• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati odložili kolo zbog smrti Ćustića

Da li baš uvek mora da se uči na sopstvenim greškama (tragedijama), pitaju se u Hrvatskoj posle pogibije fudbalera Zadra Hrvoja Ćustića.

 Hrvati odložili kolo zbog smrti Ćustića Izvor: MONDO

Sve utakmice 27. kola prvenstva Hrvatske u fudbalu odložene su zbog tragične smrti fudbalera Zadra Hrvoja Ćustića.

Za jedan dan, sa subote za nedelju, redovno kolo su pomerili košarkaši, dok će mečevi hrvatske lige u rukometu i odbojci ovog vikenda početi minutom ćutanja.

Ćustić je u četvrtak preminuo od posledica frakture lobanje i krvarenja u mozgu.

Do fatalne povrede došlo je na početku prvoligaškog okršaja Zadra i Cibalije, prošle subote, kada je mladić posle klizećeg starta protivničkog igrača udario glavom o zaštitni betonski zid, blizu aut-linije Zadrovog stadiona.

U Hrvatskoj se posle Ćustićeve smrti podigla velika medijska hajka na fudbalske zvaničnike, a ključno pitanje glasi: kako je uopšte moguće da se utakmice igraju u takvim uslovima i da li baš uvek mora da se uči na sopstvenim greškama, odnosno na tragedijama?

"Nemojte me pitati da li se ovo moglo izbeći, nakon svake tragedije postavlja se takvo pitanje. Posle smo uvek pametniji. Činjenica je da je zid bio udaljen od terena više od dva metra, što zadovoljava propise UEFA. Zadar može i dalje da igra utakmice na svom stadionu, ali sigurno je da će svima biti teško da gledaju u zid koji je mladog Hrvoja koštao života", izjavio je Igor Štimac, prvi čovek Udruženja prvoligaša i nekadašnji reprezentativac Hrvatske.

Saučešće porodici nastradalog fudbalera uputio je i predsednik UEFA Mišel Platini, a portparol Evropske fudbalske unije Vilijam Galjar istakao je da je nedopustivo postojanje betonskog zida uz teren.

"Prvi put u životu čujem da neki stadion, na kojem igra prvoligaš, nema normalnu ogradu, nego veliki betonski zid. To je nedopustivo. Ova tragedija mora da odvede ka promenama", jasan je Galjar.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC