ali i dodao da će najvjerovatnije ostati u mostarskom klubu.

Banjalučanin je ponajbolji igrač u posljednjih nekoliko sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pa mu je novi selektor "zmajeva" Robert Prosinečki uputio poziv za sjevernoameričku turneju.

Bilbija je ušao s klupe u prvoj utakmici protiv SAD (0:0), dok u susretu sa Meksikom nije dobio priliku (0:2), ali je za vrijeme njegovog odsustva "preko Bare" na stadion "Pod Bijeli brijeg" stiglo nekoliko ponuda od mađarskih klubova, prenijeli su sarajevski mediji i ustvrdili da će nekadašnji napadač banjalučkog Borca karijeru nastaviti u Mađarskoj.

U izjavi za MONDO, Banjalučanin je rekao da je čuo za jednu ponudu iz Mađarske, ali da će, kako sada stoje stvari, vjerovatno i na proljeće nositi dres "plemića".

"Ne znam da postoje tri ponude, znam za jednu i veliko je pitanje da li ću ići. Vjerovatno ostajem. Ne mogu da kažem koji klub je u pitanju jer vjerovatno nema ništa od toga", rekao je Bilbija kojeg smo "uhvatili" u pauzi vožnje prema Mostaru.

Bilo kako bilo, Bilbija je ove sezone u šampionatu BiH postigao je osam golova i četvrti je strijelac prvenstva, a pritom je upisao i četiri asistencije što je privuklo mnoge inostrane klubove. 

Posljednje ekipa, koja je prije Mađara bila zainteresovan za njegove usluge, bila je švedska Bromapojkarna.

Bilbiju, koji je sa Borcem, Sarajevom i Mostarcima osvajao titule, ugovor za Zrinjski veže još 18 mjeseci, a u karijeri je još nastupao za Split u Hrvatskoj i novosadsku Vojvodinu u Srbiji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC