• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Brdu se pitao Partizan! Tavamba, Ožegović, 0:2!

Autor mondo.rs

Crno-beli nadigrali Čuku i mirno pobedili u crno-belom gradskom derbiju. Odluka pala u dva i po minuta!

 Na Brdu se pitao Partizan! Tavamba, Ožegović, 0:2! Izvor: MONDO/V.Sukdolak

Partizanovo popodne na Banovom brdu!

Ekipa Miroslava Đukića odigrala je na stadionu Čuke mirno, precizno, efikasno i uz potpunu kontrolu igre rutinski pobedila u gradskom derbiju.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 0:2 (0:2)

Golovima Leandrea Tavambe i Ognjena Ožegovića sredinom prvog dela meča, crno-beli su zaokružili svoju dobru igru, u kojoj je linija Pantić - Janković - Đerlek vodila brze napade šampiona i u svom prvom zajedničkom nastupu stvarala ogromne probleme "brđanima".

Izvor: MN PRESS



Branilac titule dozvolio je Čukaričkom prostor za ofanzive, ali su se akcije ekipe Nenada Lalatovića u najvećem delu meča i završavale već na polovini terena. Saša Zdjelar i saigrači "sekli" su igru "brđana", a ofanziva gostiju je polukontrama i kontrama ranjavala Čuku.

Gol Leandrea Tavambe u situaciji "jedan na jedan" u 20. minutu i pogodak Ognjena Ožegovića iz skoro "mrtvog ugla" u 22. bili su potvrda možda i najboljeg izdanja Đukićevog tima u nastavku sezone i dali su konkretan dokaz da kriza ostaje iza tima iz Humske.

Izvor: MN PRESS



Plan Nenada Lalatovića da pred crno-belim tribinama napadima zatekne Partizan pao je u vodu već za pola sata. Dok je gledao kako se nižu šanse gostiju, trener "brđana" je shvatio da mora da brzo reaguje, pa je već u poluvremenu napravio dve izmene, ali su one učinile meč uzbudljivijim samo u 15 minuta nastavka.

Crno-beli su ostali prisebni i tada, dok su posle naleta Ovusua po levoj strani "brđani" uputili nekoliko udaraca i postigli jedan gol, poništen zbog ofsajda Fofane. I to je bilo to od domaćina.

Partizan je nakon tog perioda ponovo preuzeo potpunu kontrolu i u dva navrata imao šansu da učini trijumf još ubedljivim, ali se Ožegović i tinejdžer Armin Đerlek nisu nagradili za dobru igru.

Epilog derbija: Partizan je pokazao da napreduje posle teškog perioda i bar na nekoliko sati smanjio je razliku za Crvenom zvezdom na 11 bodova. Sa druge strane, Čukarički je doživeo prvi poraz kod kuće posle četiri uzastopne pobede.



Čukarički: Kirovski - Stevanović, Đurić, Puškarić, Bogosavac - Drinčić - Docić (od 46' Zorić), Stojanović (od 71' Mudrinski), Bojić, Ovusu - Belaković (od 46' Fofana).

Partizan: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Marković, N. G. Miletić - Janković (od 69' Jevtović), Pantić (od 87' Ilić), Zdjelar, Đerlek - Tavamba, Ožegović (od 77' Ivanović)

Pročitajte sve rezultate Superlige i pogledajte izgled tabele.

IZ MINUTA U MINUT:

- kraj utakmice, pobeda Partizana 2:0! -

88' Jevtović šutira sa više od 20 metara, Kirovski se baca u desnu stranu.

87' Prodor Ivanovića i snažan sudar sa Đorđem Đurićem. Defanzivac Čukaričkog se postavio ispred napadača Partizana i dobio žuti karton.

85' Izmena u Partizanu. Danilo Pantić uz aplauze izlazi iz igre, a na terenu je Saša Ilić.

77' Još jedna izmena u Partizanu. Ožegović izlazi iz igre držeći se za preponu, a na teren istrčava Đorđe Ivanović.

71' Mladi Đerlek šutirao je sa oko 18 metara i pokušao da se nagradi za dobar nastup, a Kirovski je bio spreman.

69' Izmena u Partizanu. Marko Janković izlazi iz igre, Marko Jevtović ulazi.

67' Najbolja šansa u drugom delu - za Partizan. Pantić je lepo prošao po desnoj strani, proigrao Ožegovića, koji je šutirao pravo u spremnog Kirovskog.

65' Umalo 0:3 - autologom. Pantić je centrirao iz "slobodnjaka", Miletić je vratio loptu u peterac, gde je Stojanović umalo poslao u svoju mrežu. Korner za crno-bele.

63' Ovusu je uneo energiju u napade Čuke. Lopta je često na njegovoj, levoj strani napada domaćih.

59' Čukarički pokušava da smanji prednost. Drinčić je proigrao dugom loptom Ovusua, on se trudi da razigra Fofanu, pred kojim štoperi crno-belih spremno reaguju.

57' Fofana trese mrežu Partizana, ali sudija Jovanović poništava gol zbog ofsajda. Napadač "brđana" pogodio je posle gužve u kaznenom prostoru, udarcem iz okreta pred Stojkovićem.

53' Žuti karton za Zdjelara posle kratke rasprave sa Bogosavcem.

50' Bogosavac predvodi nekoliko napada "brđana", koje odbrana Partizana mirno kontroliše na početku nastavka. Još jedan kraći prekid igre jer se Marko Janković žali na povredu posle duela sa Stojanovićem.

46' Dve izmene u ekipi Čukaričkog. Docić i Belaković su ostali u svlačionici, a u igru će Zorić i Fofana.

- poluvreme -

46' Još jedna šansa za Partizan. "Preslikana" akcija kojom su crno-beli već nekoliko puta naškodili domaćinu i neuspeo lob udarac Marka Jankovića.

43' Posle dva brza gola i uz potpunu kontrolu crno-belih, prvi deo meča privodi se kraju u mirnoj igri.

40' Poruka navijača Partizana posle prekida:

Izvor: MONDO

38' Dobar šut Luke Stojanovića sa oko 30 metara - najkonkretnije što je Čukarički uradio ovog popodneva.

37' Još jedna šansa za crno-bele! Drinčić je izgubio loptu na sredini terena, Ožegović je proigrao Jankovića, a njegov šut blokirao je Bogosavac.

34' Partizan je potpuno nadigrao "brđane" u dosadašnjem toku meča. Zdjelar je šutirao snažno sa distance posle još jedne brze akcije gostiju, a Kirovski je izbio loptu u korner.

31' Umalo 0:3! Stativa!

Ponovo je Partizanova polukontra bila opasna po domaće. Janković je primio loptu, dotrčao sa njom do 20-ak metara od gola, šutirao po zemlji i pogodio stativu.

28' Prekid utakmice. Navijači Partizana ubacili su na teren desetak baklji i nekoliko topovskih udara, pa igrači oba tima sada čekaju da se situacija smiri.

27' Partizan ide i po treći gol.

Gosti su organizovali još jedan dobar napad, u kojem su pokušali Ožegović i Đerlek, ali je lopta završila iznad prečke gola Čukaričkog.

Pogledajte oba pogotka crno-belih:

Čukarički Partizan
Izvor: YouTube



23' EKSPRESNIH 0:2! Lep gol Ožegovića!

Primio je dubinsku loptu centarfor crno-belih, otrčao za njom skoro u "mrtav" ugao i odatle pogodio malu mrežu! Dva gola gostiju u dva i po minuta.

20' PARTIZAN VODI, 0:1! Tavamba!

Ožegović je glavom "izbacio" snažnog centarfora, koji je lako odbio Puškarića, istrčao na "jedan na jedan" sa Kirovskim i mirno zatresao mrežu!

17' Preti i Čukarički... Ovusu je pokušao da u petercu proigra Luku Stojanovića, a Đerlek se ubacio na mesto i izbio loptu u korner.

16' Iseckan period meča, koji protiče uz pritisak crno-belih na domaće u ranim fazama napada. Kratki prekid utakmice zbog pada Ožegovića posle duela sa Puškarićem, svojim bivšim saigračem iz Vojvodine.

13' ... Janković šutira snažno, "punom" i pogađa živi zid.

12' Ožegović pada u duelu sa Đurićem i iznuđuje "slobodnjak" na 18 metara od gola. Koristio je ruke defanzivac "brđana" dok je rušio centarfora gostiju. Lopti je prišao Marko Janković...

9' Zakuvava se pred golom Čuke! Kirovski je dva puta intervenisao u pola minuta. Prvi put je istrčao sa gol linije i ispravio grešku Bogosavca, a drugi put je zaustavio loptu posle (centar)šuta Ožegovića.

5' Miran start meča i prvi korner. Đerlek je sa zemlje intervenisao, a prekid za Čuku izveo Docić. Centaršut i rutinska intervencija Miletića i Zdjelara.

1' Utakmica je počela!

- U najavi utakmice, Miroslav Đukić rekao je za TV Arena sport da će njegov tim zaigrati protiv odlične ekipe. "Očekuje nas težak zadatak, ali moramo da potvrdimo da smo u uzlaznoj putanji, mi smo Partizan, moramo da idemo na pobedu i po tri boda... Imamo problem i sa povredom Mitrovića, koji je dobio udarac u stopalo na jučerašnjem treningu, ali verujemo u sve momke koji će igrati i daju nam garanciju da možemo da pobedimo", poruka je šefa struke šampiona.

- Po sunčanom i vedrom, prolećnom danu, stadion Čukaričkog je sve ispunjeniji. Navijači Partizana smešteni su tradicionalno na istočnoj tribini i podeljeni su u dva sektora. Ulaznice za taj deo stadiona koštale su po 400 dinara, dok je karta za zapadnu tribinu koštala 500 dinara.

NAJAVA:

Duel komšija dolazi u specifičnom trenutku, na kraju nedelje koju je obeležila odluka Fudbalskog saveza Srbije da Partizan i Crvenu zvezdu kazni oduzimanjem dva boda zbog odbijanja čelnika "večitih" da se okonča rat neprimerenim saopštenjima.

Naš reporter je na stadionu sa kojeg će slika ići uživo putem Arene sport 1. Pozivamo vas da ostante uz MONDO i pratite meč rivala koji su imali podjednako uspeha u međusobnim mečevima tokom prethodne tri godine: 3-2-3 (8:9).

Ekipa trenera Nenada Lalatovića nema poraz ovog proleća (2-2-0, 7:2), u tri od četiri meča u 2018. "brđani" su sačuvali mrežu na kojoj će i danas stajati Aleksandar Kirovski, dok su prethodna dva gosta sa Banovog brda ispraćena pobedama od 5:0 i 2:0.

S druge strane, sastav trenera Miroslava Đukića uspeo je u prošlom kolu da pobedi Rad kod kuće rezultatom 3:1 i nagovesti izlazak iz krize koju crno-beli "vuku" još od novembra prošle godine kada je Partizan i odigrao poslednji meč u kom Vladimir Stojković nije savladan (Voždovac 0:1, 29. novembar).

U poslednjih 12 takmičarskih duela, šampion Srbije zabeležio je samo tri pobede.

Lalatović neće moći da računa na povređene Borisa Kopitovića i Asmira Kajevića, dok su u Đukićevom timu povređeni Nebojša Kosović, Bojan Ostojić, Sejduba Suma i Zoran Tošić.

Nekadašnja "Partizanova beba" Nikola Belaković, koji nije dobio priliku u prvom timu crno-belih po završetku školovanja u "Zemunelu", predvodiće napad Čukaričkog uz "desetku", Petra Bojića. Njemu će ovo biti prvi nastup protiv Partizana od kada je 23. aprila 2016. doživeo tešku povredu kolena u duelu sa tadašnjim štoperom crno-belih, Nikolom Milenkovićem.

S druge strane, povreda Tošića značila je i da će 17-godišnji Armin Đerlek drugi put nositi crno-beli dres nakon 67 minuta odigranih na prolećnoj premijeri u Lučanima.

Čukarički: Kirovski - Stevanović, Đurić, Puškarić, Bogosavac - Drinčić - Docić (od 46' Zorić), Stojanović (od 71' Mudrinski), Bojić, Ovusu - Belaković (od 46' Fofana).

Partizan: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Marković, N. G. Miletić - Janković (od 69' Jevtović), Pantić (od 87' Ilić), Zdjelar, Đerlek - Tavamba, Ožegović (od 77' Ivanović)

Meč sudi Srđan Jovanović iz Beograda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC