• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal - Liverpul opet 1:1, Čelsi rutinski

I drugi deo sedmodnevne fudbalske trilogije Arsenala i Liverpula završen je rezultatom 1:1! Čelsi pobedio Mančester Siti i opstao u trci za titulu.

 Arsenal - Liverpul opet 1:1, Čelsi rutinski Izvor: MONDO

Miroljubivim ishodom završen je i drugi deo sedmodnevne fudbalske trilogije Arsenala i Liverpula!

Nakon remija u prvom susretu četvrtfinala Lige šampiona, dva velika rivala su u okviru 33. kola Premijer lige ponovo odigrala 1:1, tako da su se zadržali na trećem, odnosno četvrtom mestu, iza Mančester Junajteda i Čelsija.

Liverpul je ovom podelom plena sve bliži četvrtom mestu i plasmanu u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok se Arsenal pet kola pre kraja polako oprašta od snova o tituli.

Za razliku od utakmice u sredu, poveo je Liverpul, i to na tipično ostrvski način. Pepe Reina ispucao je loptu daleko u polje Arsenala, Piter Krauč je primirio glavom, odigrao dupli pas sa Josijem Benajunom, a onda sa 20 metara pogodio donji levi ugao - 0:1 u 42. minutu.

Menadžer domaćih Arsen Venger odmarao je Emanuela Adebajora i Robina van Persija, čija su mesta u napadu zauzeli Teo Volkot i Niklas Bendtner.

Upravo je Danac u 54. minutu izjednačio posle nebeskog skoka i "naklona" glavom, ali zanimljivo, čestitke za to je primio samo od Volkota.

Na drugoj strani, Rafael Benitez je na teren izveo takoreći "B" postavu, bez kapitena Stivena Džerarda, najboljeg strelca Fernanda Toresa i finskog veterana Samija Hipije.

U drugom delu su obojica stručnjaka postepeno uvodila sve ključne igrače na teren, ali rezultat se nije menjao.

I jednima i drugima ostaje nada da će u utorak na Enfildu ostvariti rezultat za plasman među četiri najbolje ekipe kontinenta.

Čelsi se rutinskom pobedom nad "građanima" u Mančesteru (2:0) učvrstio na drugoj poziciji i trenutno predstavlja jedinu realnu pretnju vodećem Mančester Junajtedu, koji u nedelju gostuje na stadionu Riversajd u Midlsbrou.

Četa Avrama Granta povela je u šestom minutu, autogolom kapitena domaćih Ričarda Dana, da bi susret prelomio Salomon Kalu početkom drugom poluvremena.

Njukasl je ostvario i treći trijumf zaredom, a ovoga puta je na Sent Džejms Parku pao Reding - 3:0. U direktnom dvoboju ekipa koje se bore za opstanak, Sanderlend je u gostima Fulamu trijumfovao rezultatom 3:1.

Drugi derbi "davljenika" odigran je u Viganu, gde je čvrsti domaćin ostvario cilj savladavši Birmingem sa 2:0. U zoni ispadanja i dalje se nalaze Bolton, Fulam i Derbi.

REZULTATI 33. KOLA:

Arsenal - Liverpul 1:1
(Krauč 42 - Bendtner 54)

Aston Vila - Bolton 4:0
(Beri 9, 60, Agbonlahor 56, Hervud 85)

Blekburn - Totenhem 1:1
(Pedersen 30 - Berbatov 7)

Fulam - Sanderlend 1:3
(Hili 74 - Kolins 45, Čopra 54, Džons 76)

Mančester Siti - Čelsi 0:2
(Dan 6ag, Kalu 53)

Njukasl - Reding 3:0
(Martins 18, Oven 43, Viduka 58)

Vigan - Birmingem 2:0
(Tejlor 15, 55)

U NEDELJU:
Midlsbro - Mančester Junajted
Everton - Derbi

U UTORAK:
Vest Hem - Portsmut

TABELA: Mančester Junajted (-1) 76, Čelsi 74, Arsenal 71, Liverpul 63, Everton (-1) 57, Portsmut (-1) 53, Aston Vila 52, Blekburn 51, Mančester Siti 49, Vest Hem (-1) 44, Totenhem 40, Njukasl 38, Sanderlend 36, Vigan 34, Midlsbro (-1) 34, Reding 32, Birmingem 30, Bolton 26, Fulam 24, Derbi (-1) 11 bodova.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC