• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted nema ideju, nema igru, ali ima De Heu!

Autor mondo.rs

Sevilja je na "Pichuanu" fudbalski obrukala Murinjov tim, čije zvezde nisu bile dostojne dresa kog nose, ali od 25 udaraca ka golu Davida De Hee - nijedna lopta nije bila dovoljno dobra za špansku hobotnicu. Šahtjor "okrenuo" Romu!

Fudbaleri Mančester junajteda nisu stvorili šansu vrednu pomena ove srede uveče na "Ramon Sančez Pichuanu", na kom je hladnokrvno - kao da njegov tim radi sve ono što je zamislio - trofejni menadžer Žoze Murinjo posmatrao spektakularno izdanje Davida De Hee...

...najzaslužnijeg čoveka zbog kog slavni engleski klub i dalje ima šanse za plasman u četvrtfinale Lige šampiona:

Ni 25 udaraca prema golu španske hobotnice nije bilo dovoljno za makar "minimalac" pred revanš na "Old Trafordu":

Sevilja - Mančester junajted 0:0!

Menadžer "đavola" Žoze Murinjo insistirao je na tome da roviti Ander Erera počne utakmicu isto koliko i na tome da ostavi Pola Pogbu na klupi, tako da je 194 centimetara visokom Nemanji Matiću pridodao centimetar nižeg Skota Mektomineja u nameri da visokim defanzivnim vezistima zaštiti poslednju liniju odbrane i naročito Davida De Heu.

U prvih 45 minuta fudbala u Andaluziji, slavni klub sa "Old Traforda" nije stvorio šansu za gol, kako se dogodilo da brzi, vešti i uporni fudbaleri italijanskog trenera Vinćenca Montele do pauze ne postignu bar tri... teško je objasniti.

Zapravo nije - odgovor je De Hea!



Verujte, itekako bi potrajalo nabrajanje stopostotnih šansi koje je španska hobotnica na golu Junajteda poslala u nepovrat: Hoakin Korea, Luis Murijel, Franko Vaskez, Pablo Sarabija, Hesus Navas... Svi oni, neki i više puta, imali su "zicere" koje bi u Primeri verovatno pretvorili u ubedljivo vođstvo na poluvremenu, ali ove srede uveče nisu uspeli. I verovatno dugo neće razumeti kako...

Videćemo šta donosi drugo poluvreme, Sevilja je u prvom u svim elementima igre očitala lekciju ekipi koja nije prikazala igru dostojnu grba na levoj strani grudi.

Evo jedne od intervencija maestralnog golmana.



Sevilja: Riko - Navas, Merkado, Langle, Eskudero - Banega (od 89. Pizaro), Nzonzi - Sarabija, Vaskez (od 84. Ramirez), Korea – Murijel.

Mančester junajted: De Hea - Valensija, Smoling, Lindelof, Jang - Mektominej, Matić - Erera (od 17. Pogba), Mata (od 80. Marsijal), Sančez (od 75. Rašford) – Lukaku.

Daleko odatle, ali ne na svojoj urušenoj "Donbas areni" u Donjecku, fudbaleri Šahtjora pokušaće da ponove podvig iz marta 2011. godine kada su deklasirali večerašnjeg rivala u revanšu osmine finala Lige šampiona i pevajući otišli među osam najboljih na kontinentu.

Tada je bilo 3:0, a večeras je samo spretno postavljena noga Bruna Pereza u 3. minutu nadoknade vremena razlog što je samo:

Šahtjor - Roma 2:1 (0:1)!

Centarfor "vučice" Edin Džeko propustio je tri velike šanse za gol, jednu je na maestralan centaršut Aleksandra Kolarova u gol-aut sa pet metara pretvorio Kostas Manolas, ali kada je u 41. minutu Džeko odigrao pas u prostor za mladog Džengiza Undera ništa, pa ni zakasnela intervencija Andrija Pjatova, nisu mogli da spreče tursku senzaciju da postigne... peti gol u poslednja četiri meča za Romu!

I prvi u Ligi šampiona.



Ukrajinski klub izjednačio je nedugo posle povratka sa odmora kada je Jaroslav Rakitski, ukrajinski štoper, dugo držao loptu u svojim nogama i gledao ka napred. Delovalo je da će "ispucati" loptu i preskočiti sredinu terena, ali njegov "pirlovski" pas, koji je prošao pored Florencija, završio je u nogama Fakunda Fereire koji se lako oslobodio Manolasa i matirao Alisona.

Alison, kog sportski direktor Rome, Monki, "ceni na" 70 miliona evra mogao je samo da ulepša divan pogodak Freda iz slobodnog udarca u 71. minutu kojim je Šahtjor zasluženo preuzeo vođstvo - ako pogledamo kako su Italijani "igrali" u drugom poluvremenu.

Brazilac je namestio loptu na oko 20 metara malo iskosa sa desne strane, a onda levom nogom prebacio živi zid i plasirao fudbal "tik" pod prečku ispod koje je desetinku kasnije "proleteo" njegov zemljak.



Da li su se igrači Rome potukli, posvađali, rasplakali... u svlačionici na poluvremenu, nikada nećemo saznati, ali ono oko čega nema dileme je da isti tim koji je mogao da postigne tri gola u prvom poluvremenu nije bio konkurentan u nastavku.

Ovakav nastup Rimljana umalo je u 93. minutu kaznio Fereira, koji je verovatno mislio da je postigao gol za 3:1, ali se "iz vedra neba" pojavila Perezova noga - Di Frančeskov rezervista u De Heinom stilu zabeležio je odbranu utakmice za doveo ekipu u poziciju da će i 1:0 na "Olimpiku" biti dovoljno za revanš "rudarima" za 2011. i plasman među osam najboljih.

Šahtjor: Pjatov - Butko, Krivcov (od 48. Ordets) , Rakitski, Ismaili - Stepanenko, Fred - Marlos, Tajson, Bernard (od 93. Kovalenko) – Fererira.

Roma: Alison - Florenci (od 71. Perez), Manolas, Facio, Kolarov - Strotman, De Rosi - Under (od 72. Žerson), Najngolan (od 83. Defrel), Peroti - Džeko.

Ostanite uz Mondo, pratićemo obe utakmice UŽIVO!

Rezultati osmine finala:

sreda

Sevilja - Mančester junajted 0:0

Šahtjor - Roma 2:1 (0:1)
/Fereira 52, Fred 71 - Under 41/

utorak

Bajern Minhen - Bešiktaš 5:0 (1:0)
/Miler 43, 66, Koman 53, Levandovski 79, 88/

Čelsi - Barselona 1:1 (0:0)
/Vilijan 63 - Mesi 75/

odigrano prošle nedelje

Juventus - Totenhem 2:2 (2:1)
/Iguain 2, pen 9 - Kejn 35, Eriksen 75/

Bazel - Mančester siti 0:4 (0:3)
/Gindogan 14, 53, Silva 18, Aguero 23/

Porto - Liverpul 0:5 (0:2)
/Mane 25, 53, 85, Salah 29, Firmino 69/

Real Madrid - Pari Sen Žermen 3:1 (1:1)
/Ronaldo pen 45, 83, Marselo 86 - Ravio 33/

Revanši su 6, 7, 13. i 14. marta.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ

90+3 - DA LI JE MOGUĆE!?

Navijači Šahtjora već su počeli da slave treći pogodak kada je Perez iz gotovo nemoguće situacije uspeo da postavi nogu tako i blokira udarac Ferereire sa peterca. Možda i bliže od toga...

...potez utakmice!

86 - RAMIREZ!

Previše je petljao sveži rezervista Sevilje u finišu akcije kojom su domaći očas posla izigrali statičnu odbranu Junajteda. Poput Barselone, igrači u belim dresovima pojavili su se na gol-crti pred De Heine leve stative, usledio je pas na peterac ka Ramirezu, ali nakon što vezista nije uspeo da šutira iz prve - posle toga bilo je već previše igrača u crnim dresovima oko njega.

80 - U razmaku od pet minuta Murinjo je izveo i Sančeza i Matu, ušli su Rašford i Marsijal. Da li će ova dvojica brzonogih fudbalera dovesti "đavole" bar do šanse za gol?

73 - SEVILJA NE STAJE!

Španci ne staju sa napadima, ali ni sa promašajima... Razigrani Sarabija u razmaku od dva minuta pripremio je dve dobre šanse za Murijela i Koreu, De Hea je prvi put rutinski intervenisao (sedma odbrana), a drugi put je lopta preletelea preko prečke.

71 - FREEEEED!

Kakva majstorija brazilskog fudbalera. Zbog ovoga volimo Ligu šampiona - udarac levom iz slobodnog udarca završio je pod prečkom, Fredov zemljak Alison nije mogao da uradi apsolutno ništa.

66 - De Hea hvata "živu loptu" Banege, a Alison izbacuje u korner ozbiljan udarac Tajsona.

64 -
Montelina ekipa sada preti posle prekida i što je bliža golu - to je veće i samopouzdanje Davida de Hee koji "čupa" očajni Mančester junajted. 

56 - Opet Alison na iskušenjima!

Sada ga je testirao još jedan Južnoamerikanac, njegov zemljak Marlos - koji ima ukrajinsko državljanstvo, ali reprezentativac Brazila još jednom pokazuje zašto je prvi izbor selektora Titea. 

51 - FAKUNDO FEREIRA!

Štoper ukrajinskog tima poslao je idealan dugački pas za svog napadača Fakunda Ferejdu, omaleni Argentinac se lako okrenuo pored Kostasa Manolasa, a onda prosledio loptu pored Alisona koji je izašao da oteža igraču Šahtjora - i nije uspeo...

I onda - šok za Romu! Držao je dobrih 10 sekundi loptu u svojim nogama Jaroslav Rakitski, na 70 metara od gola protivnika, i delovalo je kao da nema nijedno rešenje.

51 - Evo i šta kaže statistika koja, deluje tako za sada, će kako vreme bude odmicalo sve više ići u korist domaćina pošto se Junajted povukao.

49 - Vaskez ulazi s boka u sredinu, lako je nasamario fudbalere Mančester junajteda, ali ostaje De Hea bez intervencije na startu drugog dela igre pošto lopta ide pored gola. Odmah potom šutira i Murijel, sada je Smoling izašao u pomoć španskom golmanu.

46 - Počela su druga poluvremena.

45+1 - ŠTA RADI DAVID DE HEA!?

Nije bilo moguće da unosimo tekst prilikom svake prilike koju je Sevilja imala u finišu prvog dela igre i, shodno tome, svake intervencije koju je zabeležio španski čuvar mreže. Junajted je fudbalski deklasiran, ali pitanje je kako će domaći igrači psihički podneti sve ono što je "iz gola" izvadio David De Hea.

Senzacionalno brani...

41 - GOOOOL! ROMA VODI!


Kad nije mogao da postigne gol, Džeko je asistirao. I to kako... Maestralnim potezom iskusnog centarfora, do skoro anonimni Under nastavio je tamo gde je stao u Seriji A. Posle četiri gola u tri runde šampionata Italije, postigao je i gol u Ligi šampiona - 0:1!

Zasluženo vođstvo "vučice". 

34 - VASKEZ...

Maestralno je Korea iz sredine odigrao pas u prostor za Vaskeza, pored kojeg nije bilo NIKOGA (a nalazio se na ivici šesnaesterca), međutim Italijan argentinskog porekla oklevao je i plašeći se ofsajd pozicije zakasnio u sprint iz kog bi mogao da ugrozi De Heu. Ipak, obruč belih oko gola gostiju se steže.

28 - KOREA - DE HEA!

Sevilja nastavlja da napada direktno prema šesnaestercu Junajteda, koji i dalje nema šansu za gol. Korea je bio u dobroj poziciji za udarac, ali je njegov šut po zemlji išao pravo u De Heu koji se samo spustio, sačekao da mu lopta "dođe" u naručje i potom pao na zemlju. Moraće to bolje da rade Španci ako žele da savladaju Španca.

21 - DŽEKO, PJATOV!

Kakva kontra Rome, u tri poteza. Duga lopta za Perotija, prijem, pas na "kapicu" za Džeka i potom mlak udarac otvorenim stopalom reprezentativca BiH s kojim Pjatov nije imao nikakvih problema. Loš šut "Dijamanta".

20 - MANOLAS!

Kolarov iz ugla može da pogodi koga hoće i gde hoće - ovog puta naciljao je Manolasa u čelo, ali je Grk iz savršene pozicije za "poklon" glavom zakasnio i plasirao loptu pored stative. Di Frančesko nije mogao da veruje.

17 - Odluka Murinja da u startnu postavu uvrsti nedovoljno oporavljenog Ereru dovela ga je u situaciju da "ispuca" prvu izmenu već posle 17 minuta igre. Na terenu je Pogba, iako je Mu dao prednost 21-godišnjem Mektomineju.

15 - NAVAS!

Nekada krilni napadač Mančester sitija, sada bek Sevilje, primio je dugu loptu grudima, dao sebi for a onda iz trka šutirao svom snagom pored gola De Hee.

6 - DŽEKO!?

Kako se spetljao centarfor Rome, nakon što je Kolarov sjajno izveo korner sa leve strane. Centaršut je "pao" pravo na peterac, a Džeko kao da nije očekivao da će upravo on biti taj koji će prvi doći u kontakt s loptom... Ona se bukvalno odbila od njegovih nogu do Pjatova, koji nije uspeo da je uhvati, ali ni Romanisti u gužvi koja je usledila nisu pronašli put do mreže.

4 - ISMAILI!

Nekoliko centimetara zakasnio je Ismaili na centaršut sa leve strane. Da je bio malo brži, Alisonu ne bi bilo spasa.

4 - MURIJEL!

Bilo je iz daljine, bilo je po zemlji, ali bilo je i precizno - De Hea je morao da se pruži koliko je "dugačak" da bi vrhovima prstiju zaustavio udarac veštog strelca Sevilje.

1 - POČELO JE!


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC