• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi crveni za Nikolu Milenkovića u Seriji A

Autor mondo.rs

U razmaku od stotinak sekundi, 20-godišnji Beograđanin primorao je arbitra Maresku da mu pokaže dva žuta kartona.

Nikola Milenković isključen je danas prvi put u Seriji A nakon što je arbitra Fabija Maresku primorao da mu pokaže dva žuta kartona u razmaku od stotinak sekundi.

Mladi srpski štoper, koji je danas šesti put igrao za prvi tim Fiorentine (mada, ponovo na poziciji desnog beka), napravio je oštar prekršaj u 83. minutu utakmice na "Atleti Azzurri d'Italia" stadionu u Bergamu, a potom zakasnio u duelu sa Alehandrom Gomezom, povukao ga za dres sa leđa i meč završio nešto ranije od ostalih.



Srećom po njega, Atalanta u preostalih desetak minuta nije uspela da iskoristi brojčanu prednost, pa je rezultat duela 25. kola italijanskog šampionata ostao - 1:1 (1:1).

Domaćine, umorne od velike borbe sa Borusijom iz Dortmunda u četvrtak uveče (3:2) u Ligi Evrope, presekao je gol Milana Badelja u 16. minutu ali su crno-plavi uspeli da poravnaju u nadoknadi prvog dela igre pogotkom Andree Petanje na pas Gomeza.

Kao igrač Partizana, Milenković je na 44 utakmice samo jednom isključen i to 23. avgusta 2016. kada je takođe kasneći na jedan duel na sredini terena startovao na Petra Bojića iz Čukaričkog i naneo mu povredu ukrštenih ligamenata kolena.

U nastavku su timovi Đan Pjera Gasperinija i Stefana Piolija malo spustili gardove i tražili pogodak, ali sve vreme vodeći računa da ne budu previše otvoreni i ugroze, za Italijane, uvek dragocen bod.

Milenković, rođen 12. oktobra 1997. u Beogradu, prešao je iz Partizana u Fiorentinu u julu prošle godine, debitovao je 22. decembra u pobedi nad Kaljarijem na Sardiniji (0:1), kada je ušao u igru u 84. minutu, a samo četiri dana kasnije igrao je 90 minuta u porazu od Lacija (1:0) u četvrtfinalu Kupa.

Na drugi nastup u ligi čekao je do 28. januara kada je odigrao 17 minuta u porazu Viole od Verone na "Frankiju" 1:4, a onda pobrao aplauze za prva dve dve utakmice u ulozi startera - 4. februara igrao je svih 90 minuta kao štoper u meču trijumfu u Bolonji (1:2), a onda i ceo meč kao desni bek u porazu od Juventusa (0:2).

Neminovno, posle tri vezana meča u ulozi startera, moraće na "hlađenje" u narednom kolu kom Fiorentina dočekuje Kjevo.





Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC