• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal - primjer kako se NE počinje utakmica

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Tražite od svojih starijih igrača da vode tim kao primjer, ali kada je Vilšir vaš kapiten to ne ide. Za mene, on je najprecjenjeniji igrača na planeti", rekao je legendarni Roj Kin.

Fudbaleri Arsenala sinoć su u revanš susretu šesnaestine finala Lige Evrope na svom "Emirejtsu" poraženi rezultatom 1:2 od malo poznatog švedskog predstavnika Ostersunda.

Roj Kin, nekadašnji sjajni fudbaler Mančester junajteda i reprezentativac Irske osuo je paljbu po "tobdžijama", naglasivši da su bili primjer kako ne treba počinjati fudbalsku utakmicu.

Ostersund je nakon nešto više od 20 minuta utakmice u Londonu došao do 2:0 i tako ugrozio veliku prednost od 3:0 koju je Arsenal stekao u Švedskoj. Ipak, na otvaranju drugog poluvremena bh. reprezentativac Sead Kolašinac smanjio je na 1:2 i odveo utakmicu u mirnije vode za domaćina.

"Arsenal je briljantan primjer kako ne treba počinjati fudbalsku utakmicu. Bili su strašno spori u blokovima. Imali su loš odnos prema utakmici, bez energije, bez želje. Nije to prekidač koji možete ugasiti ili upaliti kada hoćete", kazao je Kin za britanske medije, te dodao:

"Mnogo toga dolazi od menadžera i njegovog trenerskog osoblja, ali u krajnjoj liniji mora doći od igrača. Morate sami da se motivišete. Imate svoj ponos, želite da uradite dobre stvari zbog sebe, svojih saigrača, svoje porodice. To smo vidjeli jako puno puta od Arsenala."

Nekada jedan od najbolji zadnjih veznih fudbalera Premijer lige na kraju je uputio kritiku i na račun Džeka Vilšira.

"Tražite od svojih starijih igrača da vode tim kao primjer, ali kada je Vilšir vaš kapiten to ne ide. Za mene, on je najprecjenjeniji igrača na planeti", zaključio je Irac bez dlake na jeziku.

Najveći dio igračke karijere kontroverzni Kin proveo je u Mančester junajtedu s kojim je osvojio sedam naslova šampiona Engleske, po četiri FA Kupa i Superkupa, te jednom Ligu šampiona i Interkontinentalni kup.

Kratak period pred kraj karijere proveo je u Seltiku, gdje je takođe osvojio naslov šampiona i jedan Liga kup Škotske. Igrao je još za Notingem Forest i Kob Remblers u kojem je počeo profesionalnu karijeru.

Za reprezentaciju Republike Irske, u kojoj je trenutno jedan od pomoćnih trenera, odigrao je 67 utakmica i postigao devet golova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC